Поділитись:

🤑Ман Сіті зафіксував рекордний річний дохід, але не все так однозначно

Середа, 15 листопада 2023, 11:32
200
0
0
🤑Ман Сіті зафіксував рекордний річний дохід, але не все так однозначно

Фото: GettyImages

Манчестер Сіті оголосив про найбільший річний дохід за всю історію англійського клубу, який склав 712,8 млн фунтів стерлінгів у сезоні, в якому він здобув три трофеї.

За 2022-23 фінансовий рік клуб отримав прибуток у розмірі 80,4 млн фунтів стерлінгів, що майже вдвічі перевищує минулорічний показник у 41,7 млн фунтів стерлінгів, і перевершив попередній найвищий дохід клубу Прем'єр-ліги - 648 млн фунтів стерлінгів, який нещодавно задекларував Манчестер Юнайтед.

Однак вони все одно зазнали б збитків, якби не прибуток у розмірі 121 млн фунтів стерлінгів від продажу гравців, зокрема Рахіма Стерлінга, Габріеля Жезуса та Олександра Зінченка. Їхні витрати включають фонд заробітної плати в розмірі 368 млн фунтів стерлінгів, хоча він був збільшений за рахунок бонусів за перемогу в трьох змаганнях.

Фото: GettyImagesФото: GettyImages

Сіті повідомив про зростання кожного з видів доходів від реклами, трансляцій та матчів за рік, коли команда Пепа Гвардіоли здобула перемогу в Прем'єр-лізі, Кубку Англії та дебютній для клубу Лізі чемпіонів.

Доходи Сіті від трансляцій зросли більш ніж на 50 млн фунтів стерлінгів до 299,4 млн фунтів стерлінгів, головним чином завдяки надходженням від УЄФА за успішну кампанію в Лізі чемпіонів. Комерційні доходи зросли більш ніж на 10 відсотків до 341,4 млн фунтів стерлінгів, а доходи від матчів - на 17,4 млн фунтів стерлінгів до 71,9 млн фунтів стерлінгів.

Але Сіті також повідомив про 115 звинувачень, висунутих Прем'єр-лігою за нібито порушення фінансових правил. Потенційні покарання, якщо їх визнають винними, включають зняття очок або навіть пониження в класі, але Сіті стверджує, що є неспростовні докази їхньої невинуватості.

Читайте також: Український півзахисник став одним з найкращих дриблерів АПЛ

Джуд Беллінгем був здивований, що Бірмінгем зняв з продажу його футболку

Челсі: Джексон отримав більше жовтих карток, ніж забив голів

200
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К