Поділитись:

Зіркова атака та проблемний захист, або що з себе представляє збірна Бельгії

Автор: Іван Чирко |
Вівторок, 25 червня 2024, 18:30
191
1
0
Зіркова атака та проблемний захист, або що з себе представляє збірна Бельгії

фото rbfa.be

Збірна України продовжує виступи на груповому етапі Євро-2024. Наступним, а можливо й останнім суперником, «синьо-жовтих» стане збірна Бельгії, яка стартувала на турнірі схожим чином до України. В першому турі «червоні дияволи» зазнали сенсаційної поразки від Словаччини (0-1), а потім реабілітувались, здолавши в непростому матчі Румунію (2-0). Таким чином бельгійці, як і всі в цій групі мають 3 бали, але за різницею голів посідають другу сходинку. Тому в матчі з нами їх влаштує навіть нічия, але поразка може викинути з турніру, особливо враховуючи той момент, що Словаччині та Румунії достатньо нічиєї для виходу у плей-оф і, здається, вони не планують ризикувати заради перемоги в очній зустрічі. Тому все зводиться до того, що з турніру вилетить Україна, або Бельгія і тут «червоні дияволи» мають перевагу, оскільки, як ми вже зазначали, їх влаштовує нічия, а «синьо-жовтим» потрібно обов'язково перемагати.

Фото Getty Images

У кваліфікації бельгійці потрапили в групу з Австрією, Швецією, Азербайджаном та Естонією. Здається, що тут мала бути битва трьох команд за вихід до фінального турніру Євро-2024, але шведи провалили відбір, набравши лише 10 очок, і Бельгія разом з Австрією спокійно вийшли на Євро-2024. Причому, «червоні дияволи» не програли жодного матчу і лише 2 рази зіграли внічию. Було це в домашніх матчах із тими ж австрійцями (1-1) та шведами (1-1). 

Також варто зауважити, що пройшла відбір команда на чолі із Домініко Тедеско, який прийняв її якраз перед кваліфікацією. Проте до матчу зі Словаччиною (0-1) на Євро взагалі не мав поразок (10 перемог, 4 нічиї), граючи при цьому з далеко не найлегшими опонентами. Зокрема, бельгійці перемагали в товариському матчі Німеччину (3-2).

Фото: Getty Images 

Бельгія має сильний склад, особливо це стосується атаки, де грають головні зірки команди: Лукаку, Де Брюйне, Доку. Проте захист команди Тедеско не вражає, що й говорити якщо основними в ній є нестабільний Фас та 37-річний Вертонген, який колись був зіркою, а зараз вже частенько не встигає за опонентами. 

Тому не дивно, що головна ставка в команді Тедеско робиться на атаку. Бельгія в кожному матчі намагається забрати м'яч під свій контроль та мінімізувати володіння ним противника. Таким чином «червоні дияволи» не лише тримають гру під контролем та створюють моменти, а й тримають суперника якомога далі від своїх воріт, створюючи мінімум тиску на свій не надто надійний захист.

Ставка на атаку спостерігається і на Євро, де бельгійці забили 5 голів за 2 матчі, але 3 з них були забиті Лукаку з порушенням правил. Це коштувало команді очок в грі зі Словаччиною та змусило нервувати в матчі з Румунією. Проте й підтвердило їх атакувальну міць, оскільки Бельгія на Євро-2024 ділить 4-5 місце з Україною за відсотком володіння м'ячем (57,7%), перша за середньою кількістю ударів у площину воріт (7) та четверта за кількістю дотиків до м'ча у штрафному майданчику суперника (76). З іншої сторони, в бельгійців великі проблеми з реалізацією. Наприклад команда Тедеско за 2 матчі створила 7 big chances моментів, але реалізувала лише 1 з них.

Також варто відзначити, що Бельгія дуже небезпечна на стандартах, з яких завдала 7 ударів за 2 матчі. Та й це не має дивувати, оскільки в команді є ті, хто може якісно подати, чим в основному займається Де Брюйне та ті, хто добре почуває себе у верховій боротьбі, а це стосується не лише захисників та Лукаку, а й двох фактурних півзахисників Онана та Мангаля.

Ну і варто не забувати про те, що Бельгія добре вибігає в контратаки. У цієї команди є швидкі атакувальні гравці (в першу чергу Доку) та ті хто можуть віддати їм якісний пас (Де Брюйне, Тілеманс). Тому, якщо Україні доведеться великими силами йти вперед, то це може мати погані наслідки в разі втрат навіть на чужій половині поля.

Фото Getty Images

Проблема ж Бельгії її захист і це стосується не лише підбору виконавців, а й структури гри. Бельгійці високо пресингують та роблять ставку на гру один-в-один, завдяки чому  в середньому 8 разів повертають собі м'яч у фінальній третині поля, що є другим після Чехії показником на турнірі. Згадуючи, як Україна мучилась під тиском румунів і словаків, які пресингують не так активно, як це робить команда Тедеско. стає лячно. 

Та все ж в цьому і криється головний недолік Бельгії, оскільки, коли цей пресинг розбивається, зазвичай це трапляється, через те, що хтось із зірок не дограє зі своїм опонентом до кінця, то в захисті команди виникає хаос. Захисники часто гублять своїх опонентів та залишають багато вільного простору, чим можна і навіть треба користуватись. Тим більше, що Україна краще почуває себе саме в перехідних фазах, а не затяжних атаках. 

Читайте також:

Статистика УЄФА: відомо, коли найчастіше забивають голи на Євро-2024

Іспанія з Німеччиною можуть зустрітись вже у чвертьфіналі та інші пари плей-оф Євро-2024

Роберто Моралес про Мудрика: Його потрібно вчити й вчити

191
1
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS