Поділитись:

Ексвіцепрезидент НОК Томенко: Боснієць виявився свідомішим і патріотичнішим за українських тренерів

Четвер, 04 липня 2024, 15:00
92
0
0
Ексвіцепрезидент НОК Томенко: Боснієць виявився свідомішим і патріотичнішим за українських тренерів

фото УАФ

Колишній віцепрезидент НОК України, віцепрезидент ФБУ з масового баскетболу Микола Томенко розкритикував клуби та тренерів УПЛ, які не відпустили футболістів в олімпійську збірну України для участі в Олімпійських іграх-2024 в Парижі.

«Олімпійська футбольна збірна, яка не потрібна Україні, або як гонитва за грошима перемогла національну честь і гідність.

Вперше в історії України наша футбольна збірна виборола право грати на Олімпійських іграх в Парижі. Після цього успіху вся країна щонайменше тиждень обговорювала історичність цієї перемоги та високі шанси на гідний виступ нашої команди в Парижі.

Однак перший тривожний дзвіночок пролунав напередодні міжнародного турніру в Марселі, коли Руслан Ротань лише в останню хвилину зміг зібрати повний склад команди. На турнірі Моріса Ревелло Україна здобула перемогу. Далі гірше.

Після невдалого виступу на Євро-2024 спочатку наші легіонери, а потім і збірники з українських клубів заявили, що власники або тренери команд категорично проти їхньої участі в Олімпіаді. І ось за 20 днів до першої гри України з Іраком штаб Руслана Ротаня інформує не лише про відмову бізнесменів від футболу дозволити футболістам, які вперше вибороли право представляти Україну на Олімпіаді, грати за нашу команду, а й тим, кого з барського плеча відпустили - не дозволяють вчасно приїхати для тренувань.

І у мене просте запитання до керівників нашої Української асоціації футболу, до президента УАФ, радника Зеленського Андрія Шевченка і віцепрезидента УАФ, друга Єрмака Сергія Реброва: «А що ви зробили, щоб олімпійська збірна України почала вчасно підготовку у своєму найкращому складі?».

У мене також запитання до тренера Динамо і депутата Київради від патріотичної партії «УДАР» Олександра Шовковського (до власників клубу у мене запитань немає): «Невже гонитва за грошима Ліги чемпіонів і гра з сербським «Партизаном» важливіша за гідну презентацію футбольної й водночас воюючої України перед мільярдами глядачів Олімпіади в Парижі?».

Тренер Шахтаря боснієць Маріно Пушич виявився свідомішим і патріотичнішим за українських тренерів і відпустив 5 гравців до олімпійської збірної. Хоча щонайменше Артем Бондаренко і Георгій Судаков, які були одними з лідерів нашої молодіжної команди, мусили б бути разом зі своїми одноклубниками Сіканом, Очеретьком, Криськівим, Сігєєвим та Фесюном.

Динамо ж не дозволило Волошину, Нещерету, Вівчаренку і Бражку, які прагнули захищати спортивну честь України, їхати на Олімпіаду. Натомість відпустили аж двох гравців: Брагару і Михайленка.

Я вже мовчу про власника Полісся, що позиціонує себе головним представником влади на Житомирщині та який відмовився відпустити Олександра Назаренка до олімпійської збірної, бо без нього клуб не здатен виграти у люблянського клубу з символічною назвою Олімпія у «суперпрестижній» Лізі конференцій.

І насамкінець про наших непідкупних футбольних оглядачів, які ревниво і безкомпромісно захищають своїх хазяїв, пояснюючи, що, мовляв, футбол на Олімпіаді нікому не цікавий і не потрібний.

Наведу лише один факт: наші суперники по групі - збірна Аргентини заявила на Олімпіаду трьох чемпіонів світу: Ніколаса Отаменді з Бенфіки, Хуліана Альвареса з Ман Сіті та Херонімо Рульї з Аякса. Водночас за участь наших зіркових легіонерів на Олімпіаді, як я розумію, ніхто з футбольних функціонерів навіть не спробував домовлятися.

Варто насамкінець згадати про ще одну владно-спортивну ганьбу України. Вже півтора року і навіть за 20 днів до Олімпіади-2024 Верховна Рада так і не спромоглася обрати легітимного міністра спорту», - написав Томенко на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що Україна зіграє на олімпійському футбольному турнірі в групі B, де її суперниками будуть Аргентина, Марокко та Ірак. Свої матчі квартету «синьо-жовті» проведуть 24, 27 та 30 липня.

Читайте також:

Леоненко: На місці Челсі я б відпустив на Олімпіаду Мудрика і ще б доплатив

Ротань назвав основні проблеми підготовки до Олімпіади

Відомо, скільки Динамо заплатило за трансфер Рубчинського із Дніпра-1

92
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS