Поділитись:

Абрамович хоче, щоб кошти Челсі спрямували в росію

Четвер, 18 квітня 2024, 11:55
211
0
0
Абрамович хоче, щоб кошти Челсі спрямували в росію

фото: Getty Images

3 мільярди доларів від продажу Челсі Романом Абрамовичем досі не виплачені жертвам війни в Україні, як було обіцяно.

Колишній власник "синіх" був змушений продати клуб американському консорціуму на чолі з Тоддом Боелі під дією санкцій, накладених після вторгнення росії в Україну. В рамках угоди Абрамович відклав величезну суму грошей, яку мав віддати жертвам війни України.

Майже вже два роки пожертва Абрамовича у розмірі 3 млрд доларів залишається на рахунку в лондонському банку, як повідомляє Mail Online. Частково проблема пов'язана з тим, куди спрямувати ці кошти та чи повинні інші країни, що беруть участь у війні, отримати певну підтримку. Оскільки колишній власник Челсі не був засуджений за будь-яку незаконну діяльність, то уряд зіткнеться з проблемами, намагаючись перенаправити гроші без схвалення Абрамовича. Видання Politico припускає, що 57-річний Абрамович хотів би, щоб частина його грошей пішла на допомогу жертвам у росії.

Колишній прем'єр-міністр і нинішній міністр закордонних справ Девід Кемерон виступив у Палаті лордів:

«У цьому полягає складність з людьми, які створили цей траст. Ми повинні розв'язати це питання з Європейським Союзом і Португалією, де Абрамович має громадянство. Ми працюємо дуже важко, тому що я не хочу, щоб минав місяць за місяцем, а гроші так і не рухались. Важко все владнати, але ми над цим працюємо".

Абарамович більше не перебуває під пильною увагою громадськості, тому не відчуває тиску, щоб домовитися з Челсі. Якщо не вдасться дійти згоди, можновладці можуть проштовхнути нове законодавство, яке дозволить уряду розподіляти гроші без участі російського олігарха, який, схоже, вирішив зіграти у гру "і вашим, і нашим".

Читайте також: Голкіпер Реала відзначив гру Луніна в соцмережах (+ВІДЕО)

Баварія перемогла Арсенал у матчі-відповіді 1/4 фіналу ЛЧ (+ВІДЕО)

211
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

GGBET

5,0
12 000 грн

Favbet

4,9
10000 грн

Vbet

4,8
2500 грн

Slots City

5,0
200 000₴ + 500FS

GGBET

5,0
12 000 грн + 50 FS

PIN-UP

5,0
200 000 грн + 250 FS