Поділитись:

Особливий вже не той? Моуріньо найгірший тренер Роми в епоху трьох очок

Автор: Іван Чирко |
Вівторок, 16 січня 2024, 13:39
320
1
0
Особливий вже не той? Моуріньо найгірший тренер Роми в епоху трьох очок

фото Getty Images

Сьогодні вранці, 16 січня, Рома несподівано оголосила про звільнення Жозе Моуріньо, який мав контракт з римлянами до 30 червня 2024 року. Зроблено це в надії вплинути на результати команди та нарешті потрапити в Лігу чемпіонів. 

Саме повернення в головний турнір Європи було ключовим завданням португальського фахівця, але він його так і не зумів виконати. А Ромі дуже потрібні гроші за потрапляння в Лігу чемпонів. "Вовки" мають третю зарплатну відомість в Серії А після Інтера та Ювентуса, але при цьому зароблять значно менше ніж команди які грають в Лізі чемпіонів, через що Рома має проблеми з фінансовим фейр-плей. Римський клуб має суттєві обмеження у можливості купувати гравці та часто змушений відмовлятись від своїх трансферних цілей, або брати гравців в оренди. Такий стан справ не влаштовує керівництво, тому римлянам конче необхідно вийти до Ліги Чеміпонів, що суттєво поповнить їх бюджет. Моуріньо з цим не впорався, тому його вирішили прибрати і дати шанс легенді клубу Даніеле де Россі, про призначення якого мають оголосити вже невдовзі.

Проте і звільнення Моуріньо Ромі обійдеться не дешево, оскільки, за даними італійських ЗМІ, клуб має заплатити йому та тренерському штабу компенсацію в розмірі 9-ти мільйонів євро.

Враховуючи те, що за попередні два сезони в Римі Жозе заробив близько 37 мільйонів євро, то його результати виглядають не вражаюче. Ба більше, Моуріньо провів на чолі Роми 96 матчів (44 перемоги, 23 нічиї, 29 поразок), набираючи в середньому за гру 1,61 очки. Це є найгіршим результатом для тренера Роми, який провів на чолі клубу мінімум 50 матчів, в епоху трьох очок, повідомляє Opta.

Читайте також:

Рома офіційно звільнила Жозе Моуріньо

Відомо, хто може очолити Рому після звільнення Моуріньо

Лунін може стати наступником Ноєра в Баварії

320
1
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К