Поділитись:

Пушич: Це не захист гри, це її руйнування

Понеділок, 15 квітня 2024, 11:21
376
0
0
Пушич: Це не захист гри, це її руйнування

фото ФК Шахтар

Головний тренер Шахтаря Маріно Пушич після матчу з Ворсклою (1-0) був незадоволений організацією матчу в Полтаві та суддівством.

– Сьогодні Шахтар показав нетипову для себе гру: у першому таймі ви діяли вузько, не було розкриття флангів, а другий тайм провели на своїй половині. Це втома чи щось інше?

– У чомусь я з вами погоджуся: ми могли більше користуватися флангами, але ми також створювали гольові моменти й нагоди з флангів, тому не завжди є змога грати через фланги. Ми граємо в "шахтарський" футбол, але постійно вдосконалюючи його, додаючи інші речі. Як я вже казав вашому колезі, у другому таймі ми мали на одного гравця менше, тож чого ви очікували? Неможливо постійно атакувати, бо це закономірно, якщо ти граєш у низькому й компактному блоці. І це та частина, над якою ми багато працюємо, аби добре захищатися, якщо це необхідно. Це також є частиною гри, це важлива деталь для команди за таких умов. Тому, на мою думку, ми грали дуже добре в усіх аспектах. І нелегко грати у півзахисті на цьому полі. Ви були на ньому? Я б хотів, щоб ви вийшли на це поле, і, якщо повернетеся без перелому ноги, я відсвяткую з вами.

– Судаков з поля йшов накульгуючи. Наскільки серйозною є його травма? Також скажіть, коли чекати на повернення Егіналду й Ракіцького?

– Вони знову травмувалися, Ярослав і Егіналду, тому, на жаль, вони не змогли бути з нами. Але ми очікуємо, що за кілька днів вони повернуться на поле і продовжать працювати з командою. Наразі вони тренуються за індивідуальною програмою, бо коли ти маєш повторну травму, потрібно більше часу, щоб повернутися до командних занять. Тому вони роблять кроки, але вони ще не готові. Щодо Судакова, то побачимо завтра. Маю сказати, що у випадку з такими гравцями, як Судаков, суперники завжди намагаються кинути йому виклик, сфолити на ньому, і ви бачили перший тайм – такі фоли, потрібно передивитися. Дивіться, ми граємо у футбол заради таких гравців, і в нас їх багато, таких виконавців, які можуть красиво грати у футбол. І нам потрібно їх захищати, не допускати "вбивчих" підкатів та іншого, на що ніяк не реагують, адже ми повинні захищати футбол. І це те, чого я прошу: захищати футбол. І в цьому питання. А потім я чую від усіх вас про це. Так, він травмувався. І чи вам подобається, що він травмувався, один з найважливіших гравців збірної? Я не кажу, що проти нього не можна робити підкати. Звісно, можна. Ми граємо в жорстку гру, але в жорстких іграх існують межі. І я сьогодні хотів бачити ці межі, а не таку червону картку, яку ми отримали, коли Зубков намагався відібрати м’яч на підбиранні. Це не захист гри, це її руйнування. Це те, що я хотів сказати, більше мені нема чого додати.

Джерело: Шахтар

Читайте також:

Шахтар у меншості переміг Ворсклу та продовжує йти без втрат у весняній частині УПЛ

Судаков: Зрозумів, що не можу продовжувати гру

Вишняк: Беру повну відповідальність за результати Колоса на себе

 

376
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS