Поділитись:

Група С на Євро-2024: нестабільні Данія та Сербія, головний фаворит турніру та бойова Словенія

Автор: Іван Чирко |
Четвер, 13 червня 2024, 18:00
147
0
0
Група С на Євро-2024: нестабільні Данія та Сербія, головний фаворит турніру та бойова Словенія

14 червня, у Мюнхені матчем Німеччина - Шотландія стартує Євро-2024. До старту турніру залишилось зовсім трішки часу, а тому ми продовжуємо представлення всіх його учасників. Сьогодні на черзі Група C, де за вихід до плей-оф позмагаються Англія, Данія, Сербія та Словенія.

Англія

Фото: твіттер (Х) @England

Букмекери та статистичні портали вважають «Трьох левів» головними фаворитами Євро, а в самій Англії знову говорять про найсильніше покоління в історії. Додає впевненості фанатам англійців і їх виступ у кваліфікації, де команда Саутгейта не програла жодного матчу, по разу зігравши внічию з Україною (1-1) та Північною Македонією (1-1). Натомість Італію та Мальту «Три леви» двічі перемогли. З іншої сторони у них був провал у Лізі Націй, де англійці зайняли останнє місце в групі з Італією, Угорщиною та Німеччиною і вилетіли в дивізіон В. 

Та все ж на Євро від англійців великі очікування, особливо від атакувальної ланки, де в Саутгейта чудовий вибір, як серед вінгерів (Палмер, Езе, Гордон, Сака, Фоден, Боуен), так і серед форвардів (Кейн, Воткінс, Тоні). Щоправда, коуч англійців полюбляє перш за все надійність та збалансованість у грі, а тому видовища від його команди чекати не варто, який би у неї не був склад. Тому це має бути все та ж обережна Англія, яка гратиме суто на результат.

Данія

Автор фото:твіттер (Х) @DBUfodbold

«Данський динаміт» здивував усіх на попередньому Євро, де припинив змагання лише на стадії півфіналу, програвши в овертаймах Англії (1-2). Тому й на Чемпіонаті світу 2022 року від «червоно-білих» були високі очікування, але там вони провалились, набравши 1 бал у групі з Францією, Австралією та Тунісом. Після цього Данія не без проблем подолала кваліфікацію на Євро-2024, вигравши групу зі Словенією, яку обійшла лише за додатковими показниками, Фінляндією, Казахстаном, Північною Ірландією та Сан-Марино. 

Та все ж певні очікування від скандинавів є. Все-таки вони чинні півфіналісти турніру та й в останніх товариських матчах виглядали досить непогано, перемігши Норвегію (3-1) та Швецію (2-1). Окрім того, в них досвідчений склад на чолі з К'яєром, Еріксеном, Гейб'єргом та Шмейхелем. Також не варто забувати про гнучкість команди Г'юлманда, яка навіть по ходу гри може поміняти схему та почати більше грати на атаку, або навпаки закритись на своїй половині поля.

Словенія

Фото: твіттер (Х) @nzs_si

Про те, як словенці виходили на Євро ми вже згадали в розповіді про Данію з якою вони були в одній відбірній групі. Проте, на відміну від «червоно-білих» для яких це звична справа, вихід на Євро для Словенії велике досягнення. Все-таки це буде лише другий континентальний форум в якому візьме участь ця скромна балканська збірна. Перший був у далекому 2000 році, коли словенці не вийшли з групи з Іспанією, Югославією та Норвегією. 

Цього разу вони намагатимуться перевершити те досягнення, але зробити це їм буде дуже складно. Все-таки склад у порівнянні з суперниками в Словенії значно слабший, хоч лідерами команди і є голкіпер Атлетіко Ян Облак та молода зірка Лейпцига і головна надія словенців в атаці Беньямін Шешко. Та все ж головна чеснота цієї команди в зіграності та чіткому розумінні своїх ролей на полі. Тому попсувати нерви статуснішим конкурентам Словенія здатна.

Сербія

Фото: твіттер (Х) @FSSrbije

«Білі орли» зайняли друге місце у своїй кваліфікаційній групі, поступившись першою сходинкою Угорщині, якій, до речі, двічі програли. Окрім того, в них було дві нічиї з відвертим аутсайдером групи Болгарією і лише Чорногорію та Литву серби змогли перемогти. Супроводжувалось це все традиційними для Сербії скандалами у місцевій федерації та постійними та подекуди незрозумілими змінами у складі. 

Та все ж це не заважає сербам мати великі очікування від своєї команди перед великим турніром. Це звична справа для цієї збірної, як і провали у групових етапах, які Сербія, як самостійна держава, ще не проходила. Цього року буде шанс покращити цю статистику, якщо, звісно ж, «білі орли» не посваряться після першої ж невдачі, що з ними теж трапляється регулярно. З іншої сторони, сумно із цієї збірною не буває і цей турнір навряд чи стане виключенням.

Читайте також:

Група А на Євро-2024: господарі, сенсаційні угорці, міцні швейцарці та непоступливі шотландці

Група В на Євро-2024: чинні чемпіони, іспанська молодь, досвідчені хорвати та скромні албанці

Шість рекордів, які можуть бути побиті на Євро-2024

147
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS