Поділитись:

Результати матчів клубів українців в АПЛ: перемога для Миколенка, поразка для Забарного та нічия для Ярмолюка

Субота, 06 квітня 2024, 19:01
469
0
0
Результати матчів клубів українців в АПЛ: перемога для Миколенка, поразка для Забарного та нічия для Ярмолюка

Фото: GettyImages

Сьогодні, 6 квітня відбулися матчі 32-го туру АПЛ. Зокрема зіграли і клуби українських легіонерів. Евертон Віталія Миколенка вдома переміг Бернлі, Брентфорд з Єгором Ярмолюком зіграв у неймовірну нічию з Астон Віллою, а Борнмут з Іллею Забарним втратив перемогу у матчі Лутон Таун.

Евертон уникнув того, щоб встановити антирекорд клубу за кількістю матчів без перемог у лізі (14), адже здобув важливу перемогу з рахунком 1:0 над Бернлі на Гудісон Парк. Ці три очки дозволили "ірискам" збільшити відстань від зони вильоту.

Термін "гра, яку необхідно виграти" часто вживається на цьому етапі сезону для команд, які борються за виживання. Сьогодні це твердження було особливо актуальним як для Евертона, так і для Бернлі. Можливо, трохи менше для "ірисок", які мали чотири очки фори перед зоною вильоту до цього матчу, але вони розуміють, що ця перевага може дуже легко зникнути, якщо вони найближчим часом не наберуть очки. Евертон міг опинитися в ролі відстаючого вже на початку гри, коли block Шеймуса Коулмана не дозволив удару Чарлі Тейлора досягнути воріт.

Загалом, зустрічі бракувало гострих моментів, але Якоб Брун Ларсен майже створив таку ситуацію, коли його штрафний удар трохи пройшов повз ворота з-за меж штрафного майданчика. Однак, як і багато разів у цьому сезоні, і як це було у вівторок проти "вовків", "кларетс" (Бернлі) розвалилися наприкінці першого тайму. Сталося це досить кумедно, оскільки Ар’ян Муріч занадто довго зволікав із вибиванням м’яча, його удар заблокував Домінік Кальверт-Льюїн, і м’яч рикошетом опинився у порожніх воротах.

Цей гол став саме тим поштовхом, якого потребував Евертон, щоб оживитися. Муріч і Кальверт-Льюїн незабаром знову зустрілися в єдиноборстві після перерви, але цього разу косоварський воротар був більш впевнений у собі і відбив удар форварда "ірисок" з близької відстані.

Відігратися Бернлі завжди було б важко, і їм не допомагало вилучення Дари О'Ші, якого вигнали з поля за фол на Дуайта Макніла, що, за рішенням арбітра, запобігло явному моменту для взяття воріт.

Віддайте належне Бернлі, їм було б легко зламатися після цього, але вони таки наблизилися до малоймовірного рівняння рахунку, коли Джош Браунхілл пробив із закруткою, але м'яч пройшов над воротами. На жаль для них, вони все ближче до Чемпіоншипу, але для Евертона все зовсім інакше. Вони збільшили відстань від зони вильоту, і оскільки їм ще належить зіграти з чотирма командами із нижньої шістки, вони будуть впевнені, що мають достатньо сил, щоб уникнути вильоту.

Евертон - Лутон 1:0
Гол: Кальверт-Льюїн 45'+2

Евертон: Пікфорд — Коулман, Тарковскі, Брантуейт, Миколенко — Янґ (Гаррісон, 83), Ґарнер, Ґомеш, Макніл — Дукуре — Калверт-Льюїн (Бету, 83)

Бернлі: Муріч — Ассіньйон (Родріґес, 83), О'Ши, Естев, Тейлор (Амдуні, 84) — Фостер, Каллен, Берґе, Ларсен (Браунгілл, 69) — Одобер (Ґудмундссон, 83), Фофана (Вітіньо, 62)

Попередження: Тарковскі (34), Ґомеш (45) — Берґе (90)

Вилучення: О'Ши (67)

 

Астон Вілла врятувала нічию 3:3 проти Брентфорда на Вілла Парк, після того як "бджоли" відігралися з рахунку 0:2 і вийшли вперед у захоплюючому матчі Прем'єр-ліги.

