Поділитись:

Екстренер Марселя: Мені не подобається, на що перетворився футбол

Четвер, 25 січня 2024, 09:28
553
0
0
Екстренер Марселя: Мені не подобається, на що перетворився футбол

фото: Getty Images

Хорхе Сампаолі прокоментував, як, на його думку, одержимість сучасного футболу результатом, а не тренерським процесом, зашкодила статусу менеджера. 

Це стало повторюваною темою протягом усього інтерв'ю, оскільки колишній тренер Марселя розмірковував про те, що саме стратегія тренера зводить все воєдино. Концепція, яка, на його думку, повністю контрастує з тим, як зараз функціонує футбол. 

Сампаолі пояснює:

«Я не бачу достатньої гармонії в сучасному футболі, я бачу занадто багато індивідуальних інтересів. Я бачу істерику людей більше, ніж гармонію. Як тренер, я повинен боротися проти цього». 

Сампаолі глибоко розчарований змінами, які він спостерігав у грі з моменту початку своєї тренерської кар'єри в 1991 році.

«Мене турбує те, що коли ти не перемагаєш через причини, які тренер не може контролювати, ти відмовляєшся від своєї ідеї, ніби вона не була правильною». 

На його думку, результат став більш важливим для менеджера, ніж процес розвитку або впровадження послідовної стратегії. Це призвело до того, що менеджери почали гнатися за результатом, а не за процесом, що лише послабило позицію менеджера в сучасній грі.

Незважаючи на його розчарування тим, як змінилася гра за час його керівництва, тренер залишається людиною, яку шукають клуби по всьому світу. Нещодавно Олімпік Ліон та Аякс намагалися повернути аргентинця в гру після його звільнення з Фламенго у вересні минулого року. 

На питання, чи скористається він ще однією можливістю в умовах, які його розчарували, Сампаолі відповів своєю мантрою:

«Мені не подобається те, на що перетворився футбол, але мені все ще подобається тренувати».

Читайте також: Скандал Бреста та VAR набирає обертів

Ще одна африканська топзбірна звільнила тренера, через провал на КАН

553
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К