Поділитись:

Топ-9 українських футболістів, які перебувають у статусі вільних агентів

Автор: Іван Чирко |
Вівторок, 09 липня 2024, 18:33
488
0
0
Топ-9 українських футболістів, які перебувають у статусі вільних агентів

фото ФК Шахтар

Понад 80% трансферів у світі футболу відбуваються на правах вільних агентів. УПЛ у даному випадку далеко не виняток, а тому ми вирішили поглянути на ринок українських вільних агентів та виділити найкращих з них станом на 9 липня 2024 року.

9. Денис Ндукве

Фото: Полісся

Вихованець харківського футболу не одразу знайшов себе на дорослому рівні, погравши за Металіст 1925, Краматорськ та Чайку, але влітку 2023 року він приєднався до друголігового Звягеля, де за 19 матчів забив 16 голів та віддав 2 асисти, завдяки чому взимку перейшов до Полісся. Далі були розмови про те, щоб стати лідером «вовків» та майбутній виклик у збірну України. Проте стати своїм у Житомирі Денису не судилось, оскільки за пів року в команді він забив лише 1 гол і не знадобився новому тренеру. Тепер 24-річний нападник шукає нову команду і подейкують, що зараз перебуває на перегляді в одному з клубів УПЛ.

8. Олексій Хобленко

Фото: ЛНЗ

Вже 30-річний нападник подавав великі надії в академії Динамо, але на топовий рівень так і не вийшов. Ба більше, став таким собі футбольним пілігримом, погравши вже за 12 клубів. В деяких з них він був основним (Чорноморець, динамо брест, Кривбас), а в деяких навпаки майже не грав (Стабек, Карпати, Левадія). Минулий сезон Хобленко провів у ЛНЗ, де не мав стабільного місця в стартовому складі та забив 2 голи й віддав 3 асисти за 22 матчі. Статистика Олексія не вражає, але такий досвідчений нападник точно не завадить клубам з нижньої частини турнірної таблиці УПЛ. Тому не дивно, що з'явились чутки про його повернення в Чорноморець.

7. Ігор Когут

Фото: Дніпро-1

Дніпро-1 ще існує, але гравців там майже не залишилось, бо частину з них продали, а в декого банально завершились контракти. Саме до другої когорти належить Когут, який грав за дніпрян ще з часів Другої ліги, а до цього представляв ФК Дніпро. Тепер же Ігорю доведеться покинути рідне місто, оскільки в Дніпрі не залишилось професійних футбольних команд. Проте варіанти з продовженням кар'єри на рівні УПЛ в нього точно знайдуться, оскільки досвідчений атакувальний півзахисник, який ще й нападника може зіграти, багатьом не завадить.

6. Ростислав Русин

Фото: Металіст 1925

Ростислав - вихованець Шахтаря з якого пішов у юному віці, не захотівши підписувати новий контракт, через що, як це часто буває з нашими грандами, цей відхід відбувся не без скандалу. Потім Русин спробував себе закордоном, де не заграв за латвійський Спартакс. Після чого було повернення в Україну, де з перспективним атакувальним півзахисником/вінгером підписав контракт Рух, у якому Ростислав провів 3 сезону та перейшов до Металіста 1925, де грав дотепер. Русин скрізь виділявся своєю технікою та вміння зіграти нестандартно, а таких гравців нашому чемпіонату відверто не вистачає. Тому знайти нову команду 28-річному футболісту із затребуваним на рівні УПЛ профайлом не має бути складно.

5. Олександр Чорноморець

Фото: Колос

Олександр нещодавно покинув Колос, за який грав із 2018 року, ставши одним з лідерів команди. До цього ж він чимало пограв на рівні нижчих ліг у Динамо-2 та Десні. Тому досвіду 31-річному захиснику не позичати. Це один з його плюсів при пошуку нової команд, як і універсальність, бо Чорноморець може зіграти, як на лівому фланзі захисту, так і в центрі. Окрім того, він добре виконує штрафні удари та неодноразово забивав голи з дальніх дистанцій. Тому в УПЛ, або одному з лідерів Першої ліги має знайти собі місце. Можливо, це буде Ворскла, в якій він зараз проходить перегляд.

4. Кирило Меліченко

Фото: dynamo-dresden.de

Вихованець Шахтаря в Україні пограв за Минай та Маріуполь, де досить непогано зарекомендував себе і поїхав до Німеччини, підписавши контракт із Динамо Дрезден, яке на той момент грало у Третій Лізі. Там у нього теж все починалось добре і він став основним. Тому згодом з'явились чутки про зацікавленість у ньому клубів Другої Бундесліги, але далі був розрив хрестоподібних зв'язок і Меліченко залишився у Динамо. А після відновлення від травми стати важливим виконавцем він вже не зміг, оскільки вдруге порвав хрестоподібні зв'язки. З 30 червня 25-річний фланговий захисник перебуває без команди й цілком може повернутись в Україну, оскільки найлегше реанімувати кар'єру в рідній країні, а не десь закордоном, де ти будеш легіонером і вимоги будуть вищі.

3. Владислав Калітвінцев

Фото: Олександрія

Син легендарного гравця Динамо Юрія Калітвінцева теж подавав великі надії в академії киян, але заграти в рідному клубі так і не зміг, хоч і провів за нього 26 матчів. Тому досхочу поїздив по орендах, аж допоки не підписав контракт із Десною, де став одним із лідерів команди. Після чого перебрався до Олександрії, де грав дотепер. Проте в команді Ротаня Владислав виділявся хіба що великою кількістю навісів, але мав далеко не найкращу їх якість. Тому, коли він не погодився на зниження зарплатні, «містяни» досить легко його відпустили. Зараз Калітвінцев перебуває без клубу і чуток про те, де він опиниться немає. Та все ж, здається, що це справа часу, бо 31-річний вінгер, хоч і мав не найкращий сезон все ще вміє класно виконувати стандарти. Та й красиві дальні удари та якісні подачі часів Чорноморця та Десни ще не забулись.

2. Данило Варакута

Фото: Чорноморець

Цього літа Чорноморець покинули багато футболістів. Зокрема, й 22-річний голкіпер Данило Варакута, який виборов місце в старті вже по ходу сезону, за підсумками якого став лідером УПЛ за кількістю сейвів. Погодьтесь, вагоме досягнення яке має привернути увагу до вихованця одеського футболу. Зокрема, вже неодноразово з'являлись інсайди про зацікавленість у Варакуті Колоса, який перебуває у пошуках заміни Кірілу Фесюну.

1. Олексій Кащук

Фото: Шахтар

Напевно, найстатусніший футболіст із всього переліку. Кащук починав минулий сезон ледь не основним футболістом Шахтаря, але після приходу в клуб Пушича та травми майже не грав, а взимку і взагалі не поїхав на збори, оскільки вирішив не продовжувати контракт. Нині ж він перебуває в пошуках нової команди, а час від часу з'являються чутки про зацікавленість у ньому Гамбурга, Мальорки та низки інших клубів приблизно такого ж рівня. Тому вже невдовзі ексгравець молодіжної збірної України, який чудово проявляв себе на успішному для нас Євро-2023, а перед цим мав топову статистику в чемпіонаті Азербайджану (16 голів та 10 асистів за 31 матч), з кимось та й підпише контракт. 

Читайте також:

Перебудова по-харківськи: як Металіст 1925 намагається вчитись на власних помилках

Психологія ставок на спорт: Як не втратити контроль над ситуацією

Відомий оновлений рейтинг «Золотого м'яча» 2024

488
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

Favbet

4,9
10К