Поділитись:

Майстерний хід Анчелотті: Як він переконав Роналду прийняти нову роль у Реалі

Понеділок, 08 квітня 2024, 19:24
587
0
0
Майстерний хід Анчелотті: Як він переконав Роналду прийняти нову роль у Реалі

Фото: GettyImages

Карло Анчелотті, титулований італійський тренер, вправно переконав Кріштіану Роналду погодитися на зміну позиції під час їхньої спільної роботи в мадридському Реалі. Ця зміна тактики виявилася вирішальною у розкритті гольової майстерності Роналду і допомогла йому досягти ще більших висот.

На початку своєї кар'єри Роналду тероризував оборону як вінгер, особливо під час своїх успішних виступів у Манчестер Юнайтед та Реалі. Його шалена швидкість, сліпуча робота ніг і вміння знаходити ворота робили його кошмаром для захисників суперника, особливо коли він грав на лівому фланзі. 

Фото: GettyImagesФото: GettyImages

Однак Анчелотті визнав, що Роналду може стати ще більш результативним голеадором, якщо гратиме на позиції центрального нападника. Однак був один нюанс. Роналду, який звик до свободи на фланзі, спочатку вагався, чи погоджуватися на таку зміну.

Анчелотті, відомий своєю тактичною кмітливістю та навичками управління людьми, розробив хитру стратегію, щоб полегшити Роналду адаптацію до нової позиції. Пол Клеман, колишній асистент Анчелотті в Реалі, розповів про цей тактичний маневр.

«У Реалі Карло мав уявлення про Роналду як про нападника, тому йому не довелося шукати його. Він обговорив це з Кріштіану, який сказав, що віддає перевагу грі зліва.

 

Карло знав, що повинен зробити так, щоб йому було комфортно, тому запровадив дві системи, коли ми атакували, 4-3-3 з Роналду зліва, а потім 4-4-2, коли захищалися, з Роналду попереду».

Фото: GettyImagesФото: GettyImages

Цей тонкий, але ефективний хід Анчелотті виявився майстерним. Роналду чудово впорався з цим завданням. Решта, як то кажуть, вже історія. Вплив Анчелотті виходить за межі тактики. Його Клемент розповів про життя італійця за межами футбольного поля. Він описує Анчелотті як поціновувача вишуканих страв та кіномана, який особливо полюбляє колекційні фільми. 

«Він розслабляється, відвідуючи різні ресторани, любить смачно поїсти, він сім'янин. Коли я приходжу до нього, ми граємо в якусь гру або слухаємо платівки. Він дивиться все підряд [про фільми]. Я не думаю, що є щось таке, чого б він не дивився. Я ходжу до нього за рекомендаціями!

 

Це те, що він робить, щоб розслабитися, фільми, платівки. Наші стосунки досі міцні. Він завжди кличе до себе в гості. Коли я з ним, ми ніби знову разом, знову і знову».

Тактична проникливість Анчелотті в поєднанні з його навичками управління людьми та легкою вдачею зробили його одним з найшанованіших та найуспішніших менеджерів в історії футболу.  Його здатність трансформувати гру Кріштіану Роналду є свідченням його тактичного чуття, а незмінна повага, яку він викликає у своїх колег, багато говорить про його характер.  

Джерело: The Sun

Читайте також: Незвичайний відпочинок Бекхема: мед, кури та сільська місцевість (+ФОТО)

Трагічна смерть юного футболіста: 16-річного Максима Матерухіна вбив нетверезий чоловік

Друг Мілевського розповів про порятунок екснападника від алкогольної залежності

587
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS