Поділитись:

Гендир ЛНЗ Колісник: Ми не зможемо приймати суперників в Черкасах

Середа, 03 липня 2024, 13:40
125
0
0
Гендир ЛНЗ Колісник: Ми не зможемо приймати суперників в Черкасах

фото ФК ЛНЗ

Генеральний директор ЛНЗ Андрій Колісник розповів про завдання команди на наступний сезон та пояснив, чому найближчим часом єврокубків в Черкасах чекати не варто.

– Найвищі місця для ЛНЗ на сезон 2024/25? Чи варто готувати черкаський стадіон до єврокубків вже у 2025 році?

– Цей стадіон, як споруда, не буде готовий до єврокубків ніколи, навіть якщо ЛНЗ вийде у єврокубки, і їх можна буде грати в Україні. Він не проходить за інфраструктурними критеріями. До того ж аби грати у єврокубках на рівні групових стадій, у міста має бути поряд аеропорт, здатний приймати великі літаки з командою, а також п’ятизірковий готель, аби ця команда-гість у ньому жила. Це вимоги УЄФА, і ти маєш відповідати цим критеріям, якщо хочеш грати у місті.

– Тобто Черкасам, як місту не варто розраховувати на європейський футбол після завершення воєнного стану, навіть якщо у єврокубках гратиме ЛНЗ?

– Так. Ну, хіба що будувати аеропорт та готель.

– А що стосовно стадіону? Чи існують плани його будівництва? 

– Такі плани існують. Ми вже навіть проходимо етап передпроєктних пропозицій. Після цього будемо робити вже сам проєкт. Як тільки він буде готовий, і будуть умови для його реалізації, ми його реалізуємо. Далі, безумовно, як я можу говорити зі свого досвіду, наприклад, у Харкові, коли відбулася реконструкція стадіону, президент клубу у партнерстві з державою побудував аеропорт і потім – готель.

– Чи планується залучення бюджетних коштів для зведення стадіону на будь-якому його етапі й чи ведеться якась комунікація з владою міста та області про співпрацю щодо спільних інвестицій в інфраструктуру?

– Тут варто розділити питання. Перше – це питання стадіону і це виключно питання ЛНЗ, а питання всієї іншої інфраструктури – аеропорт, готель тощо – ймовірно, потрібна буде комунікація з владою. Але ключове – це те, що ми всі прекрасно розуміємо, що зараз ці всі розмови, м’яко кажучи, не на часі, і ніхто з державних грошей і не буде і не планує фінансувати побудову будь-якої подібної інфраструктури.

Можливо, у питанні готелю потрібно буде комунікувати з іншими комерційними мережами, і тут інтереси міста виходять на перший план. Насамперед для самого міста. Є приклади в Європі, скажімо у Боснії або Албанії, коли саме успішна футбольна команда, яка регулярно потрапляє у єврокубки, є двигуном розвитку міста, тому що під ці єврокубки тобі доводиться розвивати місто, ти змушений будувати великий готель і працювати над тим, аби твій аеропорт постійно працював. У Бельгії те саме, скажімо Антверпен, який також не притягував би такої кількості туристів, аби там у свій час не було команди, яка і розкрутила бренд міста. У Черкасах також ідеальна початкова ситуація, і якщо команда буде успішна на тому рівні, аби грати у єврокубках, то питання розвитку інфраструктури буде насамперед потрібне самому місту.

Джерело: 18000

Читайте також:

Гендиректор ЛНЗ: Ми хотіли взяти іноземного тренера і розглядали кілька кандидатур

ЛНЗ завершив співпрацю з ексгравцем Динамо

Новачок Ворскли: Це дуже високий рівень, і я щасливий, що буду на радарі національної збірної

125
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS