Поділитись:

Італія виривала нічию у Хорватії на останній хвилині та вийшла у плей-оф Євро-2024

Понеділок, 24 червня 2024, 23:59
132
0
0
Італія виривала нічию у Хорватії на останній хвилині та вийшла у плей-оф Євро-2024

Фото: УЄФА

Італія в драматичному матчі зберегла свої шанси на вихід з групи Євро-2024, зігравши внічию 1:1 із Хорватією. Цей результат гарантує їм п'яту поспіль участь в плей-оф чемпіонату Європи.

Для того, щоб залишитися на турнірі, Хорватії потрібна була лише перемога. Вони активно розпочали гру і вже на п'ятій хвилині Лука Сучич міг вивести господарів вперед, але його удар парирував Джанлуїджі Доннарумма. Проте, попри активний початок, захист хорватів ледь не припустився помилки в середині тайму, коли Матео Ретегі не зміг реалізувати простріл Ріккардо Калафіорі.

Основною тактикою Італії були навіси в штрафний майданчик. Ніколо Барелла виконав ідеальний крос на голову Алессандро Бастоні, але Домінік Лівакович здійснив фантастичний сейв, перевівши м'яч над поперечиною.

На початку другого тайму зусилля Хорватії нарешті принесли результат. Після того, як Давіде Фраттезі зіграв рукою у своєму штрафному, головний арбітр призначив пенальті. До удару з точки підійшов Лука Модріч, але його удар відбив Доннарумма.

Проте вже за лічені секунди хорватський ветеран виправився. Він забив гол після того, як Доннарумма відбив удар Андрія Крамарича. Цей м'яч зробив Модріча найстаршим бомбардиром в історії Євро.

Втримати перемогу хорватам не вдалося. Літерально за мить після пропущеного голу Бастоні не реалізував нагоду з близької відстані. А на останніх секундах матчу Маттіa Дзакканьї забив неймовірний гол, чим приніс нічию Італії та вихід в плей-оф. Тепер Хорватія з двома очками чекатиме на результати інших матчів, щоб сподіватися на вихід як краща команда з третього місця. На Італію вже чекає суперник в 1/8 фіналу - Швейцарія.

Чемпіонат Європи-2024

Група В. Третій тур

Лейпциг. Ред Булл Арена

Хорватія - Італія 1:1

Голи: Модрич 55 - Дзакканьї 90+8

Нереалізований пенальті: Модрич 54 (воротар)

Хорватія: Лівакович, Станішич, Шутало, Понграчич, Гвардіол, Ковачич (Перішич 70), Брозович, Модрич (Маєр 80), Сучич (Іванушец 70), Крамарич (Юранович 89), Маріо Пашалич (Будімір 46)

Італія: Доннарумма, Ді Лоренцо, Бастоні, Калафіорі, Дарміан (Дзакканьї 81), Барелла, Жоржиньо (Фаджолі 81), Лоренцо Пеллегріні (Фраттезі 57), Дімарко (К'єза 57), Распадорі (Скамакка 75), Ретегі

Попередження: Сучич 24, Модрич 60, Іванушец 73, Понграчич 78, Станішич 82, Брозович 90+2 - Калафiорi 90+3, Фаджолi 90+5

Головний арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Читайте також: Мудрик потрапив до топу гравців на Євро-2024 за важливим показником

Збірна Іспанії здійснила безпрецедентну ротацію на Євро-2024

Яремчук: Україні потрібна героїчна гра, щоб взяти очки з Бельгією

Гравець збірної України може грати з росіянином в одному клубі

Відомий оновлений рейтинг головних фаворитів на «Золотий м'яч»

 

132
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS