Поділитись:

Іспанський центр поля, французькі фланги та несподіваний голкіпер: збірна півфіналів Євро-2024

Автор: Іван Чирко |
Четвер, 11 липня 2024, 18:03
167
0
0
Іспанський центр поля, французькі фланги та несподіваний голкіпер: збірна півфіналів Євро-2024

фото Getty Images

На Євро-2024 залишився лише один матч. Фінал між Іспанією та Англією, який 14 липня завершить турнір тривалістю в місяць, що насправді пройшов дуже швидко. Як і його півфінали, оскільки в них все завершувалось в основний час, що дисонує з великої кількістю овертаймів на попередніх стадіях. Та все ж багатьом футболістам вистачило й 90 хвилин, щоб проявити себе з найкращого боку, а кращі з кращих потрапили до нашої символічної збірної півфіналів Євро-2024.

Воротар: Барт Вербрюгген (Нідерланди)

На стадії півфіналів голи пропускали всі, а тому вибір голкіпера досить складна річ, бо, навіть, більше 2 сейвів не має в жодного з них. Та все ж є показник Goals prevented (попереджені голи), який найкращий у голкіпера «ораньє» (+0,35). Тоді, як в інших він від'ємний. Вербрюгген не лише рятував на лінії воріт, а й на виходах діяв впевнено і ногами добре грав, не залежно від того був на нього тиск з боку опонентів, чи ні. Тому його внесок в те, що Нідерланди були в грі до останніх секунд матчу досить вагомий.

Правий захисник: Жюль Кунде (Франція)

Так, Франція вилетіла, програвши іспанцям з рахунком 1-2, але Кунде один з тих до кого не має бути претензій, як по цій грі, так і по всьому турніру. Жюль встигав і в захисті відпрацьовувати, здійснивши 6 повернень м'яча, і в атаку бігати, де на його рахунку 4 навіси та 2 успішні спроби дриблінгу із 2 виконаних. Та й те, що Вільямс був не надто помітним і значно поступався в активності Ямалу теж заслуга Кунде, який не давав баску почувати себе вільно, практично завжди перебуваючи десь поряд.

Центральний захисник: Джон Стоунз (Англія)

Англія практично нічого не дозволила створити в атаці збірній Нідерландів. Велика заслуга в цьому саме Стоунза, який вміло страхував партнерів та виграв 100% єдиноборств. Окрім цього, він відігравав велику роль в розвитку атак команди, виконавши 8 передач до фінальної третини поля, а оскільки Англія любить часто переводити м'яч з флангу на фланг, то і вміння Джона віддавати довгі передачі теж знадобилось. Їх у захисника Манчестер Сіті назбиралось 7 і 5 з них були точними. До речі, ці 2 неточні довгі передачі єдині його помилки за гру, оскільки всі інші 85 пасів були точними.

Центральний захисник: Емерік Лапорт (Іспанія)

Франція багато атакувала у грі з іспанцями, оскільки була змушена відіграватись із 25 хвилини. Цього вона не зробила і Лапорт один з тих, хто відіграв у цьому ключову роль, не виконавши чогось неймовірно, а зігравши надійно і цього було достатньо в цій грі. Також варто нагадати, що баск протистояв збірній в яку колись хотів потрапити, оскільки на молодіжному рівні грав саме за французів, але його довго не викликали й він прийняв пропозицію Іспанії. Зараз він навряд чи жалкує про це рішення, оскільки в статусі основного гравця команди зіграє у фіналі Євро-2024.

Лівий захисник: Тео Ернандес (Франція)

Ще один француз до якого не має бути претензій за виліт команди з турніру. Тео не мав ключових помилок, навпаки відзначаючись надійністю в захисті, що не вважається його найсильнішою стороною. В грі з Іспанією він заблокував 1 удар суперника та виконав 4 повернення м'яча своїй команді. Та й про атаку Ернандес не забував, регулярно допомагаючи Мбаппе, а потім і Барколя на своєму фланзі. Ба більше, він навіть міг забивати, але не піймав м'яч на ногу та вдарив з лінії штрафного майданчика вище воріт. Також Тео має 1 ключовий пас та 2 зароблені штрафні удари.

