Поділитись:

Дейлі Блінд - важлива ніша захисту Жирони

Середа, 07 лютого 2024, 15:17
331
0
0
Дейлі Блінд - важлива ніша захисту Жирони

фото: Getty Images

На вихідних у Ла Лізі Жирона вдома зіграла в нульову нічию з Реалом Сосьєдадом, який посідає шосте місце в турнірній таблиці. Незважаючи на те, що Жирона не змогла здобути всі три очки і повернути собі місце на вершині таблиці, північнокаталонська команда здобула свою третю перемогу в чотирьох матчах чемпіонату, маючи вражаючу задню лінію з такими гравцями, як орендований захисник Манчестер Сіті Ян Коуто, а також Ерік Гарсія, ще один орендований у Барселони. Дейлі Блінд, який цього сезону постійно грав у захисті, відіграв важливу роль у забезпеченні надійності оборони претендентів на чемпіонський титул.

Виступаючи після підписання контракту з клубом у липні, Блінд був у захваті від проекту:

«Звичайно, ви повинні мати амбіції кожного разу, коли ви граєте на полі, і, звичайно, ви хочете досягти якомога більшого, і це те, що ми будемо намагатися зробити і в цьому році».

Незважаючи на те, що колишній захисник Манчестер Юнайтед був налаштований оптимістично після підписання контракту зі своєю новою командою, справедливо буде сказати, що він не міг уявити, на якому місці вона зараз перебуває в чемпіонаті.

33-річний Мікель Артета зібрав довгий список нагород за свою кар'єру: сім чемпіонських титулів Ередивізії з клубом свого дитинства Аякс, титул Бундесліги з мюнхенською Баварією в минулому сезоні, а також титул Ліги Європи, Кубок Англії та Кубок ЄФЛ під час його чотирирічної кар'єри в Манчестер Юнайтед у 2014-2018 роках. Незважаючи на все це, титул чемпіона Ла Ліги з аутсайдером ліги Жироною, мабуть, є найбільш пам'ятним.

Якщо порівнювати з епічною перемогою Лестер Сіті у сезоні 2015-16, то Жирона повернулася до вищого дивізіону лише після сезону 2021-22, посівши 10-те місце в минулому сезоні. На додачу до цього, це буде лише п'ятий сезон команди в Ла Лізі, і аутсайдери прагнуть зробити немислиме, коли зіграють з гігантами Ла Ліги і тепер уже титулованими суперниками - мадридським Реалом. Чи зможе Жирона протистояти "Лос Бланкос" без свого зіркового центрального захисника, дискваліфікованого за перебір жовтих карток, без Дейлі Блінд?

Читайте також: Іньєста приєднався до Мессі та інших ексбарселонців на турі Інтер Маямі (+ФОТО)

Дані Алвеса засудять до дев’яти років в’язниці за зґвалтування в нічному клубі

331
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К