Поділитись:

Не страшна, але дуже неприємна: що з себе представляє збірна Румунії

Автор: Іван Чирко |
Неділя, 16 червня 2024, 18:18
281
0
0
Не страшна, але дуже неприємна: що з себе представляє збірна Румунії

фото frf.ro

В Україні чомусь існує думка, що збірна Румунії найлегший суперник «синьо-жовтих» в групі на цьогорічному Євро. Впевненості цьому додає те, що румуни найдешевша команда на турнірі (92,13 млн євро). Проте з цим точно можна поспорити, особливо глянувши на Словаччину. Водночас це і близько не означає, що з румунами має бути просто. Про що ми й розповімо у представленні першого суперника нашої збірної на Євро-2024.

Румунія одна з небагатьох команд, яка пройшла кваліфікацію без поразок

Фото frf.ro

Так, у наших сусідів не було в групі команд калібру Англії, або Італії, але ті ж Швейцарія та Ізраїль дуже непрості опоненти. Проте румуни їм не програвали, як і Косово, Андоррі та Білорусі. З іншої сторони лише Андорру «триколірні» перемогли двічі, а з іншими суперниками набрали по 4 бали. Та все ж це дозволило їм відірватись на 5 балів від другої Швейцарії та впевнено виграти групу і вшосте в історії відібратись на Євро, куди вони їдуть не лише заради участі. 

Румунія має досвідчений та зіграний склад

Фото frf.ro

Головний тренер «триколірних» Едвард Йорданеску під час кваліфікації перевірив багатьох виконавців, але ближче до її завершення визначився з основою, яку й повіз на Євро. Румуни грають за схемою 4-3-3 та роблять велику ставку на фланги. І це стосується не лише вінгерів Мана та Міхаїле, а й крайніх захисників Раціу та Банку, які люблять ходити в атаку.

Головна зброя Румунії Ман і Міхаїле, а також Коман, який зазвичай з'являється на полі по ходу матчу. Всі ці вінгери індивідуалісти, які охоче беруть гру на себе та можуть обіграти одного і більше опонентів та загострити гру. Проте вони досить прямолінійні й зазвичай намагаються зміститись в центр та завдати удару по воротах, що робить їх передбачуваними. Тому, якщо наш захист і опорна зона не ловитимуть гав, в Луніна, або Трубіна не повинно бути багато роботи.

Також у Румунії є стабільний воротар Молдаван, який перебуває у мадридському Атлетіко, але поки що навіть не дебютував за «матрацників». Ну і головна зірка команди та за сумісництвом її головний талант 22-річний захисник Драгушин, який взимку перейшов із Дженоа до Тоттенгему. В Англії він поки що проходить процес адаптації й грає не багато, а ось в Італії був одним з найкращих центрбеків Серії А. 

Щодо досвіду, то за цей аспект в румунській збірній, в першу чергу, відповідають 31-річні центрбек Бурке, який має найбільшу кількість зіграних хвилин у відборі, але зараз він травмований і проти нашої команди навряд чи зіграє, лівий захисник Банку та капітан команди й легенда збірної Румунії Станчу. Зараз цей півзахисник грає за саудівський Дамак, але це не заважає йому залишатись лідером національної команди. Окрім того, в складі румунської збірної є 33-річний форвард Алібек, який зараз грає в Катарі, але в збірній залишається основним нападником. 

Румунія вміє та любить грати від оборони

Фото Getty Images

Збірній Україні завжди важко грати проти команд, які закриваються на своїй половині поля. Румуни ж люблять це робити й чекати шансів на контратаки, де в їх технічних та швидких вінгерів буде простір, а відповідно й більше можливостей для загострень. Можна сказати, що це класичний представник стилю, який заведено називати антифутболом, оскільки головна ставка у команди Йорданеску на компактний та надійний захист і таких хитростей, як затягування часу, дрібні фоли та створення постійних пауз, через що збивається темп гри, вони не цураються

І тут можна навіть не дивитись матчі цієї команди, щоб підтвердити це, а просто глянути на її результати. У відборі Румунія пропустила за 10 матчів лише 5 голів, забивши при цьому 16, але 6 із них були у ворота Андорри. Окрім того, обидва свої спаринги в рамках підготовки до турніру румуни зіграли по 0-0, хоч там у них і не були надзвичайно сильні опоненти, а Болгарія та Ліхтенштейн, які можуть лише мріяти про поїздку на Євро.

Щодо захисту збірної України, то, як ми вже зазначали, нам варто переживати за фланги, оскільки Ман та Міхаїле зажди готові до перехоплення і виходу у швидку атаку. Окрім того, обидва вони технічні й залишати їх сам на сам з крайніми захисниками дуже ризиковано. Також це стосується і позиційних атак, оскільки Румунія в основному розвиває їх через фланги, де до вінгерів додаються крайні захисники, які в цій фазі гри діють високо і створюють більшість на флангах. Окрім того, збірній Україні варто остерігатись Станчу. Капітан румунської команди може гостро пробити, як з гри, так і зі стандарту, навіть із найменш очевидних позицій.

З іншої сторони, Румунія не надто добре на другому поверсі. І втрата Бурке тут може бути ключовою, оскільки з тих хто дійсно якісно грає в повітрі залишається лише Драгушин, а Раковіцан, або Рус, які мають замінити лідера, та крайні захисники й опорники не відзначаються якістю саме в цьому компоненті. Тому головним завданням Довбика буде відклеїтись від Драгушина. Окрім того, румуни вразливі при переході з атаки в оборону. Перш за все це стосується флангів, оскільки крайні захисники грають високо, а центрбеки не завжди встигають їх страхувати, бо є досить повільними. З огляду на це в Мудрика та Циганкова мають виникати шанси для швидких відривів, головне вміло ними розпорядитись.

Читайте також:

Група F на Євро-2024: прихований фаворит, дебютант, нестабільна Туреччина та загадкова Чехія

Група D на Євро-2024: зіркові французи, горді нідерландці, потужні австрійці та непереконливі поляки

Група С на Євро-2024: нестабільні Данія та Сербія, головний фаворит турніру та бойова Словенія

Група В на Євро-2024: чинні чемпіони, іспанська молодь, досвідчені хорвати та скромні албанці

Група А на Євро-2024: господарі, сенсаційні угорці, міцні швейцарці та непоступливі шотландці

281
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS