Поділитись:

Мбаппе, Сака та Леау: найдорожчі гравці, які могли б грати за африканські збірні

Субота, 20 січня 2024, 19:04
488
1
0
Мбаппе, Сака та Леау: найдорожчі гравці, які могли б грати за африканські збірні

Фото: ©TM/IMAGO

 

Африканський кубок націй 2024 року вже у розпалі, а збірні з континенту борються за трофей. Але чи знаєте ви, що деякі з найкращих гравців світу могли б грати за африканські команди, якби вони зробили інший вибір?

Це питання, яке ставиться у новому дослідженні від Transfermarkt, який склав збірну з гравців, які мають африканське походження, але виступають за інші країни. За їхніми розрахунками, ця команда має сумарну ринкову вартість в €915 млн, що є найвищою серед усіх національних збірних світу.

Ось як виглядає ця збірна:

У воротах стоїть Гевін Базуну (15 млн. євро), який народився в Ірландії, але його батьки родом з Нігерії.

Захист складається з чотирьох гравців, двоє з яких представляють збірну Франції. Центральні оборонці Вільям Саліба (75 млн євро), який народився у Франції, міг предсталяти збірну Камеруну та Жуль Кунде (60 млн. євро), який теж народився у Франції, але міг грати за збірну Беніну. Захисники представляють кольори лондонського Арсеналу та Барселони відповідно. Лівий захисник Баварії Альфонсо Девіс (70 млн. євро) міг представляти збірну Ліберії. Він народився в таборі біженців Будубурам в Гані, куди його батьки втекли з Ліберії, рятуючись від громадянської війни. Коли Алфонсо було п'ять років, його батьки переїхали в Канаду. На правому фланзі оборони розташовується нідерландець Джеремі Фрімпонг (50 млн. євро), який має ганське походження.

Півзахист складається з трьох гравців, які мають різне африканське походження, але всі грають за збірну Франції. Позицію одного з опорників займає гравець Реал Мадрида Едуардо Камавінга (90 млн. євро) , який має громадянство Конго. Інший опорник Реала Орельєн Чуамені (90 млн євро) - міг би представляти збірну Камеруну. Атакувальний півзасник Челсі Крістофер Нкунку (75 млн. євро) народився у Франції, проте міг захищати кольори збірної Демократичної Республіки Конго.

Напад складається з трьох гравців, які мають різне африканське походження та представлють різні збірні. На позиції лівого вінгера розмістився Рафаель Леау (90 млн. євро) з Мілана. Португалець має право грати за національну команду Анголи. Позицію центрального нападника займає головна зірка збірної Франції та ПСЖ - Кіліан Мбаппе (180 млн євро). Форвард міг би представляти історичну батьківщину свого батька - Камерун. Останній представник нашої збірної правий вінгер Арсеналу Букайо Сака (120 млн. євро). Нападник мав можливість обрати збірну Нігерії, але зробив свій вибір на користь команди Англії.

Фото: ©TMФото: ©TMФото: ©TMФото: ©TM

Ця команда могла б бути гідним суперником для будь-якої збірної світу, якби вона існувала. Але це лише гіпотетичний склад, який показує, як африканський футбол міг би виглядати, якби історія була іншою.

Читайте також: Роналду вважає, що Ман Сіті зможе повторити свій тріумф в Лізі чемпіонів

Юрген Клопп запропонував Свен-Горану Ерікссону попрацювати тренером Ліверпуля

Мессі і Ді Марія можуть зіграти на Олімпіаді-2024 за Аргентину

 

488
1
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS