Поділитись:

УЄФА ухвалить важливе рішення щодо допуску Манчестер Сіті та Жирони до Ліги чемпіонів

Субота, 04 травня 2024, 15:40
298
1
0
УЄФА ухвалить важливе рішення щодо допуску Манчестер Сіті та Жирони до Ліги чемпіонів

Фото: УЄФА

Манчестер Сіті та Жирона можуть незабаром отримати важливі новини від УЄФА щодо їхньої можливості зіграти в Лізі чемпіонів наступного сезону, особливо якщо Жирона здобуде право на участь у цьому турнірі.

Обидва клуби цього сезону претендують на найвищі для себе місця у своїх чемпіонатах – АПЛ та Ла Лізі відповідно. Манчестер Сіті гарантував собі місце у топ-4 англійської Прем'єр-ліги, тоді як Жирона ще бореться за потрапляння до Ліги чемпіонів, або до Ліги Європи чи Ліги конференцій.

Проте, оскільки обидва клуби – Манчестер Сіті та Жирона – належать та управляються City Football Group, виникає питання, чи зможуть вони одночасно брати участь у Лізі чемпіонів наступного сезону.

Саме це питання обговорюється у новому звіті цього тижня, на тлі гри Жирони проти Барселони на домашньому стадіоні, сьогодні 4 травня. Перемога в цьому матчі дозволить команді CFG обігнати Барселону і посісти друге місце.

Згідно з Джеком Гоганом, який пише для останнього випуску "Man City Notebook" від MailSport, Комітет фінансового контролю клубів УЄФА (КФКК) збереться, щоб визначити, чи можуть Манчестер Сіті та Жирона бути зареєстровані для участі в Лізі чемпіонів наступного року, якщо команда з Ла Ліги здобуде право на це.

Повідомляється, що проблема з одночасною участю Манчестер Сіті та Жирони в Лізі чемпіонів полягає в тому, чи зможе City Football Group довести відсутність "виконавчого контролю або обміну інформацією" між двома клубами.

Згідно зі статтею 5 регламенту УЄФА, жоден клуб-учасник "не може бути залучений жодним чином до управління, адміністрування та/або спортивних результатів будь-якого іншого клубу, який бере участь у клубному змаганні УЄФА".

Джек Гоган зазначає, що якщо КФКК винесе рішення проти клубів City Football Group, то право на участь у Лізі чемпіонів отримає той клуб, який посяде вище місце у своєму національному чемпіонаті.

Джерело: MailSport

Читайте також: Прогнозовані склади на матч Ла Ліги Жирона - Барселона

Жирона - Барселона: прогноз Конкурента на матч Ла Ліги, 4 травня 2024

Тренер Жирони про Довбика: Звання найкращого бомбардира важливе

Тренер Жирони: Хочемо виграти у Барселони, щоб самостійно потрапити до ЛЧ

Топклуб готовий активувати клаусулу Довбика

298
1
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

GGBET

5,0
12 000 грн

Favbet

4,9
10000 грн

Vbet

4,8
2500 грн

Slots City

5,0
200 000₴ + 500FS

GGBET

5,0
12 000 грн + 50 FS

PIN-UP

5,0
200 000 грн + 250 FS