Попри різницю в турнірній таблиці, саме "бджоли" почали зустріч активніше. Серхіо Регілон не реалізував момент вже на першій хвилині гри. Потім Браян Мбемо пробив зі штрафного у сітку збоку воріт, що, схоже, розбудило Віллу, яка почала перехоплювати ініціативу. Цілком очікувано, що саме господарі поля відкрили рахунок. Оллі Воткінс головою забив свій 17-й гол у лізі після передачі Джона Макгінна, який також повернувся після дискваліфікації.

Для того, щоб подвоїти свою перевагу, Віллі знадобилося лише 32 секунди другого тайму. Морган Роджерс забив свій перший гол за клуб, чисто замкнувши передачу Юрі Тілеманса. Втім, гості не опустили рук і відіграли один м'яч до позначки години гри, коли невлучний удар Матіаса Йоргенсена опинився у воротах. Далі відбулися дійсно вражаючі події. Мбемо зрівняв рахунок хвилиною пізніше ударом правою ногою з льоту, а потім Йоан Вісса завершив неймовірний камбек, забивши п'ятою після навісу Регілона.

Але на цьому драма не закінчилася, адже Воткінс оформив дубль у ворота своєї колишньої команди, знову забивши головою - це вже його четвертий гол у стількох матчах проти сьогоднішніх суперників. Брентфорд на той час оборонявся, оскільки Вілла тиснула на них в кінці гри в пошуках переможного гола. Люка Дінь був близький до взяття воріт акробатичним ударом ножицями.

Зрештою, обидві команди поділили очки. "віллани" наблизилися до кваліфікації до Ліги чемпіонів наступного сезону, тоді як "бджоли" тепер не перемагають вже дев'ять матчів, але запам'ятають свій бойовий дух, завдяки якому вони здобули ці цінні очки, які можуть стати вирішальними в їхній боротьбі за виживання в лізі.

Астон Вілла - Брентфорд 3:3
Голи: Воткінс 39' 80', Роджерс 46' – Занка 59', Мбемо 61', Вісса 68'

Астон Вілла: Мартінес — Конса, Карлос, Торрес, Дінь (Морено, 90+4) — Бейлі (Діабі, 90+4), Макґінн, Луїз, Роджерс (Дзаньйоло, 69) — Тілеманс (Дуран, 90+4) — Уоткінс

Брентфорд: Флеккен — Занка, Айєр, Коллінз — Рорслев, Дамсґор (Тоуні, 81), Янельт, Єнсен (Оньєка, 88), Реґілон (Льюїс-Поттер, 76) — Мбемо (Мопе, 88), Вісса (Ярмолюк, 81)

Попередження: Карлос (85), Луїз (90+8) — Дамсґор (42), Вісса (53)

 

Карлтон Морріс забив переможний гол на 90-й хвилині, допомігши Лутон Таун здійснити камбек із рахунку 1:0 та здобути перемогу над Борнмутом з рахунком 2:1 на стадіоні Келінворт Роуд. Ця перемога поклала край їхній 10-матчевій безвиграшній серії в Прем'єр-лізі.

Надихенний трьома перемогами поспіль, Борнмут швидко захопив ініціативу проти господарів, які борються за виживання. Маркус Таверньєр ледь не відкрив рахунок на 11-й хвилині, коли його закручений штрафний влучив у зовнішню стійку воріт, а через кілька хвилин він прорвався з правого флангу та пробив повз ворота Томаса Камінскі. "вишеньки" зазнали ще більшого розчарування, коли удар правою ногою Джастіна Клюйверта пройшов крізь ноги Тедена Менгі, але м'яч влучив у стійку. Після того, як двічі каркас його воріт рятував команду, Камінський був змушений діяти, щоб запобігти автоголу Дайкі Хашіоки вдруге поспіль.

