Поділитись:

АПЛ на межі кризи: Евертон і Форест можуть стати об’єктами судових позовів від суперників

Неділя, 04 лютого 2024, 15:52
302
0
0
АПЛ на межі кризи: Евертон і Форест можуть стати об’єктами судових позовів від суперників

Фото: GettyImages

Англійську Прем'єр-лігу попередили, що "шлюзи відкриються", якщо фінансові звинувачення проти таких клубів, як Евертон і Ноттінгем Форест, будуть підтримані.

В епоху фінансового фейр-плей (FFP) та правил прибутковості і стійкості (PSR) команди англійського вищого дивізіону дедалі більше потрапляють під мікроскоп. Цього сезону Евертон вже постраждав від зняття 10 очок, а проти нього та Фореста були висунуті нові звинувачення.

На Манчестер Сіті висить 115 звинувачень, і їм теж доведеться відповідати. А у Челсі, який витратив понад 1 мільярд фунтів стерлінгів (1,26 мільярда доларів) за чотири трансферних вікна, на певному етапі можуть виникнути серйозні неприємності.

Евертон подав апеляцію на своє покарання, а інші клуби відстоюють свою позицію, і Саймон Ліф - спортивний юрист Mishcon de Reya LLP - розповів i новини про потенційні проблеми в цьому складному процесі: 

«Забігаючи наперед, можна з упевненістю сказати, що якщо звинувачення проти клубів-порушників будуть підтримані, шлюзи відкриються, і на них обрушиться потік відповідних судових позовів. Оскільки клуби-суперники, які вважають, що вони понесли збитки, з'являться з нізвідки.

 

Ці збитки можуть включати в себе все, що завгодно - від недоотриманих доходів від комерційних партнерів, призових грошей від ліги і навіть втрачених титулів».

Фото: GettyImagesФото: GettyImages

У середовищі Прем'єр-ліги формуються розбіжності, і серед тих, хто відчуває себе скривдженим через втрату статусу вищого дивізіону, в той час як інші порушували правила. Ліф додав про виклики, з якими вони зараз стикаються: 

«[Такі випадки] рідше трапляються у Прем'єр-лізі, якій до цього часу вдавалося підтримувати гармонію між своїми клубами-учасниками. Збереження спокою в майбутньому стане викликом для Прем'єр-ліги. Перед нею стоїть майже неможливе завдання - зробити так, щоб усі були задоволені, незважаючи на незліченну кількість судових позовів, які можуть з'явитися в результаті.

 

Така дисгармонія може завдати більшої шкоди бренду Прем'єр-ліги і, зрештою, її здатності утримувати та залучати комерційних партнерів. Тож це справді вирішальний період у майбутньому футболу, а тим паче, коли примара незалежного регулюючого органу вимальовується все чіткіше».

Правила FFP передбачають, що клуб може втратити лише 105 мільйонів фунтів стерлінгів (134 мільйони доларів) протягом трьох років, згідно з правилами PSR Прем'єр-ліги. Великі витрати на трансферному ринку означають, що багато клубів залишаються відкритими для розслідувань.

Читайте також: Двоє гравців Челсі видалили свої акаунти в Twitter через критику

Почеттіно назвав причину чому Мудрик не основний у Челсі

Баварія хоче обійти Манчестер Юнайтед та Тоттенгем у боротьбі за нападника Штутгарта

Disney+ хоче купити документальний фільм про останні місяці Клоппа в Ліверпулі

302
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS