Поділитись:

Венгер пропонує радикальні зміни до правила "офсайд" після успішних випробувань

Середа, 22 травня 2024, 18:14
285
0
0
Венгер пропонує радикальні зміни до правила "офсайд" після успішних випробувань

Фото Google

Колишній тренер Арсенала Арсен Венгер планує запропонувати суттєві зміни до правила "поза грою" (офсайд), які можуть надати значну перевагу нападникам.

Венгер, який зараз обіймає посаду керівника відділу розвитку світового футболу ФІФА, прагне внести зміни до правила "поза грою" після того, як, за його словами, випробування його пропозиції в Італії, Швеції та Нідерландах виявилися успішними. Згідно з The Times, нова пропозиція Венгера полягає в тому, щоб вважати нападника "не в офсайді", якщо будь-яка частина його тіла, якою він може забити гол, знаходиться на одній лінії з останнім захисником. Тобто, навіть якщо інші частини тіла нападника попереду захисника, він не буде вважатися "поза грою", якщо хоча б одна частина тіла, що б'є по м'ячу, знаходиться на одній лінії. Колишній тренер Арсенала планує подати цю пропозицію до Міжнародної ради Футбольної асоціації (IFAB) з надією на її швидке прийняття.

Поточне правило "поза грою" залишається спірним, попри запровадження VAR (системи відеоасистента арбітра). Пропозиція Венгера, ймовірно, зіштовхнеться з опором, оскільки, за даними джерел, існує думка, що вона "дає надто велику перевагу" нападникам. Голова футбольного комітету УЄФА Луїш Фіго, колишня зірка Реала та Барселони, як повідомляється, виступає проти цієї пропозиції. Можливо, план Венгера доведеться знову випробувати у змаганнях, де використовується VAR, перш ніж будуть прийняті будь-які зміни до правила.

Колишній віцепрезидент Арсенала та Футбольної асоціації Англії Девід Дін підтримав цю ідею.  Венгер працював над цією пропозицією протягом чотирьох років.

Наступного сезону клуби Прем'єр-ліги побачать зміни в рішеннях щодо офсайду. Вперше в англійській вищій лізі буде використовуватися напівавтоматична технологія. Ця система вже використовувалася на Чемпіонаті світу 2022 року, а також у Лізі чемпіонів та Серії А. Будь-які подальші зміни до правила "поза грою" повинні бути схвалені IFAB.

Джерело: The Times

Читайте також: Гордон жорстко вилаяв президента Інгульця Поворознюка (+ВІДЕО)

Легенда Реала підпише нову угоду з клубом після відходу Тоні Крооса

УЄФА оголосив міста-господарі фіналів єврокубків на 2025-2027 роки

285
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

GGBET

5,0
12 000 грн

Favbet

4,9
10000 грн

Vbet

4,8
2500 грн

Slots City

5,0
200 000₴ + 500FS

GGBET

5,0
12 000 грн + 50 FS

PIN-UP

5,0
200 000 грн + 250 FS