Поділитись:

Битва за єврокубки – молодість Руху чи гроші Полісся

Автор: Іван Чирко |
П'ятниця, 24 травня 2024, 19:00
349
0
0
Битва за єврокубки – молодість Руху чи гроші Полісся

Колаж Конкурент Футбол

Вже 25 травня визначаться останні представники України в єврокубках у сезоні 2024/2025. Зараз претендентів на 2 путівки до кваліфікації Ліги Конференцій 3. Кожен з них має свій підхід до роботи та відповідно свої особливості, а подекуди й проблеми. Ми ж вирішили розповісти про ці клуби більш детально. Тому матеріал про Дніпро-1 шукайте тут, а про Полісся та Рух ми розкажемо в форматі порівняння, оскільки ці 2 клуби мають кардинально різні підходи до свого розвитку.

Перша відмінність Руху та Полісся - це підхід до формування складу команди. "Жовто-чорні" роблять ставку на власну молодь, а тому середній вік команди в цьому сезоні складає 22,8 року і це ще якщо брати повну заявку клубу. Якщо ж відштовхуватись від стартового складу, то там і 22 роки не набереться. Звісно ж, це наймолодша команда ліги, якій перед стартом сезон пророкували боротьбу за виживання.

Натомість Полісся має середній вік 25,4 року, а основний склад - близько 26 років. Це середній показник по чемпіонату, але ця команда набагато досвідченіша за Рух. Окрім того, у львів'ян майже немає легіонерів. У команді їх лише 3 і лише двоє стабільно грають, а в житомирців 6 і всі вони важливі для команди. Ба більше, це ми ще не враховуємо кількох молодих іноземців, яких "вовки" відправили в оренду до Звягеля, тому різниця доволі відчутна.  Проте ще більшою вона може стати влітку, адже в Поліссі явно роблять акцент в скаутській роботі на іноземні ринки. Рух теж не відмовляється від легіонерів, але вони не є пріоритетом для клубу.

Також велика різниця між цими клубами і в їх підході до роботи задля досягнення результату. Рух грає в довгу й називає головними цілями виховання власних сильних футболістів та вихід на самоокупність клубу. Така собі нідерландсько-португальська модель розвитку. Натомість Полісся хоче досягти результату тут і зараз, а його власник Геннадій Буткевич не жалкує на це коштів. Дороговартісні трансфери та великі контракти для гравців вже стають звичною справою для житомирського клубу. Проте запал власника має властивість згасати, що український футбол вже неодноразово бачив, а тому й результат і призові за гру в єврокубках "вовкам" дуже потрібні.

В останньому турі ці два клуби з кардинально різними підходами гратимуть проти визнаних грандів українського футболу - Шахтаря та Динамо. І, що цікаво, суперником житомирян будуть "гірники", шлях розвитку яких після приходу в клуб Ахметова був в дечому схожим на нинішнє Полісся. Рух же прийматиме киян, які в останні роки почали робити великий акцент на власних вихованців, що теж знаходить своє відображення в супернику. Цікавий збіг приніс нам календар...

Ну і ще трішки про турнірні розклади. Руху в грі з Динамо вистачить нічиєї для п'ятого, а в разі поразки Дніпра-1 від Чорноморця і четвертого місця. Полісся ж має сподіватись на поразку дніпрян або львів'ян і при цьому перемагати Шахтар. Навіть нічиї в Одесі та Львові позбавлять їх будь-яких шансів на єврокубки, оскільки в особистих зустрічах Дніпро-1 переважає обох конкурентів, а Рух кращий за Полісся.

Читайте також:

Дніпро-1 розсипається на очах - кінець вже близько?

Сльози, біль та розчарування або як Україна грала у фінальних стадіях Євро U-17

Топ-5 гравців, які розкрились в поточному сезоні УПЛ

349
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К