Після складного першого тайму, Лутон яскраво розпочав другу половину гри. Морріс змусив Нето зробити сейв вже на другій хвилині після перерви. Потім він знову перевірив реакцію голкіпера Борнмута, змусивши його пірнути вправо, щоб парирувати удар. Ці сейви виявилися вирішальними, оскільки Борнмут швидко вийшов вперед завдяки Таверньєру. Колишній гравець Мідлсбро потужно пробив з-за меж штрафного майданчика, спрямувавши м'яч у нижній кут воріт, і забив свій третій гол у чемпіонаті цього сезону.

Побачивши, як його команда опинилася в ролі відстаючої, Роб Едвардс, ймовірно, був задоволений позитивною реакцією своїх підопічних. Росс Барклі пробив трохи повз ворота Нето, перш ніж Морріс закрутив лівою ногою у ту ж саму стійку, в яку раніше потрапляли "вишеньки". Безперервний тиск Лутона зрештою приніс свої плоди на 73-й хвилині, коли Джордан Кларк після боротьби за м'яч пробив точно у нижній кут воріт.

Маючи перевагу на своєму боці, Лутон зумів вирвати драматичну перемогу наприкінці завдяки Моррісу, який спокійно спрямував м'яч у ворота після навісу Коулі Вудроу. Ця цінна перемога дозволила Лутону набрати однакову кількість очок із Ноттінгем Форест, який посідає 17-те місце, тоді як Борнмут залишається на 12-й позиції.

Лутон Таун - Борнмут 2:1
Голи: Кларк 73', Морріс 90' – Таваньєр 52'

Лутон: Камінскі — Хасіока (Беррі, 62), Менґі, Берк — Каборе, Кларк, Барклі, Дауті — Таунсенд (Оньєдінма, 62), Чонґ (Вудроу, 80) — Морріс

Борнмут: Нето — Сміт, Забарний, Келлі, Керкез (Сенесі, 86) — Кук (Скотт, 87), Крісті — Таверньє (Уаттара, 59), Клюйверт (Біллінґ, 68), Семеньйо (Унал, 69) — Соланке

Попередження: немає.

 

Фулгем – Ньюкасл 0:1
Гол:
 Ґімараес (81)

Фулгем: Лено — Кастань, Адарабіойо, Бессі, Робінсон — Палінья (Броя, 85), Кейрні (Лукіч, 65) — Івобі, Перейра (Траоре, 65), Вілліан (Уілсон, 65) — Муніз (Хіменес, 86)

Ньюкасл: Дубравка — Крафт, Шер, Берн, Голл (Дамметт, 90+5) — Лонґстафф, Ґімараес, Уіллок (Андерсон, 40) — Мерфі (Барнс, 81), Ісак, Ґордон (Рітчі, 90+5)

Попередження: Лукіч (68) — Крафт (19), Лонґстафф (51)

 

Вулвергемптон – Вест Гем 1:2
Голи:
 Сарабія (33) — Пакета (73, з пенальті), Уорд-Прауз (85)

Вулвергемптон: Са — Буено, Кілман, Тоті — Семеду, Леміна (Траоре, 80), Ґомеш, Доерті — Аїт-Нурі (Кунья, 56), Дойл — Сарабія (Чівоме, 80)

Вест Гем: Фаб'янський — Цоуфал (Джонсон, 46), Мавропанос, Зума, Емерсон — Альварес, Соучек (Антоніо, 46) — Кудус, Уорд-Прауз, Пакета — Боуен (Крессуелл, 54)

Попередження: Ґомеш (43) Тоті (78), Траоре (88) — Емерсон (31), Пакета (90)

Читайте також: Голанд та Де Брюйне посварились через... куртку (+ВІДЕО)

Відомі нові деталі шокуючого вбивства біля бази МЮ (+ФОТО)

Ключовий гравець Арсенала пропустив тренування напередодні матчу з Брайтоном

 

469
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS