Поділитись:

УЄФА може залишити Жирону без єврокубків

Вівторок, 07 травня 2024, 20:25
889
1
0
УЄФА може залишити Жирону без єврокубків

Жирона може втратити право виступити в Лізі чемпіонів наступного сезону через свої зв'язки з англійським Манчестер Сіті. Про це повідомляє ESPN.

За інформацією джерела, в іспанській команді після дострокового забезпечення місця в елітному європейському турнірі чекають дозволу від УЄФА щодо їхньої участі у наступному розіграші. В разі відмови Жирону, ймовірно, не переведуть у Лігу Європи. У такому випадку клубу доведеться в Органі фінансового контролю клубів УЄФА (CFCB) довести свою організаційну незалежність від Манчестер Сіті, який також достроково забезпечив собі місце в Лізі чемпіонів протягом сезону англійської Прем'єр-ліги.

Зазначається, що все через те, що Жирона частково належить City Football Group (CFG), до широкого футбольного портфеля якої також входить Манчестер Сіті. При цьому мультиклубні моделі команд мають ряд спільних активів, включаючи угоду про оренду гравців та фінансову підтримку.

Згідно з регламентом УЄФА, якщо дві команди, які належать одному власникові, отримують право зіграти в одному і тому ж європейському кубковому турнірі, місце у ньому отримує команда, яка посіла найвище місце у своєму внутрішньому чемпіонаті. А у випадку, якщо команди фінішують на однакових позиціях, то кваліфікація дістається тій з них, у якої найвищий коефіцієнт у клубному рейтингу УЄФА, за яким Сіті перебуває вище за іспанську команду.

Нагадаємо, що Жирона після перемоги над Барселоною у матчі 34-го туру іспанської Прімери піднялася на друге місце в турнірній таблиці та достроково гарантувала собі вихід у груповий етап Ліги чемпіонів, оскільки вже не опуститься нижче четвертого місця в таблиці за результатами сезону.

Читайте також:

Реал Мадрид отримає трофей Ла Ліги двічі

Відомо під яким номером Мбаппе гратиме в Реалі

 

889
1
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS