Поділитись:

Дніпро-1 подав заяву на зняття з чемпіонату, але просить зберегти за ним професійний статус

П'ятниця, 19 липня 2024, 09:19
298
0
0
Дніпро-1 подав заяву на зняття з чемпіонату, але просить зберегти за ним професійний статус

Дніпро-1 надіслав загальним зборам УПЛ листа, у якому повідомляє, що знімається зі змагань у зв'язку з неможливістю профінансувати свою участь у наступному розіграші чемпіонату України. Водночас клуб наголошує на тому, що регіон, у якому він базується, постійно страждає від російської агресії й Дніпро-1 тут не виключення, оскільки обстріли зачепили й клубну базу. Тому дніпряни просять зберегти за ними професійний статус.

«У зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України, враховуючи ситуацію в регіоні, постійні обстріли міста Дніпра, де базується футбольна команда СК Дніпро-1, а також у зв'язку з ракетною атакою російської федерації в ніч на 02 квітня 2024 року, в результаті якої суттєво постраждала спортивна база Клубу, а також моральний стан команди внаслідок ракетної атаки, та враховуючи досвід попередніх років, коли УПЛ та ПФЛ зберігали професійний статус Клубам, які постраждали внаслідок військової агресії російської федерації проти України, що давало можливість поновлення професійної діяльності у майбутньому, Керівництво Товариства з обмеженою відповідальністю Спортивний клуб Дніпро-1 просить УПЛ та Загальні збори УПЛ, зберегти Клубу професійний статус як це було зроблено із постраждалими Клубами, щоб мати можливість виконати свої контрактні зобов'язання перед Клубами, а також перед персоналом із футболістами та мати можливість поновити професійну діяльність Клубу у майбутньому», - йдеться у листі.

Таким чином в п'ятницю, 19 липня, відбудуться позачергові збори УПЛ на яких Дніпро-1 буде виключено зі змагань.

Щодо заміни Дніпру-1 організатори керуватимуться статтею Регламенту 10.5:

«У разі виникнення непередбачуваних цим регламентом обставин, рішення про склад учасників УПЛ приймає Виконавчий комітет УАФ на підставі пропозицій УПЛ».

Виконком розглядатиме три пропозиції від УПЛ.

Перша з них і пріоритетна - провести мінітурнір між Минаєм, Металістом 1925, Лівим Берегом та Епіцентром. Керівництво ПФЛ уже провело опитування цих клубів і три з чотирьох (Металіст 1925, Лівий Берег, Епіцентр виступають «за»). Однак Минай – проти.

Інші варіанти: це стиковий матч між Металістом 1925 і Минаєм, а також вихід Миная в УПЛ.

 Джерело: UA-Футбол

Читайте також:

Відомо, хто стане новим тренером Карпат

Тренер збірної України про матч з Норвегією: Ми не змогли реалізувати своїх шансів

Металіст 1925 повідомив, яким чином в УАФ планують визначити клуб, який замінить Дніпро-1 в УПЛ

298
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К