Поділитись:

П'ятов про Євро: Був провальний перший матч, а на таких турнірах різниця м’ячів вирішує дуже багато

П'ятниця, 28 червня 2024, 11:07
132
0
0
П'ятов про Євро:  Був провальний перший матч, а на таких турнірах різниця м’ячів вирішує дуже багато

фото ФК Шахтар

Тренеру воротарів Шахтаря Андрію П'ятову виповнюється 40 років. Тому клубна пресслужба привітала легендарного голкіпера та поспілкувалася з ним про те, як проходить його день народження, що подобається в тренерській роботі, про виступ збірної України на Євро-2024, плани на літні збори та очікування від майбутнього сезону. 

– Андрію, вітаємо з днем народження! Для футболістів і тренерів звично проводити свята на зборах, тренуваннях чи матчах. Як проходить для вас цей день?

– У мене все життя мій день народження припадає на збори, тому я вже звик. І родина звикла. На жаль, вони не поряд, але завжди зі мною, тож ми ще встигнемо відзначити в сімейному колі після повернення зі зборів. Але Шахтар – це теж моя сім’я вже багато років, тому я радий бути тут. Коли команда поруч, це теж приємно.

– Ви вперше відзначаєте день народження як тренер. Що змінилося за цей рік? Чим відрізняється Андрій Пятов як гравець і як наставник?

– По-перше, я на обіді вже сиджу за іншим столом – це головна відмінність. А якщо серйозно, то в нас зараз дуже молода команда: є кілька хлопців, з якими я ще грав, тому в нас більш теплі стосунки, але молодь підходить, вітає, і це дуже приємно. Якщо брати тренерів, то в нас чудовий колектив, і те, з якою теплотою вони до мене ставляться, багато вартує.

– Що вам найбільше подобається в тренерській роботі?

– Та все подобається. Це як нова кар’єра, нова сторінка в житті. Я почав з нуля, але в такому клубі, як Шахтар, швидко набуваєш досвіду, тому все добре. Радий, що в мене такі чудові хлопці – мої підопічні воротарі. У команді для мене найцінніший подарунок – це їхня праця. І тим, як вони працюють, я дуже задоволений.

– Зараз у команди тривають збори. Які плани та цілі на цей період?

– Цілі – вдосконалити нашу гру, як цього вимагає Містер, набрати функціональні й технічні кондиції. Та й узагалі треба звикнути до гри, адже через Євро була тривала пауза як для літнього міжсезоння, тому в нас зараз, наче взимку, є трохи більше місяця на підготовку, щоб підійти до чемпіонату в хорошому тонусі.

– Ви згадали про Євро-2024. Як можете оцінити виступ збірної України? Чого не вистачило, щоб пройти далі?

– Уже багато про це сказано, збірники самі розібрали, тому мені немає чого додати. Я хлопців завжди підтримую, завжди з ними на зв’язку – і після першої гри підтримував, і після другої вітав. Але це футбол, таке буває. А чого не вистачило? Мабуть, першої гри. Був провальний перший матч, а на таких турнірах, як бачите, різниця м’ячів вирішує дуже багато.

– Які враження від матчу з бельгійцями?

– Гра мені дуже сподобалася: проти сильної команди Бельгії, у якої зірковий багатомільйонний напад, хлопці чудово поралися, мали моменти, на жаль, не забили, але показали рівень. Результат не дуже, та сама гра мене порадувала.

– Ще про актуальне. До Шахтаря приєднався молодий голкіпер Кіріл Фесюн. Яку характеристику ви можете йому дати як тренер?

– Він, звісно ж, потребує трохи часу, щоб звикнути до вимог Маріно Пушича, адже в Колосі в нього були одні завдання, а в нас трохи інакші. Специфіка Шахтаря взагалі відрізняється від всіх команд, тому подивимося, як він себе виявить. Але це талант. Недарма ж він зараз у Шахтарі.

– Ви дивилися за його грою. Чим саме Фесюн привабив Шахтар?

– Я люблю своїх воротарів, але не хочу зараз нахвалювати. Звісно, ми взяли його за певні якості. Спілкувалися з Містером, з Дарійо, з усіма, було проведено аналітичну роботу, і клуб вирішив, що він нам підходить. Побачимо. Ще слід багато працювати, бо він молодий. Але те, що я найбільше ціную, – людські якості. Якщо він розумна, освічена людина, це лише допоможе йому додавати та покращувати свої якості. Тому Кіріл, безумовно, талант. Але талантів багато, а час усе покаже.

– Які очікування від майбутнього сезону?

– Тільки вперед! Які можуть бути очікування? У Шахтаря одне завдання – перемагати.

– Які побажання самому собі на день народження?

– Хотілося б миру, тому що діти живуть під ракетами, і мир – найважливіше зараз. Ані про що інше, ані про себе в ці часи не думаю. Якщо сім’я в безпеці й з нею все добре – це для мене найголовніше.

Читайте також:

Степаненко оцінив свого конкурента по позиції у збірній

Гравець збірної України став одним з найкращих на Євро-2024

ФІФА відклала рішення у справі Тете між Галатасараєм та Шахтарем

132
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS