Поділитись:

Шлях Ісландії до матчу з Україною в фіналі плей-оф кваліфікації до Євро-2024

Автор: Іван Чирко |
Понеділок, 25 березня 2024, 16:30
489
0
0
Шлях Ісландії до матчу з Україною в фіналі плей-оф кваліфікації до Євро-2024

фото Getty Images

26 березня  Україна та Ісландія зіграють матч фіналу плей-оф кваліфікації до Євро-2024, у якому вирішиться хто поїде до Німеччини, а хто буде спостерігати за турніром вдома, сидячи перед ТВ на дивані. Обидвом командам довелось подолати довгий шлях до цього матчу. Як це вдалось Україні ми розповідали тут. Тепер же настав час подивитись, що ж там було в Ісландії.

Ліга Націй

Фото:Getty Images

Стартували ісландці, як і ми, з дивізіону В Ліги Націй, де потрапили в групу з Албанією, Ізраїлем та країною 404, яку потім викинули зі змагань. Тому, на відміну від України, ісландці в Лізі Націй зіграли лише 4 матчі, звівши їх до нічиїх. Проте при підрахунку рейтингу дивізіону В "вікінги" мали не 4 бали, а 10, бо їм нарахували очки за незіграні матчі з рф, що в майбутньому допомогло Ісландії, але про це згодом.

Груповий етап кваліфікації до Євро-2024

Фото:Getty Images

При жеребкуванні кваліфікації до Євро-2024 ісландці потрапили до групи J, де їхніми суперниками були збірні Португалії, Словаччини, Люксембургу, Боснії і Герцеговини та Ліхтенштейну. 

Початок відбору в Ісландії був не найкращим, оскільки вона програла в першому турі Боснії і Герцеговині з рахунком 0-3. Потім був виїзний погром Ліхтенштейну (7-0), але це не зберегло посаду головного тренера для Арнара Відарсона. Тому вже в наступних матчах з Словаччиною (1-2) та Португалією (0-1) командою керував Оге Гарейде, який і зараз тренує "вікінгів". Проте 70-річному норвежцю це дається не без проблем, оскільки до кінця кваліфікації ісландці змогли здобути лише 2 домашні перемоги над Ліхтенштейном (4-0) та Боснією (1-0). Окрім того, в них ще була домашня нічия з Люксембургом (1-1).

На виїзді ж Ісландія під керівництвом Гарейде програла всім і зайняла четверте місце в групі, пропустиши вперед Португалію та Словаччину, які вийшли на Євро, і Люксембург, який теж грав у плей-оф кваліфікації, але вже вилетів від Грузії (0-2).

Плей-оф

Фото:Getty Images

До плей-оф Ісландія потрапила завдяки тому, що їй додали бали за незіграні матчі з рф, що дозволило їй зайняти місце в четвірці найкращих команд дивізіону В Ліги Націй серед тих, хто не вийшов на Євро-2024 напряму. 

У півфіналі доля знову звела Ісландію з Ізраїлем, який протистояв їй в групі і зайняв там перше місце, завдяки перемогам над Албанією.  Ісландія ж зі своїми нічиїми стала другою. Матч мав відбутись в Ізраїлі, але через війну з ХАМАСом гру перенесли до угорського Будапешту. Це звісно ж вплинуло і на атмосферу на трибунах, бо була вона і близько не такою, як могла б бути в Ізраїлі. Тому ісландцям було легше, ніж у матчах групового етапу, де, окрім Ліхтенштейну, на виїзді вони програли всім. Причому загальний рахунок цих матчів був 4-12, що і близько не робило їх фаворитом гри з Ізраїлем. 

Проте "вікінги" у матчі із ізраїльтянами продемонстрували, чому вони мають таке прізвисько. Команда змогла зібратись і видати чудовий матч, здобувши перемогу з рахунком 4-1. А головним героєм протистояння став Альберт Гудмонссон із італійської Дженоа. Одноклубник Маліновського оформив хет-трик, відзначивши повернення до збірної після чотирьох пропущених зборів. Тому українцям потрібно уважно стежити за ним і не давати шанс на штрафні з близьких відстаней, які він виконує просто чудово.

Читайте також:

Тернистий шлях збірної України до Євро-2024

Україна та плей-оф – спроба номер 8

Один з лідерів збірної Ісландії не зіграє проти України

489
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

GGBET

5,0
12 000 грн

Favbet

4,9
10000 грн

Vbet

4,8
2500 грн

Slots City

5,0
200 000₴ + 500FS

GGBET

5,0
12 000 грн + 50 FS

PIN-UP

5,0
200 000 грн + 250 FS