Поділитись:

Мамардашвілі, Кроос, Канте та інші: збірна групового етапу Євро-2024

Автор: Іван Чирко |
П'ятниця, 28 червня 2024, 18:05
165
0
0
Мамардашвілі, Кроос, Канте та інші: збірна групового етапу Євро-2024

фото Getty Images

Доки на Євро-2024 триває дводенна пауза можна підбити підсумки групового етапу. Зокрема, виділити найкращих та скласти символічну збірну групового етапу. 

Воротар: Георгій Мамардашвілі (Грузія)

Збірна Грузії головне відкриття групового етапу Євро-2024. Команда, яку вважали головним аутсайдером турніру, вийшла у плей-оф та закохала в себе всю Європу. Проте всього цього не було б, якби не Мамардашвілі. У кожному з матчів Георгій був головним героєм команди, а його сейви точно претендуватимуть на звання найкращого за підсумками турніру. 

Окрім того, Мамардашвілі лідер Євро за кількістю сейвів в середньому за матч (7,0), а також найкращий за відведеними голами (3,6). Ба більше, Мамардашвілі повторив рекорд латвійського голкіпера Александра Колінько, який встановив його на Євро-2004, здійснивши 21 сейв впродовж групового етапу.

Правий захисник: Джошуа Кімміх (Німеччина)

Збірна Німеччини в кожному матчі багато володіла м'ячем тому ви не побачите Джошуа серед лідерів по захисним показникам на своїй позиції. Проте він відігравав велику роль в атакувальних діях Німеччини. Це підтверджують і цифри, оскільки Кімміх віддав 1 асист та має більше 1 удару в середньому за гру. Окрім того, на його рахунку 9 ключових пасів і за цим показником ділить 5 місце з Кросом серед всіх футболістів на турнірі та й за точністю передач він серед лідерів з 93% при середній кількості у 68 виконаних пасів впродовж матчу.

Центральний захисник: Пепе (Португалія)

Пепе побив рекорд Євро, ставши у віці 41 року найстаршим гравцем в історії чемпіонатів Європи. Проте дивлячись на його гру це взагалі непомітно, оскільки натуралізований бразилець виконував багато повернень м'яча своїй команді. За рахунок досвіду він постійну страхував партнерів, завдяки чому перервав не одну небезпечну атаку суперників, особливо це було помітно в грі з Туреччиною.Також нікуди не зникло вміння Пепе грати головою. Він знімав практично всі подачі до штрафного майданчика своєї команди й загалом має 100% виграних верхових єдиноборств на турнірі.

Центральний захисник: Алессандро Бастоні (Італія)

Італія не надто вдало провела груповий етап Євро, гарантувавши собі вихід у плей-оф завдяки голу в останній атаці матчу третього туру з Хорватією (1-1). Проте була в цій команді велика світла пляма - центральний захисник Бастоні. Гравець Інтера був корисним, як в захисті, так і в атаці. Він багато відпрацьовував позаду, при цьому встигаючи підстраховувати свого партнера по центру захисту Калафіорі, який дуже любить ходити в атаку. 

В атаці ж Бастоні забив у ворота Албанії (2-1), швидко зрівнявши рахунок майже одразу після пропущеного голу. З Іспанією про атаку йому не було коли думати, як і всій Італії, а з хорватами Алессандро мав одразу кілька нагод для взяття воріт після стандартів, але Лівакович завадив йому забити другий гол на турнірі.

Лівий захисник: Марк Кукурелья (Іспанія)

По ходу сезону Кукурелья отримував багато гейту від фанатів Челсі, за далеко не найкращу гру в більшості матчів. Натомість в збірній Іспанії Марк ожив та став одним з лідерів команди. І якщо в матчі проти Хорватії він нічим не виділявся просто зігравши надійно, то після Італії про нього говорили всі. У тій грі Кукурелья повністю закрив свій фланг, не давши там розгулятись будь-кому з італійців, хто б туди не зміщався. Та ще й в атаку встигав, виконуючи своєчасні забігання під передачі Ніко Вільямса, завдяки чому створив 2 гольові моменти для партнерів по команді.

Опорний півзахисник: Н'Голо Канте (Франція)

Канте влітку поїхав до Саудівської Аравії та не викликався на останні збори збірної Франції. Тому його виклик та потрапляння в заявку на Євро стали несподіванкою. А ще більше здивування було від того, що Н'голо став основним. Та самі матчі підтвердили правильність вибору Дешама. У кожному з матчів складалось враження, що Канте скрізь, як це було в його найкращі роки в АПЛ та Лізі чемпіонів. Перехоплення, відбори, підбори, виграна боротьба за нейтральні м'ячі у всьому він один з найкращих.

