Поділитись:

Гольова феєрія РБ Лейпцига, сенсаційна поразка Баварії та інші результати матчів Бундесліги

Субота, 06 квітня 2024, 18:35
250
0
0
Гольова феєрія РБ Лейпцига, сенсаційна поразка Баварії та інші результати матчів Бундесліги

Фото: GettyImages

Гайденгайм шокував Баварію, здійснивши неймовірний камбек у другому таймі (3:2)

У матчі 28-го туру Бундесліги, який відбувся на Войт Арена, відбулася сенсація. Гайденгайм, новачок ліги, здійснив приголомшливий камбек у другому таймі та здобув перемогу над чинним чемпіоном - Баварією Мюнхен - з рахунком 3:2.

Для Гайденгайма, який вже досить комфортно почувається у лізі, оскільки перебуває далеко від зони вильоту, ця гра стала, безперечно, однією з найважливіших в історії клубу. Ці емоції розділили і вболівальники, створивши на стадіоні шалену атмосферу. Втім, у першому таймі молодий клуб відчував на собі тиск з боку досвідченішого суперника. Баварія, прагнучи помститися за поразку від дортмундської Боруссії минулого тижня, повністю домінувала на полі.

Перевага гостей зрештою вилилася у гол за сім хвилин до перерви. Томас Мюллер, який проводив свій 700-й офіційний матч, зіграв ключову роль в атаці, що завершилася взяттям воріт Кейном. Після скидки Мюллера через голову захисника Гайденгайма, Гнабрі скинув м'яч на Кейна, якому не склало труднощів забити з близької відстані. Цей гол став для нього 32-м у цьому сезоні, наблизивши його до рекорду Бундесліги Роберта Левандовського (41 гол). Через декілька хвилин Баварія подвоїла свою перевагу завдяки гострому удару головою Гнабрі з шести метрів після того, як йому ніхто не заважав обирати позицію в штрафному майданчику.

Франк Шмідт, найдовше чинний тренер німецького футболу, спробував переламати хід гри за допомогою замін у перерві. Ці зміни виявилися майстерним ходом від досвідченого фахівця. Один із замінників, Кевін Сесса, забив свій перший гол у Бундеслізі на 50-й хвилині, замкнувши передачу.

Неймовірно, але господарям поля вдалося зрівняти рахунок вже через 86 секунд. Після навісу з флангу Тім Кляйндінст виконав точний удар з льоту. Емоції на стадіоні зашкалювали, обидві команди активно шукали переможного гола в цікавому другому таймі.

Кейн кілька разів був близький до того, щоб оформити дубль, а Сесса ледь не подвоїв свій особистий рахунок, але його потужний голова відбив єдиним рятівним рухом Свен Ульрайх. І все ж таки чарівний день для вболівальників Гайденгайма завершився переможним голом Кляйндінста на 80-й хвилині. Він спокійно розібрався із захистом Баварії в штрафному майданчику і подарував своєму клубу історичну перемогу та ще більше страждань підопічним Томаса Тухеля.

Гайденгайм - Баварія 3:2
Голи: Сесса 50, Кляйндінст 51, 79 - Кейн 38, Гнабрі 45

 

Фрайбург розгромно поступився РБ Лейпцигу (1:4)

Фрайбург зазнав нищівної поразки від РБ Лейпциг на стадіоні Еуропа-Парк Штадіон з рахунком 1:4. Ця перемога збільшує шанси "Червоних биків" потрапити до топ-4 Бундесліги, тоді як господарі поля пропустили більше двох голів у шостій домашній зустрічі ліги поспіль.

Враховуючи жахливу статистику головного тренера Фрайбурга Крістіана Штрайха (лише 21% перемог у 19 зустрічах проти "Червоних биків"), для господарів поля було багато сигналів майбутніх неприємностей. Проте найбільш віщувальний знак не забарився з'явитися - Амаду Хайдара вивів Лейпциг вперед вже на другій хвилині гри. Луа Оппенда розпочав свій феєричний матч, віддавши гострий пас хавбеку малійців прямо в штрафний майданчик, дозволивши тому потужним ударом пробити ворота в нижній лівий кут.

