Поділитись:

Покер Палмера і передасист Мудрика допомогли Челсі розгромити Евертон Миколенка

Вівторок, 16 квітня 2024, 00:00
362
0
0
Покер Палмера і передасист Мудрика допомогли Челсі розгромити Евертон Миколенка

Фото Михайло Мудрик Getty Images/Global Images Ukraine

У понеділок, 15 квітня, відбувся матч 33-го туру Англійської Прем'єр-ліги, в якому Челсі на стадіоні Стемфорд Бридж зустрічався з Евертоном.

Вже на 5 хвилині Мадуеке увірвався до штрафного майданчика гостей, але на його шляху "виріс" Миколенко і перевів м'яч на кутовий.

На 10 хвилині міг забивати у порожні ворота Челсі Бету, після класного прострілу з правого флангу, але дивним чином шкіряний пролетів повз володінь Петровича.

13 хвилина стала нещасливою для Евертона. Коул Палмер забив свій 17 гол у цьому чемпіонаті. Гюсто віддав передачу на Палмера, той накрутив гравців суперників, віддавши елегантний пас на Джексона. Останній віддячив Коулу асистом і Палмер вивів Челсі уперед - 1:0.

Фактично відразу "аристократи" могли подвоїти перевагу, але Палмер і Мудрик свої гольові шанси змарнували.

18 хвилина запам'яталась передасистом Мудрика, Джексон мав забивати головою, але Пікфорд парирував удар. Першим на добиванні був Палмер, який оформив дубль.

У середині першого тайму Джексон дальнім пострілом хотів закинути за "комірець" голкіперу Евертона, але пробив по "горобцях". Як виявилось, це була пристрілка.

На 29 хвилині невгамовний Палмер таки оформив хет-трик. Пікфорд допустився шаленої помилки. Голкіпер вийшов далеко за межі штрафного майданчику і віддав необачний пас на партнера, Коул пришвидшився і відібрав м'яч, а далі відправив його "парашутом" у ворота Евертона - 3:0.

На 35 хвилині Евертон забив, але гол Бету арбітр скасував через офсайд.

Мудрик в одному з епізодів заробив жовту картку за удар суперника ззаду по ногах. Цей гірчичник став четвертим для українця у цьому сезоні АПЛ. Востаннє саме у матчі проти Евертона Михайло також бачив перед собою "жовте світло".

На 44 хвилині Челсі забив ще один гол. У гольовій атаці участь знову взяв Мудрик. Вони з Палмером розіграли м'яч. Коул закинув на лівий фланг на хід Кукурельї, той навісив у штрафний майданчик, де Джексон одним дотиком прийняв і, розвернувшись пробив повз Пікфорда - 4:0. 

На 61 хвилині захисники Евертона спочатку збили у своєму карному майданчику Палмера, а через мить Мадуеке і арбітр закономірно призначив пенальті. Гравці Челсі довго сперечалися, ледь не дійшло до бійки. Все ж м'яч забрав Палмер і оформив покер у цій грі, пробивши у правий кут воріт - 5:0. 

Цей гол став для Коула 20-м у цьому сезоні АПЛ, а ще в його активі 9 асистів. Наразі Палмер - найкращий бомбардир АПЛ. У Голанда також 20 голів, але лише 5 гольових передач.

Наприкінці матчу юний Гілкріст забив дебютний гол за Челсі, довівши рахунок до 6:0 на користь господарів. 

Український півзахисник Михайло Мудрик розпочав матч у стартовому складі Челсі і на 79 хвилині був замінений на Чілвелла. Оцінка українця за матч дуже висока - 7.4.

Захисник Евертона Віталій Миколенко також вийшов на поле із перших хвилин і відіграв увесь поєдинок. Оцінка нашого гравця - 5.5. Він разом з воротарем Пікфордом (5.5) - найгірші гравці матчу.

У підсумку "аристократи" здобули ефектну розгромну перемогу над Евертоном - 6:0.

Завдяки цьому Челсі набрав 47 очок і піднявся на 9 місце в АПЛ. Евертон має у своєму активі лише 27 залікових пунктів і залишився на 16 сходинці турнірної таблиці (з команди Миколенка списали 8 балів за порушення фінансового фейр-плей).

20 квітня Челсі зіграє проти Манчестер Сіті у півфіналі Кубка Англії.

Михайло Мудрик у цьому сезоні зіграв за "синіх" у 34 матчах, забив 6 голів та віддав 2 гольові передачі

В активі Віталія Миколенка 32 поєдинки за Евертон у всіх турнірах у сезоні. У них він забив 2 голи.

АПЛ. 33 тур

Челсі - Евертон 6:0 (4:0)

Голи: Палмер, 13, 18, 29, 64 (пен.), Джексон, 45, Гілкріст, 90

 Попередження: Мудрик, 40 – Гарнер, 28, Янг, 36, Тарковські, 52, Кін, 66

Челсі: Петрович – Кукурелья, Чалоба, Сілва, Гюсто – Галлагер, Кайседо – Мудрик (Чілвелл, 79), Палмер (Казадеї, 80), Мадуеке (Чуквуемека, 72) – Джексон.

Запасні: Беттінеллі, Бадьяшиль, Гілкріст, Даєр, Джордж, Вашингтон.

Евертон: Пікфорд – Миколенко, Брентвейт (Кін, 57), Тарковські, Коулман (Паттерсон, 46) – Макніл, Онана (Гомеш, 46), Гарнер (Гаррісон, 46), Янг – Дукуре – Бету.

Запасні: Вірджинія, Годфрі, Воррінгтон, Данжума, Шерміті.

Читайте також: 

Гравці Челсі ледь не побилися, щоб пробити пенальті Евертону

Мудрик один із найкращих гравців у першому таймі матчу Челсі - Евертон

362
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS