Поділитись:

Віцепрезидент Полісся про трансфери: Весела буде історія

Субота, 18 травня 2024, 12:25
321
0
0
Віцепрезидент Полісся про трансфери: Весела буде історія

фото ФК Полісся

Віцепрезидент Полісся Володимир Тесля розповів про створення команди Полісся-2, бюджет клубу на наступний сезон та трансферні плани.

– Володимире Миколайовичу, розкажіть, кому належить ідея створення Полісся-2: особисто президенту клубу Геннадію Буткевичу або в кооперації з менеджментом?

– Це було спільне рішення. Президент запитав: "Як будемо розвивати молодь, щоб вона швидше адаптувалась до дорослого футболу?". Між U-19 і першою командою є велика яма. Є такі гравці із юнацької команди, які швидко розвиваються і підходять для основної команди, а є такі, яким потрібен час. Тому ми вирішили створити Полісся-2, яке буде виступати у Другій лізі. 

У другу команду ми будемо підтягувати перспективну молодь, у тому числі із-за кордону, але більшість, звичайно, складатимуть українці. Вони награватимуться за Полісся-2 і будуть заявлені за першу команду. У Другій лізі молодь буде швидше дорослішати, ніж в U-19. 

– Хто буде головним тренером Полісся-2?

– Поки що ми тільки розглядаємо кандидатів. У штабі будуть працювати й українські фахівці, і іноземці. На цій посаді тренер повинен бути більше психологом, аналітиком і мати сталеві нерви, щоб розкривати таланти у молоді. 

– Даріо Друді не хочете спробувати себе на цій посаді?

– Думаю, Друді буде чудовим спортивним директором. Він знає багато мов, комунікабельний і в цього дуже гарно виходить бути менеджером. 

– А якщо у першій команді влітку зміниться тренер, то є ймовірність того, що ми побачимо Сергія Шищенка на чолі Полісся-2?

– Давайте закінчимо цей сезон тоді будемо спілкуватись по тренеру. Все можливо. Такого варіанту також відкидати не треба. Зараз наш президент у відрядженні. Приїде – будемо спілкуватися. Ідей і напрацювань є багато. 

– Як будете формувати другу команду та Академію, адже ви самі казали, що гравців не вистачає?

– В Україні є багато молоді, які хочуть грати у Поліссі, тому що умови у нас чудові. Їхні батьки самі з нами зв’язуються. Багато юнаків приїжджають з обласних команд, є й з Академій відомих команд УПЛ, але давайте без назв, щоб ніхто не образився. 

Невдовзі до нас приєднаються збірники із U-17. Посилення буде міцне. Тож, сподіваюсь, у наступному сезоні Полісся U-19 буде боротися за чемпіонство.

Наш президент живе футболом і робить все для розвитку команди. Геннадій Владиславович хоче, щоб Житомирська область була Меккою українського футболу. А знаючи його фанатизм, це лише питання часу. Ми зробили багато полів у школах Житомира, але наш президент хоче, щоб кожна школа мала футбольний газон, тож працюємо.

– Скільки сьогодні дітей займається в Академії Полісся?

– Близько півтори тисячі у різних вікових групах. Наша Академія росте реактивними кроками. В дитячо-юнацький футбол вкладається багато ресурсів.

– Чи не вплине створення Полісся-2 на вашу конгломерацію зі Звягелем, адже там грає багато орендованих гравців вашого клубу? Ви будете повертати орендованих?

– Наші клуби завжди будуть у дружніх стосунках. Сподіваюсь, що Звягель вийде у Першу лігу, будемо за них уболівати. Наші орендовані гравці Звягеля повернуться або в першу, або в другу команду Полісся. Вендел і Томадзото точно поїдуть на збори із першою командою. Якщо вони виявляться ще не готовими, то будуть грати за Полісся-2. Що стосується інших наших гравців, то де вони почнуть сезон, – вирішить тренерський штаб.

– А чи будуть влітку трансфери для першої команди?

– Звичайно. Думаю, підсилення вистачить на найближчі два роки. Скоро все дізнаєтесь. Весела буде історія.

– Бюджет Полісся буде збільшуватись?

– Трохи збільшиться, тому що у нас з’явилось Полісся-2, а це додаткові витрати.

– А конкретно у першої команди?

– Не думаю. Бюджет першої команди залишиться у таких самих рамках. Цього цілком достатньо. Зараз такий час, що збільшувати бюджет нераціонально. Когось продамо, хтось піде, когось купимо. Робочий процес. 

Джерело: УФ

Читайте також:

Український футболіст розповів, як в Грузії його команда грала на контору

Стало відомо, як транслюватимуть 29-й тур УПЛ

Де дивитись бій Усик - Ф'юрі: гравець Полісся проти нахабного британця

 

321
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS