Поділитись:

Скрипник: Клоппа та Гвардіолу я знаю особисто

Автор: Іван Чирко |
П'ятниця, 29 грудня 2023, 12:38
330
0
0
Скрипник: Клоппа та Гвардіолу я знаю особисто

фото ФК Металіст 1925

Новоспечиний наставник Металіста 1925 в інтерв'ю клубній пресслужбі розповів про свій період роботи в Німеччині та з ким з відомих тренерів знайомий особисто.

- Ви унікальний спеціаліст для українського футболу. Ви грали в топ-чемпіонаті, топ-клубі, а потім стали першими українцем, який працював у топ-чемпіонаті головним тренером. Проте опинилися ви там, не "впавши з неба" на посаду, а пройшовши тренерську структуру з дитячих-юнацьких команд до головної. Чи маєте плани, бажання використовувати цей досвід в Металісті 1925, вибудовувати структуру, інфраструктуру клубу за таким світовим поняттям футбольного менеджера, а не просто головного тренера головної команди клубу?

- У нас є різниця в тому, що я грав та працював у клубі, де ця структура вже працювала. Ми знаходимося поки в Києві, а академія працює в Харкові. Це добре, що працює. На жаль, молоді хлопці не мають можливості бути поруч, тренуватися на одному полі й бачити, як на сусідньому тренуються гравці першої команди. Це все дуже важливо для харківських хлопців. Це ми говоримо про те, як би було правильно. Але ми маємо відштовхуватися від того, в який час ми живемо.

Звісно, вертикаль, наступництво, традиції, щоб вони зароджувалися – дуже важливо. Ми зараз біля витоків, Металіст 1925 - це дуже молода команда. Це не Вердер, який святкуватиме 125-річчя. Це все хочеться розвивати, можна працювати, робити конкурентні команди на юнацькому рівні, спочатку в Україні, а потім і на міжнародному рівні. Ми знаємо, як це робити. Потрібно, щоб все зійшлося: можливості, бажання. Цей шлях розпочинається. Як, я вже казав, не хочеться стояти осторонь від подібного.

Я у Вердері розпочинав з асистента команди Ю-15, отримав ліцензію через рік, дали мені команду, ми почали працювати й так потім вийшло, що я очолив головну команду Вердера.

Звісно, я буду ділитися своїм досвідом. Це те, чому я в Україні, чому в Металісті 1925. Я фанат своєї країни, з радістю та гордістю кажу, що я - українець! І нас всі поважають. Тож, чому не ділитися тим, що вмію.

- Хто з тренерів у світі вам зараз імпонує й чому?

- Я вболіваю за тих тренерів, яких знаю. Ну як вболіваю, завжди цікаво спостерігати. У мене немає, щоб я на когось хотів бути схожим чи рівнятися.

Складається так, що не те, щоб ти за ними стежив. Але Клоппа – я знаю особисто, Гвардіолу – знаю особисто. Це не означає, що ми дружимо й телефонуємо одне одному, як друзі. Але коли відкриваєш результати – звертаєш увагу на тих, кого знаєш.

Читайте також:

Скрипник: Ми не можемо з 30 гравців, які є в команді, попрощатися з 15 та запросити 15 нових

Турецький клуб розірвав контракт із колишнім гравцем Динамо

Серія А: прогноз Конкурента на 18-й тур

330
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К