Поділитись:

Віцепрезидент Ворскли: Чемпіонат U-21 потрібен - Перша, Друга ліги це зовсім інше

Понеділок, 29 січня 2024, 09:52
239
0
0
Віцепрезидент Ворскли: Чемпіонат U-21 потрібен - Перша, Друга ліги це зовсім інше

Фото ФК Ворскла

Олег Лисак розповів про позицію полтавського клубу щодо повернення чемпіонату U-21, яку озвучив на попередньому конгресі УАФ Сергій Ребров.

- Яке ваше бачення: потрібно повертати чемпіонат U-21, чи, можливо, ці команди U-21 робити в Другій лізі?

- Однозначно. Я перший в Україні, хто сказав це в слух. Ми однозначно підтримуємо позицію Сергія Станіславовича Реброва з точки зору, що цей турнір потрібен. Ми однозначно будемо говорити про це.

На сьогоднішній день у нас прірва між U-19 та першою командою. І ця прірва з кожним роком буде збільшуватись. Ми говорили про U-23 – нехай назва цього турніру буде U-21, однозначно цей турнір потрібен.

Я хочу вам сказати, що якщо ми говоримо про Першу, Другу лігу і все інше, то, по-перше, є принципи УЄФА. Ніхто про це не говорить, але в заявці УЄФА чомусь не може бути більше 25 футболістів навіть на Лігу конференцій, з яких, якщо не зраджує пам’ять, 4 чи 5 – вихованці клубу. Це вже порушення спортивного – з позиції заявки.

Друга історія – знову-таки, якщо теоретично говорити, що можна заявити U-21 у чемпіонат Першої або Другої ліги, ми повинні розуміти, що це не окрема команда, а структурна команда клубу. Якщо ми будемо брати окрему команду, то це зовсім інші витрати, про які всі думають.

А якщо говорити про структурну команду клубу, то тоді чемпіонати Першої та Другої ліги повинні починатися одночасно з УПЛ, а це апріорі неможливо у зв’язку з відсутністю інфраструктури в Україні. Тому ми вважаємо, що U-21 – однозначно.

Треба думати, наскільки можливо реорганізувати чемпіонати U-17 та U-19, як будуть забезпечуватися в Лізі чемпіонів… Над цим треба подумати. І якщо говорити з точки зору структурної роботи клубу і підготовки молоді, то однозначно U-21 – це не ті витрати, про які всі говорять і про які всі думають.

Це я знаю 100%. Ми це вже проходили, повірте, це все працює, і потім на вихлопі є футболісти, які підсилять основний склад. Так, це дуже довго. Якщо говорити з точки зору стандартного бізнесу в Україні, потрібно чекати 3, 4, 5 років у залежності від фізіологічних можливостей футболістів і всього іншого.

Але такий футбол, якщо підходити до нього професійно. Якщо говоримо про те, щоб просто перекрити регламент, то це зовсім інші речі.

Джерело: Espresо TV

Читайте також:

Гендиректор Кривбасу: В усіх чемпіонатах Європи є U-21, це тільки у нас немає

Віцепрезидент Ворскли: Ведемо переговори з одним із вихованців школи мадридського Реала

Форвард, якого сватали у Полісся, може стати одноклубником Сидорчука

239
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К