Поділитись:

Василь Кобін критикує селекційну політику Шахтаря: Де молодь? Де вихованці?

Понеділок, 26 лютого 2024, 13:15
633
0
0
Василь Кобін критикує селекційну політику Шахтаря: Де молодь? Де вихованці?

Фото: Олександр Приходько

В ефірі УПЛ ТБ ексзахисник Шахтаря, Металіста та збірної України Василь Кобін висловив свою думку щодо селекційної політики "гірників", зосередившись на позиції опорного півзахисника.

Кобін висловив повагу до Тараса Степаненка, назвавши його незамінним гравцем для Шахтаря та збірної України. Проте, він підкреслив вік футболіста і запитав, чому за 15 років клуб не виховав гідної заміни на цій ключовій позиції.

«Я дуже поважаю Тараса Степаненка, без нього Шахтар і збірну України важко уявити, але людині вже певний вік. Шахтар за 15 років скільки виховав опорних півзахисників? Це ключова позиція на полі», - заявив Кобін.

Він також згадав про Ігнатенка, вихованця Шахтаря, який зараз грає за Бордо, і висловив нерозуміння, чому на ньому не робиться ставка.

«Я знаю вихованця Шахтаря, бачив Ігнатенка, він зараз в Бордо грає. Загалом я думав, що на ньому буде робитися ставка, тому що гравець габаритний, хороший у відборі мʼяча, вміє грати у футбол», - додав Кобін.

Крім того, Кобін розкритикував клуб за те, що він не робить ставку на молодих гравців у інших амплуа, включаючи центральних захисників, воротарів та нападників.

«Центральні захисники? Команда повертає Ракицького, Діму Чигринського. Це при всій повазі, а де молодь? А де вихованці?

 

Воротар? Звідки взяли воротаря? З Полтави. Що на місці Трубіна не було ще якогось перспективного гравця?

 

Скільки нападників виховав Шахтар? Центральних? Нема. Опорника - нема. Центральних захисників, - Ракицький 15 років тому виховався, Бондаренко зараз, - нема. Питання є до академії. Як проводиться селекція?», - запитав Кобін.

Він також висловив занепокоєння щодо того, що Шахтар не має гідної заміни Степаненку, який може закінчити кар'єру через рік-два.

Ключова гра з Марселем і Степаненко виходить на уколах. І всі переживають, чи вийде Тарас на гру. На уколах, без ноги - це не мають обговорюватися такі питання. Хлопці, тренери, працюйте над вихованням опорника півзахисника, тому що людина через рік-два може закінчити з футболом», - підсумував Кобін.

Таким чином, Кобін закликав Шахтар переглянути свою селекційну політику і зробити ставку на виховання молодих українських гравців, адже це запорука успішного майбутнього клубу.

Читайте також: Артем Кравець про трансферну політику Динамо: Не інертні, але не будемо витрачати шалені гроші під час війни

Статутний капітал Полісся збільшено на 268 мільйонів гривень

Український півзахисник перебуває на перегляді у російському клубі

633
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS