Поділитись:

Гендиректор ЛНЗ: Ми хотіли взяти іноземного тренера і розглядали кілька кандидатур

Середа, 03 липня 2024, 12:24
135
0
0
Гендиректор ЛНЗ: Ми хотіли взяти іноземного тренера і розглядали кілька кандидатур

фото ФК ЛНЗ

Генеральний директор ЛНЗ Андрій Колісник пояснив зміну тренера команда та, чому новим коучем було обрано Андреаса Карраско.

– Як пояснюєте заміну тренера? Це фінансовий момент чи є ігрові моменти? 

– Фінансовий аспект став вирішальним, втім він був не єдиним. Якщо говорити про Олега Анатолійовича Дулуба і його роботу у минулому році, то вона близька до ідеалу з точки зору команди, яка тільки зайшла вперше у своїй історії в Прем’єр-лігу. Тобто спочатку була психологічна робота восени. Йому вдалося стабілізувати ситуацію, а вже весною, можливо, деякі принципи гри виявилися консервативними. Можливо, Олег Анатолійович просто не перебудувався під тих гравців, які приїхали у команду, і продовжив працювати у тому стилі, ніби осінь не закінчилася. Проте ключове у футболі – це результат, і вже в кінці сезону він зміг виграти з командою три гри, тобто почали грати у той футбол, який ми прагнемо бачити й далі. Робота робилась правильна. Вже далі у нас закінчився контракт, і ми робили йому пропозицію, проте, на жаль, не зійшлись на фінансових аспектах.

– Як гравці сприйняли зміну тренера? Особливо на фоні переможної серії.

– У професійному футболі зміна тренера – це нормальний процес, і гравці проходять через це багато разів за кар’єру. Вони просто розуміють, що у нас йде наступна сторінка й у нас є новий тренер, з яким ми працюватимемо. Ситуації бувають різні з психологічної точки зору, проте наші гравці зрозуміли, що треба робити наступний крок у розвитку клубу, і прийняли його абсолютно спокійно.

– Чому тоді зупинилися на виборі Карасско? Йому 46 років, він іспанець, останнє місце роботи якого Тбіліське “Динамо”. Особливо питання у регіональному контексті, коли місцеві вболівальники критикують клуб за надмірну кількість легіонерів та нібито коштовні придбання.

– Про вартість гравців одразу скажу: вартість трансферів у нас набагато менша, ніж в інших клубах. Якщо ж говорити про відсутність черкасців серед придбань, то, вибачте, у нас тривалий час не було академії, яка б виховувала достатню кількість футболістів. Де нам їх зараз брати? Ми їх зараз лише починаємо самі виховувати, аби вони зайшли в основну команду років через п’ять. Не можна сказати, що ми тільки купуємо і хочемо саме на цьому їхати. Навпаки ми хочемо, аби було більше черкасців, але дайте нам час їх виховати, і тоді ті хлопці, яким зараз по 15, будуть у 20 заходити у першу команду. Тільки так. Якщо хтось знає когось, кого можемо запросити вже зараз – назвіть прізвище.

– То все-таки, чому Карраско?

– Ми хочемо внести нове дихання у команду. Ми хотіли взяти іноземного тренера і розглядали кілька кандидатур. Шляхом аналізу дійшли висновку, що саме Карраско є кращим кандидатом. Він працював в Україні, знає реалії та інтегрований у наш футбол. Також він готовий розвивати саме дорослих футболістів. Минулі роки він працював у Динамо Тбілісі, де ставав чемпіоном Грузії, після чого його команда була розпродана, і він, маючи у своєму розпорядженні гравців 17-18 років, не випав із чемпіонату. Якщо перенести це в український контекст, то замінивши будь-який основний склад команди на Ю-19, ми отримаємо гарантоване останнє місце, тому що рівень гравців у основній команді й у її молодіжці – абсолютно різний.

Також важливо мати пряму комунікацію із легіонерами. Карасско володіє кількома іноземними мовами. Всі наші легіонери володіють англійською мовою, яку знає і Карасско, відповідно між ними буде пряма комунікація. Можливо, це не дуже красиво щодо українських тренерів, але вибачте, дуже мало наших тренерів говорять англійською мовою, а у нас вже зараз шість легіонерів, а буде 9-10. Отже, з половиною команди український тренер вже не може розмовляти, то як він може їх тренувати?

Джерело: 18000

Читайте також:

ЛНЗ завершив співпрацю з ексгравцем Динамо

Новачок Ворскли: Це дуже високий рівень, і я щасливий, що буду на радарі національної збірної

Карпати підписали контракт із капітаном юнацької збірної України

135
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS