Поділитись:

Англія введе новий законопроєкт про управління футболом

Вівторок, 19 березня 2024, 15:19
258
0
0
Англія введе новий законопроєкт про управління футболом

фото: Getty Images

Сьогодні (19.03.) у парламенті Великобританії буде представлений новий законопроєкт про управління футболом, який буде перевіряти потенційних власників і блокувати сепаратистські ліги.

Після ухвалення законопроєкту буде призначено незалежний футбольний регулятор, який наглядатиме за діяльністю клубів у п'яти провідних лігах Англії. Після огляду, проведеного вболівальниками у 2022 році, уряд Великої Британії вирішив призначити регулятора.

Говорячи про призначення незалежного регулятора, прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак сказав:

«Це історичний момент для футбольних уболівальників. Це гарантує, що їхні голоси будуть почуті. Футбол вже давно є одним з найбільших джерел нашої національної гордості.

 

Але занадто довго деякі клуби були об'єктом зловживань з боку недобросовісних власників, яким сходять з рук фінансові зловживання, що в гіршому випадку може призвести до повного краху - як ми бачили на прикрих прикладах Бері та Макклсфілд Таун».

Голова Англійської футбольної ліги Рік Паррі заявив, що регулятор зможе виправити порушену фінансову модель футболу і забезпечити стабільність.

Після призначення цієї системи нові власники клубів та офіційні особи будуть перебувати під контролем, щоб запобігти можливості виведення клубів з бізнесу. Також може бути запроваджена нова практика ліцензування для всіх клубів по всій Англії. Згідно з цим, клуби повинні будуть консультуватися з уболівальниками щодо важливих позаматчевих рішень, таких як клубна спадщина та важливі стратегічні рішення.

Призначення регулятора також завадить клубам Прем'єр-ліги приєднатися до нової європейської Суперліги, незважаючи на те, що нова ліга отримала позитивне рішення Європейського суду справедливості минулого року.

Читайте також: Стало відомо, чому Ромелу Лукаку покинув збірну Бельгії

Скандальна премія Зорі не була прописана у контрактах

258
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS