Поділитись:

Тимощук вже виїхав з росії, - колишній головний тренер херсонського Кристалу

Автор: Іван Чирко |
П'ятниця, 05 січня 2024, 10:47
2083
2
2
Тимощук вже виїхав з росії, - колишній головний тренер херсонського Кристалу

Фото: особистий архів Денніса Люкенса

Перший в історії українського футболу американський тренер Денніс Люкенс, який колись працював у Кристалі, Суднобудівнику та Севастополі, дав інтерв'ю "Українському футболу", в якому, зокрема, розповів про свої відносини з Анатолієм Тимощуком.

– Як ви ставитесь до того, що після початку повномасштабного вторгнення Тимощук залишився працювати у росії?

– Тимощук і до війни був у росії, грав за Зеніт. У нього російська дружина і російські діти. Відносини між росією та Україною були хорошими до війни. Війна застала його там. Що він мав робити? Вийти на вулицю і протестувати проти Путіна? Його б одразу заарештували і посадили до в'язниці.

Наскільки я розумію, Тимощук вже виїхав з росії і живе в іншій країні. 

Ми з ним товаришуємо, але не близько. Я спілкувався з ним кілька днів тому. Він опинився в дуже складній ситуації. Я бажаю йому тільки добра. Він втратив все в Україні, репутацію та свої регалії, і, як я розумію, залишив все в росії. 

Я не хотів би опинитись на його місці. Він казав мені, що він українець і любить Україну.

Я навіть намагався допомогти виїхати йому з сім’єю до Ірландії. Він сказав мені, що хоче виїхати з росії. Він застряг у рф ще до війни і не міг висловитися через страх бути заарештованим і засудженим до 15 років ув'язнення.

– Чому він зараз публічно не засуджує війну і не вибачається перед українцями за свою помилку? Ярослав Ракицький також грав за Зеніт, але 24 лютого покинув росію і засудив агресію. Тимощук цього не зробив. Тому ми, українці, не розуміємо його позицію і не можемо пробачити.

– Я не можу читати думки Тимощука. Я не можу назвати його близьким другом, бо ніколи не сидів і не пив з ним навіть кави. Чи був він неправий, що залишився в росії? Так, однозначно.

Він попросив мене допомогти йому з сім’єю виїхати до Ірландії, і я подумав, що він хоче організувати прес-конференцію, на якій засудить війну і очистить своє ім'я. Але у підсумку він не приїхав.

Читайте також:

Шахтар близький до першого зимового трансферу

Збірна Чехії оголосила про призначення нового головного тренера

Серія А: прогноз Конкурента на 19-й тур

2083
2
Надрукувати
мітки:
2 коментарів

GGBET

5,0
12 000 грн

Favbet

4,9
10000 грн

Vbet

4,8
2500 грн

Slots City

5,0
200 000₴ + 500FS

GGBET

5,0
12 000 грн + 50 FS

PIN-UP

5,0
200 000 грн + 250 FS