Поділитись:

Дніпро-1 розсипається на очах - кінець вже близько?

Автор: Іван Чирко |
Четвер, 23 травня 2024, 17:30
639
0
0
Дніпро-1 розсипається на очах - кінець вже близько?

фото СК Дніпро-1

Дніпро-1 розпочинав цей сезон дебютом у Лізі чемпіонів, а потім встиг вилетіти з кваліфікації усіх єврокубків по черзі. Після чого команду очолив Юрій Максимов і вона завершила першу половину сезону серед лідерів УПЛ. Здавалося б, все добре, але вже тобі в дніпрян був трансферний бан, який хоч і вдалося зняти, але посилитись "спортклубівці" не встигли, підписавши лише Очеретька. Вже тоді стало зрозуміло, що в клубі не все гаразд, а чим ближче стає до завершення сезону, тим більше підтверджуються ці здогади. І це при тому, що Дніпро-1, ймовірно, отримає путівку в єврокубки.

Базуються побоювання на тому, що останнім часом з клубу долинає все більше негативних новин. Перш за все вони йдуть від головного тренера Юрія Максимова, який спочатку ледь не покинув команду, заявивши перед матчем з Кривбасом наступне:

"Я дійсно сказав хлопцям, що, якщо ми не переможемо Кривбас, то я покину команду. Це – правда. Трошки пізніше, можливо, буду готовий поговорити докладніше".

Потім у ЗМІ неодноразово з'являлась інформація, яка напевно й малась на увазі під оцим "докладніше", що клуб покине багато футболістів і там є великі проблеми з фінансуванням. Зокрема, відомий дніпровський блогер Олександр Скляр, який досить обізнаний в справах клубу, говорив, що:

"Наразі все дуже туманно, незрозуміло та просто погано. Клуб фактично виживає, намагаючись бодай якось закривати поточні питання, зарплати. Але на сьогодні зрозумілих перспектив немає".

Окрім того, після матчу з Шахтарем Максимов не стримався і теж заявив про проблеми в клубі: "Ви ж розумієте, що команда залежить від однієї людини. До останнього моменту ще не знаємо, що буде. Десь уже відсотків 70 хлопців домовилися з іншими командами, вже попідписували контракти".

Хто ця одна людина, яка "не власник Дніпра-1" знають всі, як і те які в неї зараз проблеми.

Наступного дня після слів Максимова в ЗМІ вийшов комерційний директор дніпрян В'ячеслав Фрідман, який спростував слова коуча команди, заявивши що команда точно існуватиме в наступному сезоні. Проте його слова про відхід гравців команди звучали не надто переконливо:

"Це все внутрішня кухня клубу. Наприкінці сезону сядемо і будемо розмовляти. Хтось залишиться, когось продамо", а ще більше питань додала інша його цитата: "Ми не плануємо заздалегідь фінансування, тому що самі знаєте, в який час живемо". 

Таким чином запитать до майбутнього дніпрян лише додалось. І хоч слова Максимова про 70% гравців з попередніми контрактами явне перебільшення, оскільки такі угоди можуть підписувати лише ті, в кого залишилось пів року контракту з нинішнім клубом. Тобто це мають бути футболісти, в яких угода з Дніпром-1 спливає влітку 2024 року, а таких виконавців у дніпрян 9 (Бабенко, Танчик, Філіппов, Горбунов, Юрчук, Пасіч, Когут, Мельниченко та Очеретько, в якого завершується оренда із Шахтаря).

Це, звісно ж, багато, але і близько не 70% команди. Та все ж, судячи з чуток, яких зараз багато в різноманітних ЗМІ, всі вони підуть влітку, а разом з ними буде продано і більшість основних гравців. Зокрема, йдеться про Сватка, Сарапія, Гуцуляка, Піхальонка та Рубчинського, а за вторговані на них кошти клуб продовжить жити, граючи юнаками з команди U-19. 

І тут ми підходимо до наступного питання: "А хто їх тренуватиме?", оскільки всім зрозуміло, що Максимов не налаштований залишатись в клубі. Логічно було б припустити, що це буде тренер юнацької команди Імад Ашур, але в нього завершується контракт із клубом і його хоче переманити Полісся, де йому пропонують аналогічну посаду. Окрім того, після матчу з Шахтарем він написав у себе в Instagram: "Близиться лебедина пісня", явно натякаючи на закінчення співпраці з клубом. Відштовхуючись від цього, важко уявити хто в наступному сезоні може тренувати дніпрян.

Якщо ж робити з цього якийсь висновок, то напевно в багатьох виникають паралелі зі зникненням того самого ФК Дніпро. Так, у "спортклубівців" немає таких великих боргів, як у того клубу, але їх так само в одне міжсезоння може покинути більшість основних гравців. А їм на зміну прийде молодь, яка добре проявила себе в юнацькому чемпіонаті, де претендує на бронзові медалі. Теж саме було і з фіналістами Ліги Європи, які через сезон після фіналу розбіглись, а замість них грали гравці молодіжної команди (тоді ще існував чемпіонат U-21), очолювані Дмитром Михайленком, з яким вони незадовго до того ставали чемпіонами України. Чим те все закінчилось ми пам'ятаємо, а тому й перспективи Дніпра-1 виглядають туманно. Окрім того, є великі побоювання, що його вихід в єврокубки, а він швидше за все станеться, бо команді для цього достатньо нічиєї в грі з невмотивованим Чорноморцем, на наступний сезон може закінчитись швидко і боляче.

Читайте також:

Сльози, біль та розчарування або як Україна грала у фінальних стадіях Євро U-17

Від сенсаційного чемпіонства Таврії до бронз Карпат та Ворскли: всі медалісти чемпіонатів України

Топ-5 гравців, які розкрились в поточному сезоні УПЛ

 

639
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

GGBET

5,0
12 000 грн

Favbet

4,9
10000 грн

Vbet

4,8
2500 грн

Slots City

5,0
200 000₴ + 500FS

GGBET

5,0
12 000 грн + 50 FS

PIN-UP

5,0
200 000 грн + 250 FS