Поділитись:

Туреччина може бойкотувати матч з Нідерландами через дискваліфікацію Деміраля

П'ятниця, 05 липня 2024, 20:55
142
0
0
Туреччина може бойкотувати матч з Нідерландами через дискваліфікацію Деміраля

Фото: УЄФА

Голова націоналістичної партії Туреччини відреагував на дискваліфікацію Меріха Деміраля. Захисника збірної Туреччини відсторонив УЄФА на два матчі після святкування «вовчим салютом», який заборонений в Австрії.

«Дискваліфікація УЄФА нашого футболіста Меріха Деміраля – це скандальне рішення. Проникнення расистських і фашистських тенденцій в УЄФА – ганебний примітивізм.

 

«Вовчий салют» – це екзистенційна честь турецького народу. Неповага до цієї цінності означає ворожість до турецької нації і ганьбу для турецької історії.

 

На даному етапі це моральне і національне зобов’язання для нашої збірної – не грати у матчі з Нідерландами і висловити демократичний протест, поки УЄФА не скасує ганебне рішення. Якщо УЄФА не відмовиться від свого рішення, треба не виходити на поле з Нідерландами і повернутися до Туреччини. Ми підтримуємо нашого гравця Меріха і всіх наших національних футболістів до кінця», – заявив голова Партії націоналістичного руху Девлет Бахчелі.

Збірна Туреччини вийшла до 1/4 фіналу Євро-2024, обігравши Австрію (2:1) завдяки дублю Деміраля. Захисник, який грає за саудівський Аль-Ахлі, відсвяткував вихід команди в наступний раунд «вовчим салютом», який заборонений в Австрії. Після матчу колишній гравець Ювентуса опублікував у соцмережах своє фото з цим жестом і написав: «Як щасливий той, хто може назвати себе турком».

«Вовчий салют» асоціюється з організацією «Бозкурт» («Сірі вовки») – ультра правим молодіжним крилом Партії націоналістичного руху (MHP), яка дотримується ідеології турецького націоналізму і пантюркізму.

Джерело: Fanatik

Читайте також: Рюдігер або Ле Норман пропустять півфінал Євро-2024

Аталанта здійснила гучний трансфер зіркового гравця збірної Італії

Мілевський виграв 120 тисяч на ставці на Євро-2024

Роналду зухвало звернувся до вболівальників перед матчем проти Франції (+ФОТО)

142
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS