Поділитись:

Тренер Ісландії: Я не займав чиюсь позицію. Обидві сторони робили те, чого робити не слід

Неділя, 24 березня 2024, 11:18
2093
0
0
Тренер Ісландії: Я не займав чиюсь позицію. Обидві сторони робили те, чого робити не слід

фото Getty Images

Головний тренер збірної Ісландії Оге Гарейде пояснив свої висловлення про війну між Ізраїлем та ХАМАСом.

Нагадаємо, що 70-річний коуч, зокрема, сказав: "Я б хотів уникнути гри, враховуючи те, що вони роблять з жінками, дітьми та тисячами невинних мирних жителів у Газі".

– У мене немає причин обговорювати щось інше, крім футболу. Але я зробив це, бо співчував маленьким дітям і батькам, які постраждали від бомб. Я також закликав звільнити заручників і припинити вибухи, і я сказав це лише тому, що сподіваюся на мир.

Я не займав чиюсь позицію. Обидві сторони робили те, чого робити не слід. Біблія говорить про око за око і зуб за зуб, але це занадто багато, коли гинуть тисячі.

Я був у цьому регіоні і знаю історію, я спостерігав за конфліктом між палестинцями та ізраїльтянами раніше, і це ніколи не пахло миром. Є тільки ненависть.

Люди повинні зосередитися на мирі, і спорт повинен допомогти в цьому. У багатьох націй погана політика і погані політики.

Тому моє сумління сказало, що я маю висловитися. Я не маю нічого проти ізраїльських футболістів, але маю сказати, що мене не влаштовує політика Ізраїлю. Це моя думка, і я можу її висловити в Норвегії. Мене за це ніхто не відправить до в’язниці. Так не можна поводитися з людьми.

Я не був здивований, коли ізраїльські журналісти почали ставити мені ці запитання на пресконференції у Будапешті. Я знав, що вони це зроблять, і для них це була певна теорія гри. Вони зробили це, щоб відволікти мене та збірну Ісландії, відволікти мою увагу від гри.

Але я не дозволяв їм турбувати мене чи команду, я ніколи не обговорював це з гравцями. Просто говорили про футбол і більше нічого. Така психологічна війна є частиною футболу, - пояснив Гарейде.

Нагадаємо, що в фіналі плей-оф кваліфікації до Євро-2024 збірна Ісландії зіграє з Україною. Матч відбудеться 26 березня у польському Вроцлаві та стартує о 21:45 за київським часом.

Джерело: mbl.is

Читайте також:

Тренер збірної Ісландії засудив росіян та виступив проти війни

Україна - Ісландія: відомо, футболісти якої збірної дорожчі

Збірна України розгромила Латвію в еліт-раунді кваліфікації до Євро-2024 U-19 (+ВІДЕО)

2093
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

GGBET

5,0
12 000 грн

Favbet

4,9
10000 грн

Vbet

4,8
2500 грн

Slots City

5,0
200 000₴ + 500FS

GGBET

5,0
12 000 грн + 50 FS

PIN-UP

5,0
200 000 грн + 250 FS