Опорний півзахисник: Родрі (Іспанія)

Родрі був не надто помітним у грі з Францією, бо просто спокійно виконував свою роботу. Опорник іспанців багато працював у захисті, виконуючи велику кількість не надто помітних, але важливих переміщень, перекриваючи вільні зони, або безпосередньо суперників, а також виконав 52 точні передачі з 55 спроб, 5 точних пасів до фінальної третини поля, 6 повернень м'яча, 3 підбирання та 3 виноси. Таким чином все, що потрібно було Родрі зробив та допоміг своїй команді вийти до фіналу. 

Центральний півзахисник: Фабіан Руїз (Іспанія)

Руїз традиційно для себе був помітним на полі, оскільки має одну з ключових ролей в команді де ла Фуенте. У грі проти Франції він не забивав і навіть не асистував, але свій обсяг роботи виконав. 2 удари, 6 передач до фінальної третини поля, 4 із 5 точних довгих передач та велика кількість відкривань під передачі партнерів та просто хибних рухів, які заплутували захист суперника. Черговий сильний матч від гравця ПСЖ.

Атакувальний півзахисник: Дані Ольмо (Іспанія) 

Травма Педрі, якби це парадоксально не звучало, пішла на користь збірній Іспанії. Дані Ольмо не просто замінив гравця Барселона, а навіть посилив цю позицію. В грі з Францією він забив переможний гол і це був його єдиний удар по воротах. Окрім того, він як і Руїз багато брав участь у пасовій грі та чимало рухався по всьому периметру атаки іспанців, створюючи незручності захисту Франції. Ну, і як же не відзначити, що в цій грі Ольмо відзначився 8 результативною дією на Євро (3 голи та 5 асистів), завдяки чому вже став найкращим іспанцем в історії за цим показником і це у 26 років, коли він ще може поїхати, навіть, не на одне Євро.

Правий вінгер: Ламін Ямал (Іспанія)

16-річний вундеркінд Барселони продовжує бити рекорди. Зокрема, й у півфіналі Євро, ставши наймолодшим гравцем, який зіграв на цій стадії турніру, а також наймолодшим бомбардиром в історії Євро. При чому його гол був не лише важливим, оскільки він зрівняв рахунок за 12 хвилин після пропущеного голу, а й дуже красивим. Окрім того, Ямал віддав 2 ключові передачі. Його зміщення до центру поля, де не було Тео Ернандеса, регулярно ставали проблемою для Рабіо, з під якого Ламін і забив свій красень-гол. 

Центральний нападник: Гаррі Кейн (Англія)

Головними конкурентами за місце нападника в нашій символічній збірній були 2 англійці – Кейн та Воткінс. Форвард Астон Вілли вийшов та забив переможний гол і це красива історія, враховуючи, що до цього він майже не грав. Та все ж це ледь не єдина його дія, а Кейн заробив пенальті, яке сам і реалізував, зрівняши рахунок у матчі. Окрім того, на його рахунку ще один небезпечний удар з яким не без проблем впорався Вербрюгген та 1 ключова передача. Також Гаррі в притаманній собі манері часто опускався нижче та допомагав розвивати атаки, що завжди створює незручності захисту опонентів, оскільки їм потрібно або вчасно передавати гравця один одному, або висмикуватись та звільняти свою зону.

Лівий вінгер: Кіліан Мбаппе (Франція)

Кіліан нарешті був схожий сам на себе, хоча все одно цю гру не назвеш топовою у його виконанні. Та все ж 4 удари та асист на Коло Муані це вже набагато краще ніж в його конкурентів по позиції. Та й в бажанні врятувати французів від поразки йому не дорікнеш, оскільки Мбаппе багато брав гру на себе, йшов в обіграші, виконував загострюючі передачі, заробляв стандарти та просто постійно був у грі, створюючи тиск на проблемний фланг опонентів, де Навас та Начо віддали всіх себе, аби зупинити головну зірку суперника.

Читайте також:

Яскрава атака Нідерландів, герой Португалії, захисник-бомбардир Туреччини та інші: збірна 1/8 фіналу Євро-2024

Мамардашвілі, Кроос, Канте та інші: збірна групового етапу Євро-2024

Топ-9 українських футболістів, які перебувають у статусі вільних агентів

 

 

167
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К