Поділитись:

Легенда Нідерландів підозрюється у відмиванні грошей від наркотрафіку

П'ятниця, 12 липня 2024, 09:20
291
0
0
Легенда Нідерландів підозрюється у відмиванні грошей від наркотрафіку

Фото: GettyImages

Веслі Снейдер, відомий своїми виступами за Галатасарай, Інтер, Реал та Аякс, підозрюється у причетності до незаконної діяльності. За даними RTL, експівзахисник є акціонером компанії Econ, через яку могли бути відмиті мільйони євро.

Організація Econ, як передбачається, співпрацювала з австралійським бандформуванням Comanchero, яке займалося виробництвом і збутом наркотиків, а також відмиванням грошей. Наркотики доставлялися з Південної Америки через Гонконг, Південну Корею та Південну Африку в Нідерланди, Австралію та інші країни.

Турецькі ЗМІ отримали звіт MASAK, місцевого агентства з розслідування фінансових злочинів, який докладно описує діяльність Comanchero. Джерело RTL підтвердило, що Снейдер фігурує у розслідуванні.

У звіті MASAK зазначено, що високопосадовий член банди Хакан Аріф Тавукчу відмивав гроші через компанії підприємця Юнуса Емре Борхана. Під час розслідування фінансових операцій Борхана слідчі натрапили на ім'я Снейдера.

Снейдер заявив, що купив акції Econ приблизно вісім років тому. Він зазначив, що не знав про кримінальну активність компанії, і підкреслив, що жоден проєкт не був реалізований.

«Я інвестував близько 1,8-1,9 мільйона євро та отримав 15% акцій. Я не бачив жодної віддачі від інвестицій. Декілька разів намагався повернути гроші, але безуспішно. Я не отримав жодного євро від Econ», - сказав Снейдер.

За даними соцмереж, Снейдер з'являвся в офісі Econ у 2017, 2018 та 2020 роках. Він також заявив, що не знайомий з Тавукчу або наркоторговцем Четіном із Східама, зв'язок з якими йому приписують у турецьких ЗМІ

Снейдер також повідомив, що найняв турецького адвоката для оскарження статей, які він вважає наклепом.

Haber Global повідомляє, що в рамках справи про створення злочинної організації, торгівлю наркотиками та відмивання грошей суд ухвалив арешт майна 55 підозрюваних на суму близько 4,5 млрд турецьких лір (понад 126 млн євро).

Джерело: RTL

Читайте також: Відомий тренер, який заробляє більше за всіх на Євро-2024

Італії загрожує виключення з міжнародних турнірів

Тренер збірної Нідерландів різко розкритикував роботу арбітрів та VAR

291
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К