Не дивно, що господарі поля, які набрали лише одне очко в попередніх дев'яти зустрічах з командами з топ-5, не змогли знайти відповіді на цей ранній удар. А Оппенда належним чином скористався цим, збільшивши перевагу Лейпцига через чверть години. Він найшвидше відреагував на вільний м'яч у штрафному майданчику та пробив низько у кут воріт. Правда, бельгійський форвард невдовзі ненадовго перетворився на антигероя, коли його гра рукою у штрафному майданчику подарувала Фрайбургу рятівний пенальті. Однак Лукас Гьолер не зумів реалізувати цю можливість, пробивши повз ворота.

Це неминуче призвело до покарання від полегшеного Оппенди наприкінці першого тайму. Яннік Кейтель невдало скинув м'яч головою назад своєму воротарю, дозволивши головному нападнику Лейпцига оформити дубль вже вдруге за останні три тури Бундесліги.

Протягом 10 хвилин після перерви Лейпциг забив четвертий гол, і знову за участю Оппенди. Він асистував Бенджаміну Шешко, який спокійно закотив м'яч у кут воріт, остаточно знищивши всі надії Фрайбурга на камбек.

Проте на 60-й хвилині відбулося невелике оживлення, коли Вінченцо Гріфо скоротив відстань у рахунку, шикарним ударом зльоту замкнувши навіс Крістіана Гюнтера з краю штрафного майданчика. Хоча на цьому голи закінчилися, наслідки цього матчу можуть бути значними. Лейпциг повертається до топ-4 на даний момент, тоді як Фрайбург завершує день на шість очок позаду зони єврокубків.

Фрайбург - РБ Лейпциг 1:4
Голи: Гріфо 59 - Айдара 1, Опенда 18, 44, Шешко 54

 

Леверкузен переміг Уніон завдяки магії Флоріана Віртца (0:1)

Баєр Леверкузен наблизився на три очки до свого першого чемпіонського титулу Бундесліги, здобувши вольову перемогу з рахунком 1:0 над 10-ма гравцями Уніона Берлін у столиці Німеччини. Окрім того, команда встановила клубний рекорд за кількістю перемог у сезоні (36).

Після виходу до фіналу Кубка Німеччини в середині тижня, Хабі Алонсо дещо перетасував склад, адже Леверкузен прагнув зробити крок назустріч чемпіонству. Проте ключові гравці все ж таки залишилися на полі, і саме атакувальний захисник Алехандро Грімальдо першим створив загрозу біля воріт "фармацевтів". Його штрафний з-за меж штрафного майданчика Фредерік Роннов змушений був парирувати повз ворота. Воротар Уніона знову вступив у гру незабаром після цього, блискуче відбивши головою удар Борхи Іглесіаса, позбавивши іспанця його першого голу за лідера Бундесліги.

Потім Грімальдо пробив повз ворота, а удар Роберта Андріха з дистанції також парирував Роннов. Перший тайм завершився хаосом. Спочатку Робін Госенс отримав другу жовту картку за підніжку Нейтану Телла, а Леверкузен заробив пенальті з наступного штрафного. Флоріан Віртц впевнено реалізував пенальті на останній хвилині першого тайму.

Маючи чисельну перевагу, Леверкузен загнав "залізних" на їхню третину поля, намагаючись збільшити свою перевагу. Однак створити чисті моменти було важко, оскільки Уніон закрився і нейтралізував атаки суперника. Проте кіперу, довелося відбивати низький удар від Телла.

Довгоочікуване повернення потужного нападника Віктора Боніфація не змогло оживити атаку гостей, але завдяки такій домінанції "Фармацевти" здобули чергову перемогу та опинилися на межі першого чемпіонства. Шокова поразка Баварії Мюнхен від Гайденгайма означає, що Леверкузен може вирішити долю чемпіонства перемогою над Вердером Бремен наступної неділі. Команда Алонсо стоїть на порозі величі.

Уніон - Баєр 0:1
Гол: Віртц 45+8 (п)
Вилучення: Гозенс 45+3


Майнц - Дармштадт 4:0
Голи: Ханче-Ольсен 32, Груда 60, Лі Чже Сон 80, 84


Кельн - Бохум 2:1
Голи: Тіггес 90, Вальдшмідт 90+2 - Пасслак 53

Читайте також: РБ Лейпциг запровадив жорсткі штрафи для фанатів за неявку на матч

Баварія втратила п'ять основних гравців перед матчем з Арсеналом

Боруссія Дортмунд зробить все можливе аби утримати свого топового гравця

250
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS