Поділитись:

Результати матчів 29 туру УПЛ: боротьба за єврокубки та виживання продовжується

Неділя, 19 травня 2024, 19:57
518
0
0
Результати матчів 29 туру УПЛ: боротьба за єврокубки та виживання продовжується

фото upl.ua

Сьогодні, 19 травня, о 15:30 в УПЛ стартувало одразу 6 матчів 29 туру, які мали велике турнірне зазначення для їх учасників.

Полісся на першій же хвилині створило момент, але Мозіль врятував після удару Танковського. Після чого в атаці у відповідь Гармаш замкнув фланговий навіс Моури. Та радість харків'ян була не довгою, оскільки вже на 10 хвилині Мустафаєв реалізував вихід віч-на-віч із Мозілем після розрізної передачі Таллеса. Після чого команди продовжили створювати моменти, що на 21 хвилині вилилось в ще один гол. Ндукве виконав дальній удар після якого помилився Мозіль і м'яч під ним залетів у ворота. А ще через 9 хвилин гості подвоїли перевагу, коли Луїфер п'ятою замкнув простріл Чоботенка.

Другий тайм проходив без голів і здавалося б у ньому нічого не зміниться, але на 90 хвилині Моура після чудової комбінації харків'ян та асисту Сидорова відіграв 1 гол, а ще через 2 хвилини він же зрівняв рахунок, замкнувши навіс Вачіберадзе.

Металіст 1925 3-3 Полісся

Голи: Гармаш, 2', Моура, 90', 90+2' - Мустафаєв, 10', Ндукве, 21', Луїфер, 30'

Дніпру-1 вдалось забити швидкий гол після помилки Педріньо, який віддав неточний пас назад, чим скористався Філіппов, який зробив перехоплення та реалізував вихід віч-на-віч з Твардовським. А на 19 хвилині цей матч перервала тривога, що призупинило його майже на 40 хвилин. Після чого команди повернулись на поле, але навіть перший тайм не дограли, оскільки на 27 хвилині знову розпочалась тривога, яка тривала більш ніж годину. Після другого повернення команд на поле Шахтар почав активно атакувати в намаганні відігратись, що йому вдалось зробити на 44 хвилині, коли Гомес вдало зіграв на добиванні після удару Шведа і сейву Волинця.

Другий тайм протримався без тривог трохи довше, але все одно був перерваний на 74 хвилині. А після того, як команди вийшли на поле знову розпочалась тривога. Тому сумарно матч було призупинено майже на годину. Після чого команди вчергове повернулись на поле та дограли цей матч, так і завершивши його внічию.

Дніпро-1 1-1 Шахтар

Голи: Філіппов, 9' - Гомес, 44'

Рахунок у цьому матчі було відкрито на 28 хвилині, коли Квасниця чудовим дальнім ударом відправив м'яч у дев'ятку воріт Варакути. А ще через 7 хвилин Рух заробив пенальті, яке було призначено після перегляду VAR за гру рукою Путрі. 11-метровий пішов виконувати Підгурський і не реалізував його, оскільки чудовий сейв виконав Варакута.

Проте другий гол Рух все ж таки забив. Сталось це на 75 хвилині, коли Путря виконав невдале переведення з флангу на фланг, яке перехопив Карабін та віддав пас на Таллеса, який спокійно переправив м'яч у ворота повз Варакуту.

Рух 2-0 Чорноморець

Голи: Квасниця, 28', Таллес, 75'

Не забитий пенальті: Підгурський, 37' 

Команди активно розпочали матч, але не змогли відзначитись у перші 20 хвилин. А далі розпочалась тривога, яка призупинила гру майже на 40 хвилин. Після чого команди продовжили гру, але зіграли вони не багато, бо на 34 хвилині знову прозвучав сигнал тривоги, яка тривала близько пів години. А після повернення команд на поле Ворскла швидко вийшла вперед завдяки голу Кане, який замкнув навіс Бацули. А ще через 5 хвилин господарі подвоїли перевагу, коли Степанюк виконав подачу, яку ударом злету замкнув Крупський.

В другому таймі Ворскла не збавила обороти й на 60 хвилині довела до розгромного, коли вибігла в контратаку, яку завершив Ковталюк, реалізувавши вихід віч-на-віч із Кичаком. Проте Оболонь не здалась і вже через 6 хвилин відіграла один гол, коли Карась заштовхав м'яч у ворота після подачі кутового. Та все ж на більше киян не вистачило.

Ворскла 3-1 Оболонь

Голи: Кане, 38', Крупський, 43', Ковталюк, 60' - Карась, 66'

Олександрія, як і багато інших команд, забила швидкий гол. Сталося це на 11 хвилині, коли Михайленко реалізував пенальті, яке заробив Безерра. Проте вже через 7 хвилин Дахновський зрівняв рахунок чудовим дальнім ударом у верхній кут воріт суперника. Після чого Верес продовжив атакувати, що швидко принесло результат, оскільки вже на 23 хвилині рівненці вийшли вперед. Це Морозко ударом зі штрафного з гострого кута відправив м'яч в дев'ятку воріт Шевченка.

Другий тайм довго проходив без голів, але все змінилося на 77 хвилині, коли Олександрія зусиллями Ковальця заробила пенальті, яке знову реалізував Михайленко.

Верес 2-2 Олександрія

Голи: Дахновський, 18', Морозко, 23' - Михайленко, 11' (пен.), 78' (пен.)

Колос відкрив рахунок вже на 2 хвилині матчу, коли Ільїн замкнув фланговий навіс Велетня. Проте ще до завершення першого тайму Минаю вдалось відігратись. Закарпатці на 36 хвилині відібрали м'яч на чужій половині поля та організували швидку атаку, яку точним ударом після пасу Семотюка завершив Ременяк.

Другий тайм теж розпочався з голу Колоса, але цього разу ковалівцям знадобилось трішки більше часу для того, щоб відзначитись. Зробили вони це на 58 хвилині, коли Цуріков замкнув навіс Велетня. Проте Минай знову знайшов у собі сили, щоб відігратись. Сталось це на 67 хвилині, коли Кораблін прекрасним дальнім ударом відправив м'яч у дев'ятку воріт Фесюна. А на 81 хвилині господарі й взагалі вийшли вперед, завдяки голу Вакули, який змістився з флангу в центр та пробив у протихід Фесюну.

Минай 3-2 Колос

Голи: Ременяк, 36', Кораблін, 67', Вакула, 81' - Ільїн, 2', Цуріков, 58'

Нагадаємо, що Шахтар вже став чемпіоном, Динамо срібним призером, а Кривбас - бронзовим. 

Натомість після сьогоднішніх матчів Дніпро-1 та Рух випереджають на 2 бали Полісся в боротьбі за єврокубки. ЛНЗ вже точно буде сьомим, а далі розташувались Ворскла, Зоря, Чорноморець та Олександрія, які гарантували собі збереження прописки в УПЛ. Колос випереджає Оболонь, яка разом з Вересом розташувалась в зоні перехідних матчів, на 3 бали й ще не гарантував собі уникнення плей-оф за збереження прописки в УПЛ. Минай поступається Вересу за додатковими показниками та завершить цей тур в зоні вильоту, але він ще має шанс на порятунок, як і Металіст 1925, який відстає від рівнян на 2 бали та теж надіється піднятись до зони перехідних матчів після останнього туру.

Читайте також:

ЛНЗ здобув вольову перемогу над Зорею

Динамо у матчі медалістів УПЛ перемогло Кривбас

Юрист пояснив, чи може Усик зіграти за Полісся в матчі із Шахтарем

518
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS