Поділитись:

Зібрати зі світу по нитці, або як виглядатиме склад збірної України на Олімпійських іграх

Автор: Іван Чирко |
Вівторок, 02 липня 2024, 18:00
247
0
0
Зібрати зі світу по нитці, або як виглядатиме склад збірної України на Олімпійських іграх

фото УАФ

Менш як місяць, залишається до старту Олімпіади в Парижі та футбольного турніру на ній, який має розпочатись 24 липня. Тому деякі збірні вже зібрались та ведуть повноцінну підготовку до змагань. Натомість в Україні досі точаться розмови, який клуб і кого з гравців відпустить. Ми ж вирішили розібратись в тому, який склад буде в Ротаня на Олімпіаді, зібравши всю доступну інформацію про претендентів на потрапляння до заявки, яка, нагадаємо, складається лише з 18 футболістів.

Воротарі

Шахтар підтвердив Tribuna.com, що відпустить до олімпійської збірної 5 футболістів. Зокрема, й Кіріла Фесюна, який лише нещодавно прийшов у команду. Другим воротарем команди Ротаня, за інформацією ТаТоТаке, має стати Георгій Єрмаков, або Яків Кінарейкін. З викликом будь-кого з них не має виникнути проблем, оскільки Єрмаков грає за Олександрію, яку тренує Ротань, а Кінарейкін представляє Дніпро-1, який ось-ось закриється. 

Захисники

Ворскла офіційно повідомила, що відпустить в олімпійську збірну правого захисника Іллю Крупського та центрбека Євгена Павлюка. Окрім того, до команди Ротаня має приєднатись центральний захисник Максим Таловєров, якого, за інформацією з різних ЗМІ, ЛАСК готовий відпустити на Олімпіаду, але поки що офіційного підтвердження від клубу, або гравця не було. Також на Олімпійські ігри мають поїхати правий захисник Руху Олексій Сич, центрбек Чорноморця Володимир Салюк та лівий захисник Олександрії Олександр Мартинюк, про яких теж поки що не було офіційних підтверджень, але клуби, які вони представляють, готові відпускати своїх футболістів на Олімпійські ігри.

Окрім того, до команди Ротаня має долучитись Арсеній Батагов, якого, за інформацією ТаТоТаке, Зоря готова відпустити, але тільки наприкінці збору, який Зоря проводить у словенській Рогашці. Тобто, ближче до 20 липня. 

Півзахисники

Шахтар відпустив до олімпійської збірної Кирила Сігєєва, Дмитра Криськіва та Олега Очеретька. Також в розпорядженні Ротаня мають опинитись Микола Михайленко та Максим Багару, яких, за інформацією ТаТоТаке, Динамо готове відпустити з команди. Крім того, Лехія має відпустити Максима Хланя, а Колос Владислава Велетня. Також на Олімпійські ігри має поїхати Валентин Рубчинський, який все ще представляє Дніпро-1, який до старту турніру може й не дожити. 

Нападники

Шахтар відпустив Данила Сікана, а Рух Ігоря Краснопіра, а тому саме ця пара конкуруватиме за місце в старті.

Таким чином заявка України на олімпійський футбольний турнір має мати приблизно такий вигляд

Воротарі: Кіріл Фесюн (Шахтар), Георгій Єрмаков (Олександрія) / Яків Кінарейкін (Дніпро-1).

Захисники: Ілля Крупський, Євген Павлюк (обидва – Ворскла), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Володимир Салюк (Чорноморець), Олексій Сич (Рух), Олександр Мартинюк (Олександрія), Арсеній Батагов (Зоря).

Півзахисники: Кирило Сігєєв, Дмитро Криськів, Олег Очеретько (всі – Шахтар), Микола Михайленко, Максим Брагару (обидва – Динамо Київ), Валентин Рубчинський (Дніпро-1), Максим Хлань (Лехія, Польща), Владислав Велетень (Колос).

Нападник: Ігор Краснопір (Рух), Данило Сікан (Шахтар).

Як бачимо, у нас вийшло зібрати навіть 20 гравців, а тому, як мінімум, двоє з них не потраплять до основної заявки на Олімпійські ігри. Це точно буде хтось із пари голкіперів Георгій Єрмаков / Яків Кінарейкін та, швидше за все, хтось із півзахисників. 

Читайте також:

Дніпро-1 практично розібрали інші клуби, у команді залишається 10 футболістів

Мамардашвілі, Кроос, Канте та інші: збірна групового етапу Євро-2024

Стала відома заявка юнацької збірної України (U-19) на Євро-2024

247
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS