Поділитись:

Група D на Євро-2024: зіркові французи, горді нідерландці, потужні австрійці та непереконливі поляки

Автор: Іван Чирко |
П'ятниця, 14 червня 2024, 19:00
154
0
0
Група D на Євро-2024: зіркові французи, горді нідерландці, потужні австрійці та непереконливі поляки

14 червня, у Мюнхені матчем Німеччина - Шотландія стартує Євро-2024. До старту турніру залишились лічені години, а тому ми продовжуємо представлення всіх його учасників. Сьогодні на черзі Група D, де за вихід до плей-оф позмагаються Франція, Австрія, Нідерланди та Польща.

Франція

Фото: твіттер (Х) @equipedefrance

Збірна Франції вже всіх привчила, що на будь-якому турнірі вона один із головних претендентів на титул, але саме на Євро у французів є проблеми з результатами, оскільки після перемоги у 2000 році в них на континентальному форумі мало, що вдається. Лише у 2016 році команда Дешама дійшла до фіналу, де поступилась Португалії (0-1) в інших сезонах був максимум чвертьфінал.

Та все ж після впевненого проходу кваліфікації, де «сині» виграли 7 матчів та 1 раз зіграли внічию, коли вже все було вирішено, з Грецією (2-2), в групі з Нідерландами, Грецією, Ірландією та Гібралтаром. Тому очікування від Мбаппе та компанії найвищі, але товариські матчі можуть трішки остудити фанів Франції, оскільки з 4 матчів їх команда виграла 2, а в останньому матчі перед турніром не змогла забити Канаді (0-0). Тому від Франції можна чекати багато, а як воно буде подивимось вже скоро, оскільки «сині» привчили нас до сенсацій на Євро.

Нідерланди

Фото: твіттер (Х) @OnsOranje

«Помаранчеві» вийшли на Євро з тієї ж групи, що й Франція, програвши їм 2 матчі, але вигравши всі інші ігри зі збірними Греції, Ірландії та Гібралтару. Тому на міжнародний форум Нідерланди знову їдуть в статусі команди наближеної до топів, яка може вистрілити. Та все ж останнім часом з «Летючими голландцями» це трапляється на Чемпіонатах світу, а на Євро вони, або не виходять (2016), або вилітають на ранніх стадіях (2020, 2012).

Цього разу виправдати свій статус Нідерландам буде ще складніше, оскільки й група в них сильна, і травма Френкі де Йонга, навколо якого будувалась вся гра команди, може сильно вдарити по ній. З іншої сторони, в них є топова ланка захисту, де грають де Лігт, ван Дайк, ван де Веен, Аке та де Врей. Тому не дивно, що Куман, який перед стартом кваліфікації повернувся до «помаранчевих», грає в 3 центральні захисники. Натомість в атаці ставка робиться на Депая, який провів відверто невдалий сезон. Тому Нідерланди дійсно «темна конячка», яка може здивувати у всіх сенсах цього слова.

Австрія

Фото: твіттер (Х) @oefb1904

Після того, як австрійці провалили відбір до ЧС-2022 місцева федерація звільнила Франко Фоду і призначила на його місце Ральфа Рангніка. І повністю вгадала з цією зміною, оскільки покращились, як гра команди, так і результати. Зокрема, відбір на континентальний форум Австрія пройшла лише з однією поразкою та нічиєю із Бельгією (2-3 та 1-1). Натомість зі Швецією, Азербайджаном та Естонією було по 2 перемоги.

На Євро команда Рангніка їде, як одна з команд від якої чекають прориву. І це попри те, що вона буде без свого лідера та капітана Алаби, який відновлюється від травми та не зможе грати, але буде з командою на турнірі. Проте Австрія вже без нього виграла 4 із 5 спарингів. Зокрема, розбила Туреччину з рахунком 6-1, здивувавши багатьох футбольних фахівців. Тому набагато слабшими австрійців не робить, а ось втрати опорника Шлагера може бути болючішою. Та все ж сенсацій від цієї збірної варто чекати.

Польща

Фото: твіттер (Х) @pzpn_pl

«Кадра» пробилась на Євро лише через плей-оф, де здолала Естонію (5-1) та по пенальті пройшла Вельс. При чому ту серію 11-метрових пам'ятатимуть довго завдяки голкіперу поляків Щенсни, який перед нею вийшов покурити після чого повернувся  та відбив вирішальний удар від Джеймса. Проте це все красиво, але якщо заглиблюватись глибше, то насправді Польща провалили відбір, зайнявши третє місце у кваліфікаційній групі з Албанією, Чехією, Молдовою та Фарерами. 

Враховуючи це, а також бардак у керівництві місцевого футболу та те, що головного тренера команди Пробєжа призначили на посаду через те, що він друг президента федерації, від Польщі навіть у власній країні очікують провалу. На це накладається сильна група, а також відсутність Кеша, який не викликаний на турнір, травми Міліка, який теж опинився поза заявкою, та Левандовскі, який точно пропустить перший тур, і виходить, що «орлів»  взагалі можна назвати одним з головних аутсайдерів Євро-2024. 

Читайте також:

Група А на Євро-2024: господарі, сенсаційні угорці, міцні швейцарці та непоступливі шотландці

Група В на Євро-2024: чинні чемпіони, іспанська молодь, досвідчені хорвати та скромні албанці

Група С на Євро-2024: нестабільні Данія та Сербія, головний фаворит турніру та бойова Словенія

154
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS