Україна - Ісландія: орієнтовні склади команд на матч фіналу плей-оф кваліфікації до Євро-2024

Автор: Іван Чирко |
Вівторок, 26 березня 2024, 11:23

фото Getty Images

Сьогодні, 26 березня, збірна Україна зіграє у фіналі плей-оф кваліфікації до Євро-2024. Суперником "синьо-жовтих" буде непоступлива Ісландія. Стартує ж гра в польському Вроцлаві о 21:45 за київським часом, а покищо пропонуємо до вашої уваги орієнтовні склади команд на матч.

Україна

У заявці збірної України відбулась одна заміна в порівнні з грою проти Боснії і Герцеговини. Замість Гуцуляка до неї потрапив Циганков. Вс інші незмінні. Так само, ми не очікуємо великих змін у стартовому складі на Ісландію. Зокрема, і переходу на гру в 2 нападника.

У воротах вийде Андрій Лунін, який надійно зіграв проти боснійців і зробив сейв важливий після удару Деміровича, який передував нашому камбеку.

У захисті все та ж четвірка з Коноплі, Забарного, Матвієнка та Миколенка. Ці хлопці добре зіграні між собою і не робили грубих помилок у грі з Боснією, через які когось з них могли б замінити.

У півзахисті не підлягає сумнівам місце у старті Судакова, який є одним з ключових гравців цієї команди. Також має грати Бражко, який добре зарекомендував себе у попередній грі. А ось з третім півзахисником не все так просто. Якщо б був повністю здоровий Зінченко, то зіграв би він, але Олександр довго не грав через травму і перебуває не в оптимальних кондиціях. Тому, швидше за все, сьогодні на полі з перших хвилин з'явиться Маліновський. Руслан добре вийшов на заміну в грі з боснійцями і звик грати ближче до правого флангу. Окрім того, він лівша. Натомість Шапаренко буде дублювати Судакова, бо звик грати на тій самій позиції, що й півзахисник Шахтаря.

У нападі точно зіграє Мудрик. Також в старті має бути Довбик, а Яремчук знову залишиться на лаві запасних в ролі джокера. Справа ж, попри повернення, Зубкова з перших хвилин гратиме Зубков. Все-таки Олександр перебуває в гарних кондиціях, а Віктор лише кілька днів потренувався в загальній групі. Тому очікуємо появи Циганкова на полі вже походу другого тайму. 

Орієнтовний склад збірної України: Лунін - Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко - Маліновський, Бражко, Судаков - Зубков, Довбик, Мудрик

Ісландія

У Гарейди є стабільна основа, яка грає майже в кожному матчі. Тому й в ісландців не варто чекати глобальних змін у порівнянні з грою проти Ізраїлю. 

У воротах "вікінгів" стабільно грає 22-річний голкіпер Брентфорда Валдімарссон.

Захист в Ісландії не наскільки стабільний, але й тут не варто очікувати змін. Зліва зіграє Торарінссон із грецького ОФІ. В центрі пара Гретарссон та Інгасон сформувалась нещодавно, але грають вони якісно. Тому, здається, що захисників данських Сондерюйске та Мідтьюлланна найближчим часом ніхто не витіснить зі старту. Справа незмінний 32-річний гравець бельгійського Ейпена Палссон, який відіграв 90 хвилин у 10 з 11 матчах кваліфікації. 

На флангах півзахисту в ісландців будуть зміни, оскільки вінгер англійського Блекберна Сігурдсон травмувався у грі з Ізраїлем. Тоді замість нього на заміну вийшов Андерсон із данського Орхуса. Сьогодні ж він має з'явитись із перших хвилин. А на іншому фланзі є стабільний гравець основу Віллумсон із нідерландського Гоу Ахед Іглз.

В центрі півзахисту в Ісландії весь відбір основною була зв'язка Траустасона і Гаральдссона із шведського Норчепінга та французького Лілля відповідно.

У нападі не підлягає сумнівам місце автора хет-трику в матчі Ізраїль - Ісландія (1-4) Гудмондссона із Дженоа. Цей атакувальний гравець любить грати з глибини тому діятиме трішки нижче за партера по нападу, який має стати Оскарссон. 19-річний гравець Копоненгагена є більш класичним нападником і діятиме на вістрі атаки "вікінгів".

Орієнтовний склад збірної Ісландії: Валдімарссон - Торарінссон, Гретарссон, Інгасон,  Палссон - Віллумсон, Траустасона, Гаральдссона, Андерсон - Гудмондссона, Оскарссон.