Друг Мілевського розповів про порятунок екснападника від алкогольної залежності

Понеділок, 08 квітня 2024, 18:01

Сергій Третьяк, друг колишнього нападника Динамо та збірної України Артема Мілевського, розповів про те, як йому вдалося вмовити Артема лягти на реабілітацію від алкогольної залежності.

В ексклюзивному інтерв'ю сайту "Український футбол" Третьяк поділився деталями цієї історії:

Покласти його на реабілітацію вийшло абсолютно випадково. Я зателефонував черговому психологу і запитав, як мені вмовити Артема лягти в клініку. Він сказав: «Серьожа, бери алкоголь, який він п'є, сідай із ним і бухай, щоб втертися в довіру. Ви маєте бути на одній хвилі».

Я взяв пляшку віскаря і в обід кажу: «Тьома, давай забухаємо». – «Ну давай». Я перед цим щільно пообідав, а Артем пив на голодний шлунок. Сіли – п'ємо! У мене вже в животі починає крутити, а що в Артема з організмом відбувається – аж страшно уявити.

Я дзвоню знову психологу: «Що далі робити? Мені вже погано стає, більше не можу. Готуйте швидку для Артема». Я повернувся і кажу Артему: «Слухай, у мене є знайомий психолог, який живе недалеко. Давай я його покличу, поговоримо». Тьома погодився.

– Приїхала швидка з нарядом санітарів, які залишилися чекати на вулиці, а психолог зайшов до нас. Я вигадав якусь легенду про свої проблеми, а потім вийшов, щоб вони поспілкувалися удвох.

За годину мені телефонує психолог: «Він нікуди не поїде, все в нього нормально». Я кажу: «Так не піде, ми звідси їдемо всі разом у клініку». З нами ще була наша подруга – Іра Ашкеназі, це дочка віцепрезидента Динамо.

– Повертаємося в кімнату, по телевізору якраз іде матч Ліги чемпіонів Реал – Уніон. Ми з Артемом фанати Реала, а гра в них зовсім не йде – 0:0.

Я не придумав нічого кращого, як сказати: «Тьома, давай так, якщо Реал забиває, ми їдемо крапатися». – «Ну давай». І на 90+4 хвилині Беллінгем забив рятівний гол. Запасного плану ніякого не було, тільки диво допомогло, ну і Беллінгем, за що йому спасибі».

Завдяки щасливому випадку та допомозі друзів Артем Мілевський розпочав лікування від алкогольної залежності. Сьогодні він веде здоровий спосіб життя і активно займається спортом.