Поділитись:

Калітвінцев: З тим ставленням, яке є в хлопців, ми добре підготуємось до першої гри після зимової паузи

Вівторок, 13 лютого 2024, 19:29
238
0
0
Калітвінцев: З тим ставленням, яке є в хлопців, ми добре підготуємось до першої гри після зимової паузи

фото ФК Полісся

Головний тренер Полісся Юрій калітвінцев в інтерв'ю клубній пресслужбі підбив підсумки зборів у Іспанії та розповів про новачків команди.

- Наскільки у відсотковому відношенні команда встигла підготуватися до відновлення офіційного чемпіонату і чи можете ви виділити якісь особливі моменти цих навчально-тренувальних зборів?

- По-перше, пройшов дійсно великий, об’ємний та інформативний збір. Хлопці дуже професійно поставились до своїх обов’язків. Але тут не може бути здивування, адже вони дуже мотивовані, в нас є цілі, до яких ми йдемо і ми розуміємо до чого ми готуємось. Дуже хороші спаринги, дуже міцні команди, був хороший спротив. Усі спаринги я занесу в "плюс". Мені сподобалось, що в кожній грі ми другий тайм проводили набагато краще. Це багато свідчить про фізичні кондиції. І це також говорить про те, що хлопці як і раніше не люблять програвати.

В нас також з’явились новачки. Хтось приїхав трішки пізніше, рівень готовності був різним, треба ще доганяти. Гравці кваліфіковані, але потрібно, щоб вони були на належному рівні. І ми їх підготуємо.

Ми спеціально приїхали раніше до Житомира. По-перше, тому що скучили за Україною, за Києвом, за Житомиром. По-друге, тому що потрібна адаптація. Це і поля, і погода. Потрібно звикнути до тих умов, в яких ми будемо грати.

Зараз у нас черговий передзмагальний цикл. Спостерігаємо за всіма суперниками і, звісно, трохи більше спостерігаємо за Рухом. Маємо повну інформацію, що на нас чекає. Знаю, що вони так само пильнують за нами. Але з тим ставленням, яке є в хлопців — ми підготуємось до гри.

- До команди приєдналися доволі велика кількість новачків, багато гравців спрямованих на атаку. Охарактеризуйте їх футбольні якості, чим ці гравці будуть корисними Поліссю?

- За цими гравцями ми спостерігали і коли запрошували, ми чудово розуміли їх якості. Вони прибули в різному стані. Але якості в цих гравців дуже хороші: це і індивідуальна майстерність, і розуміння гри, і найголовніше — здатність до навчання. Вони слухають, вони стараються виконувати те, що ми від них вимагаємо.

Яссін Фортюне — це гравець, який може грати і ліворуч, і праворуч, і під нападником. Це гравець атакувального плану, з великим досвідом, з великою психологічною стійкістю. Коли він приїхав, то кондиції були не на рівні, але майстерність нікуди не поділась. Скажу, що за збірну Франції будь-якого віку просто так не грають.

Денис Ндукве — наш хлопець, який завжди був перед нашими очима, бо я бачив практично всі ігри Звягеля, слідкував за ним. Хлопець дуже креативний, дуже хороша ліва нога, горить бажанням довести не тільки всім, але в першу чергу собі, що може грати на високому рівні. При правильному ставленні, а ставлення у нього правильне, думаю, в нього все має вийти. Він хоче забити перший м’яч і він його заб’є.

Що стосується Таллеса — ми прекрасно знаємо, що ця людина стала чемпіоном світу, це говорить про багато речей. Навіть потрапляння в збірну Бразилії — це складно, а він став в її складі чемпіоном світу. Він чудово розуміє футбол і в нього високий футбольний IQ. Теж потрібно трішки піднабрати, але працювати легко, бо для нього наші вимоги абсолютно не нові. Ще важко знайти взаємозв’язок з гравцями, але з кожним днем і з кожним тренуванням він його знаходить. Що ще "підкупає" — ігри іграми, це всього лише невеликий тест, а подобається, що дуже добре працює на тренуваннях.

Венделл приєднався трошки пізніше. Нам важливо привести його в правильні кондиції. Людина ще не грала на такому рівні в Україні. Добре виглядав за U19: забивав, видно його хороші вміння, ліву ногу. Йому також треба набрати форму, але техніка — бразильська. Потенціал в нього є, йому головне його розкрити, а ми постараємось допомогти.

Отак в двох словах — дуже якісні гравці.

Зазначимо, що до старту весняної частини УПЛ у Полісся заплановано ще 2 спаринги: з Поліссям (Ставки) 14 лютого та з Лівим берегом 17 лютого.

Читайте також:

Карпати підписали контракт із сином відомого українського футболіста

Динамо зіграло внічию в спарингу із тезками з Тбілісі

Кривбас розгромив у спарингу Реал

238
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К