Поділитись:

Інвестиційні фонди Саудівської Аравії пропонують 1,4 мільярда долларів за футбольний клуб Рома

Субота, 10 лютого 2024, 09:17
370
0
0
Інвестиційні фонди Саудівської Аравії пропонують 1,4 мільярда долларів за футбольний клуб Рома

Фото: GettyImages

Італійський футбольний клуб Рома став останньою ціллю для інвестицій з Саудівської Аравії. La Repubblica повідомляє, про дві пропозиції на загальну суму близько 1,4 мільярда долларів. Це сталося після участі Саудівської Аравії у придбанні Кріштіану Роналду та Ньюкасл Юнайтед, що ще більше підкреслює їхній зростаючий інтерес до європейського футболу.

Саудівський суверенний інвестиційний фонд (PIF) та саудівський приватний інвестор Туркі Алялших вступили у війну за римський футбольний клуб Рома. Нинішні американські власники, The Friedkin Group, розглядають пропозиції, що передбачають зміну власника, спонсорство та будівництво стадіону. Обидві пропозиції оцінюються в 1,4 мільярда долларів, що потенційно може призвести до повної зміни власника.

Останніми роками спостерігається тісніший зв'язок між Серією А та саудівськими інвестиціями. Три з останніх п'яти фіналів Суперкубка Італії відбулися в Саудівській Аравії. Серія А відкрила офіс в Ер-Ріяді та погодилася на проведення там матчів за Суперкубок.

Як повідомляється, і PIF, і Алалших прагнуть отримати повну власність над клубом. Вирішення питання очікується в найближчі місяці, що призводить до невизначеності щодо майбутнього Роми. Клуб, який наразі посідає п'яте місце в Серії А, має провести вирішальний матч проти міланського Інтера у суботу 10 лютого.

Потенційне поглинання клубу Саудівською Аравією може суттєво вплинути на фінанси, інфраструктуру та світову присутність Роми. Це ставить під сумнів баланс сил у європейському футболі та роль іноземних інвестицій. Вболівальники уважно стежитимуть за розвитком цієї саги та її потенційним впливом на ідентичність і традиції клубу.

Джерело: La Repubblica

Читайте також: Балотеллі вірить в успіх Де Россі в Ромі після відставки Моурінью

Італійський клуб цікавиться тренером Мілана

Мілан представив нову форму в рамках партнерства з брендом вуличного одягу

370
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К