Поділитись:

Манчестер Сіті уникне вильоту з АПЛ: ліга планує ввести "податок на розкіш"

Четвер, 04 квітня 2024, 17:37
389
0
0
Манчестер Сіті уникне вильоту з АПЛ: ліга планує ввести "податок на розкіш"

Фото: GettyImages

Прем'єр-ліга планує радикально змінити правила фінансового фейр-плею (FFP), що дозволить Манчестер Сіті уникнути загрози вильоту з ліги.

На чинного чемпіона Англії нависає 115 звинувачень у порушенні правил FFP. Цього сезону команди на кшталт Евертона та Ноттінгем Форест вже отримали покарання у вигляді зняття очок, що змушувало Сіті нервувати. Деякі експерти вважали, що серйозність порушень Сіті може призвести до їхнього вильоту з Прем'єр-ліги.

За даними Daily Mail, Прем'єр-ліга готова переглянути чинні Правила щодо прибутковості та сталого розвитку (PSR). Це може зіграти на користь Сіті, тоді як великі витратники, такі як Челсі, Ньюкасл та Астон Вілла, уважно стежать за розвитком подій. Попри боротьбу за місце у топ-4, ці клуби побоювалися необхідності продавати гравців, щоб збалансувати бюджети.

Наразі пропонуються зміни, які передбачають скасування штрафів у вигляді зняття очок та запровадження "податку на розкіш". Вважається, що провідні клуби вважають покарання, застосовані до Евертона та Фореста, "драконівськими". Також існує побоювання, що Прем'єр-ліга може втратити своє місце на вершині світового футболу, якщо амбітним командам не дозволять витрачати гроші.

Фото: GettyImagesФото: GettyImages

Нову систему можуть ухвалити вже цього літа – наступне засідання Прем'єр-ліги заплановане на червень. 17 клубів вищого дивізіону Англії, як стверджується, схиляються до масштабних змін. Для того, щоб реформу було прийнято, необхідно лише 14 голосів "за".

Замість зняття очок може бути запроваджена система, схожа на вже існуючу в MLB та NBA, де команди сплачують "податок на розкіш" за будь-які перевитрати. Це дозволить клубам після виходу в Прем'єр-лігу "спробувати свої сили", а загальна конкуренція в лізі має зрости завдяки більш рівним фінансовим можливостям.

Джерело: Daily Mail

Читайте також: Вірджил ван Дейк прогнозує повернення Юргена Клоппа вже через рік

Челсі шукає заміну Мудрику – клуб готує солідну суму за вінгера Реала

Вест Гем на пару з Астон Вілою побореться за топового гравця Атлетіко Мадрид

389
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К