Центральний півзахисник: Тоні Кроос (Німеччина)

Нагельсманн довго вмовляв Крооса повернутись до збірної Німеччини й таки це зробив. Ба більше, цей турнір стане останнім в кар'єрі легендарного німця. Але Кроос проводить його на топовому рівні й уявити цю збірну Німеччини без нього дуже важко. Тоні є диригентом атак «бундестіму» й робить він це за рахунок передач, а рухається при цьому не дуже той багато, бо йому це й не потрібно. Він лідер турніру за кількістю передач, яких у нього в середньому за гру 112, що з великим відривом найкращий показник турніру. Причому в більшості це передачі вперед та ще й з точністю 95%, а якщо виокремити довгі паси, то їх у Крооса в середньому 5,7 за гру з точністю 89%, що теж найкращий показник на турнірі.

Центральний півзахисник: Фабіан Руїс (Іспанія)

Фабіан провів далеко не видатний сезон у складі ПСЖ, де його навіть основним важко назвати. Натомість в команді де ла Фуете Руїс розцвів і це не дивно, оскільки в молодіжній збірній, яку тренував де ла Фуенте, Фабіан був лідером команди. На цьому Євро він близький до цієї ж ролі. Гол та асист в грі з Хорватією вирішили долю того матчу. З Італією Руїс не мав результативних дій, але все одно був однією з центральних фігур в атаках команди. 

Окрім того, він багато відпрацьовує у пресингу та є одним з лідерів Євро за кількістю повернень м'яча, яких у нього в середньому за матч 10,5. Ба більше, у нього 3,5 перехоплення за гру у фінальній третині поля, що ще раз доводить його важливість у пресингу іспанців.

Правий вінгер: Джамал Мусіала (Німеччина)

В атаці Німеччини на флангах грають молоді таланти Мусіала та Вірц, але значно краще це Євро проводить перший з них. Джамал забив 2 голи, але це далеко не повністю відображає його важливість для команди. Гравець Баварії, як і його колега з Баєра, не прив'язаний до свого флангу та рухається по всій ширині поля, беручи участь в більшості атак команди. Майже кожне загострення гри у фінальній третині від збірної Німеччини йдуть від нього та Гюндогана.

Лівий вінгер: Коді Гакпо (Нідераланди)

Нідерланди зайняли третє місце в групі з Австрією, Францією та Польщею, але щоб не Гакпо, то могли б і того не мати. Гравець Ліверпуля забив 2 голи й обидва вони були в потрібний момент. Перший раз він відзначився у грі з Польщею (2-1), зрівнявши рахунок після швидкого голу поляків. Другий його гол трапився у грі з Австрією (2-3), де він теж зрівняв рахунок, але тут його команді це не дуже допомогло. Проте практично всі небезпечні моменти «ораньє» створюються за його участі й уявити атаку Нідерландів без Гакпо нині складно.

Центральний нападник: Жорж Мікаутадзе (Грузія)

Якби перед стартом турніру хтось сказав, що після групового етапу найкращим бомбардиром буде Мікаутадзе ніхто б не повірив. Навіть самі грузини навряд чи могли б це уявити, оскільки їх головні надії були покладені на Кварацхелію. Проте лідером команди став гравець Меца, яких хоч і забив 2 з 3 голів із пенальті, але ще й віддав асист і брав участь практично в кожній небезпечній атаці команди. До того ж забивав він у кожному матчі, що робить його досягнення ще більш видатним і важливим. Без Жоржа «грузинське диво» точно не трапилось би.

Збірна групового етапу Євро-2024Збірна групового етапу Євро-2024

Головний тренер: Ральф Рангнік (Австрія)

Гравців ми відзначили, але й про тренерів не варто забувати. Тому виділяємо і найкращого серед коучів.

Австрія не просто вийшла у плей-оф з групи з Францією, Нідерландами та Польщею, а зробила це з першого місця. Команда Рангніка програла Франції (0-1), але при цьому грала з іменитим опонентом на рівних. Після цього була впевнена перемога над Польщею (3-1) та чудовий матч із Нідерландами (3-2). Здобували ж австрійці результат завдяки яскравій грі, а не відсиджуючись в захисті. Австрія не зраджує своєму стилю не залежно від опонента, високо пресингуючи та багато атакуючи. На таку гру приємно дивитись вболівальникам, а коли це ще й дає результат, то двічі, а то й втричі приємніше.

Читайте також:

Іспанія з Німеччиною можуть зустрітись вже у чвертьфіналі та інші пари плей-оф Євро-2024

Топ найкращих бомбардирів в історії Євро

Австрія – темна конячка Євро: зіграний склад, топовий тренер і чудовий мікроклімат у команді

165
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS