Поділитись:

Група F на Євро-2024: прихований фаворит, дебютант, нестабільна Туреччина та загадкова Чехія

Автор: Іван Чирко |
Субота, 15 червня 2024, 18:00
117
0
0
Група F на Євро-2024: прихований фаворит, дебютант, нестабільна Туреччина та загадкова Чехія

14 червня, у Мюнхені матчем Німеччина - Шотландія (5-1) стартувало Євро-2024. Далі ж будуть повноцінні ігрові дні з 3 матчами. Зокрема,18 червня стартує й група F про яку ми сьогодні й розповімо. У ній за вихід до плей-оф позмагаються Португалія, Грузія, Чехія та Туреччина.

Португалія

Фото: твіттер (Х) @selecaoportugal

Команда Роберто Мартінеса єдина, якій вдалося пройти кваліфікації зі 100% показником набраних очок. Португальці просто не помітили збірні Словаччини, Люксембургу, Ісландії, Боснії і Герцеговини та Ліхтенштейну, забивши 36 голів у всіх матчах і пропустивши лише 2 у домашньому матчі зі Словаччиною (3-2). 

Та попри це Португалію рідко згадують, як одного з фаворитів турніру. А в цієї команди є все, щоб бути серед головних претендентів на перемогу і справа не лише у чудовій грі у кваліфікації, а й в зірковому складі на чолі з Кріштіану Роналду, де не помітно якихось слабких місць. 

Грузія

Фото: твіттер (Х) @GeorgiaGff

«Хрестоносці» єдиний абсолютний дебютант турніру. Команда Віллі Саньйоля не найкращим чином зіграла у своїй відбірковій групі, де зайняла 4 місце, пропустивши вперед збірні Іспанії, Шотландії та Норвегії та випередивши Кіпр, який програв всі матчі. Проте Грузія виграла свою групу в Дивізіоні C Ліги Націй, завдяки чому потрапили в плей-оф, де спочатку впевнено  перемогла Люксембург (2-0), а потім в серії пенальті здолала Грецію (4-2). 

Сама по собі поїздка на Євро свято для всієї Грузії. Та все ж «хрестоносці» хочуть не просто взяти участь, а й поборотись за плей-оф. А коли в тебе в складі є такі люди, як Кварацхелія, Мікаутадзе та Мамардашвілі й всі вони в хорошій формі це не виглядає чимось фантастичним. 

Чехія

Фото: твіттер (Х) @ceskarepre_cz

Чехи напевно найбільш загадкова команда цього Євро. У кваліфікації вони зайняли 2 місце у своїй групі, поступившись першій Албанії за додатковими показниками та обійшовши Польщу, Молдову і Фарери. Проте сталося це під керівництвом Ярослава Шилгави, а на самому Євро збірну Чехії тренуватиме Іван Гашек, оскільки перший після кваліфікації подав у відставку.

Тому чого очікувати від чехів на цьому турнірі напевно не знають і вони самі. З однієї сторони, в товариських матчах перед турніром перемогли Північну Македонію (2-1) та Мальту (7-1). З іншої сторони, опоненти у Чехії були не найтоповіші. Та все ж впевненості команді ці перемоги мають додати, а там, можливо, й вдасться повторити минуле Євро, де чехи дійшли до чвертьфіналу. 

Туреччина

Фото: tff.org

«Місячні зірки» виграли кваліфікаційну групу з Хорватією, Вельсом, Вірменією та Латвія, програвши лише домашній матч з Хорватією (0-2). Було це ще під керівництвом німецького фахівця Штефана Кунца, якого згодом звільнили. Сталося ж це після нічиєї з Вірменією (1-1) у кваліфікації та поразки в товариському матчі із Японією (2-4). Після цього новим тренером турки призначили Вінченцо Монтелу, який завершив з командою кваліфікації, а потім програв 3 з 4 товариських матчів. Зокрема, й останній перед Євро проти Польщі (1-2).

Та попри це в самій Туреччині великі очікування від цього Євро, але ж так було й у 2021 році, де вони зовсім не виправдались, оскільки команда програла всі матчі й безславно покинула турнір. І це був не перший подібний випадок, але й були прориви до півфіналів ЧС (2002) та Євро (2008). Тому очікувати від Туреччини можна будь-чого на будь-якому турнірі й цьогорічне Євро не виключення.

Читайте також:

Група D на Євро-2024: зіркові французи, горді нідерландці, потужні австрійці та непереконливі поляки

Група С на Євро-2024: нестабільні Данія та Сербія, головний фаворит турніру та бойова Словенія

Група В на Євро-2024: чинні чемпіони, іспанська молодь, досвідчені хорвати та скромні албанці

Група А на Євро-2024: господарі, сенсаційні угорці, міцні швейцарці та непоступливі шотландці

117
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS