Поділитись:

Група В на Євро-2024: чинні чемпіони, іспанська молодь, досвідчені хорвати та скромні албанці

Автор: Іван Чирко |
Середа, 12 червня 2024, 18:00
216
0
0
Група В на Євро-2024: чинні чемпіони, іспанська молодь, досвідчені хорвати та скромні албанці

Вже в п'ятницю, 14 червня, у Мюнхені матчем Німеччина - Шотландія стартує Євро-2024. До старту турніру залишилось зовсім трішки часу, а тому ми продовжуємо представлення всіх учасників турніру. Сьогодні на черзі Група B, де за вихід до плей-оф позмагаються Італія, Іспанія, Хорватія та Албанія.

Італія

Фото твіттер (Х) @Azzurri_En

«Скуадра адзурра» чинна чемпіонка Європи, але кваліфікацію вона подолала з великими труднощами, випередивши Україну в боротьбі за друге місце в групі лише за додатковими показниками. Окрім нашої збірної, суперниками італійців були Англія, Північна Македонія та Мальта. Проблем із досягненням результату в Італії не виникали лише в іграх з Мальтою. Інші ж команди нав'язували «Скуадрі адзуррі» боротьбі та, як мінімум 1 раз, відбирали в неї очки. 

Також варто зазначити, що по ходу відбору Італія змінила тренера. Роберто Манчіні вирішив підзаробити грошей і поїхав до Саудівської Аравії, а йому на зміну пройшов Лучано Спаллетті. 65-річний фахівець поступово почав перебудовувати команду, а тому на Євро вона має бути іншою ніж була у кваліфікації. Оскільки на турнір викликано чимало нових гравців.  Окрім того, в останніх матчах Спалетті змінив схему італійців з 4-3-3 на 3-4-2-1, де ключові ролі отримали гравці Інтера Бастоні, Дімарко, Барелла та Фратезі. Тому чого очікувати від цієї команди на Євро не знають навіть в самій Італії.

Іспанія

Фото твіттер (Х) @SEFutbol

«Фурія Роха» виграла свою кваліфікаційну групу з Шотландією, Норвегією, Грузією та Кіпром. Причому іспанці програли лише 1 матч. Сталося це в Шотландії (0-2), де в них явно був поганий день. Інші ж 7 ігор команда де ла Фуенте виграла із загальним рахунком 25-3. Окрім того, під керівництвом цього наставника іспанці виграли Лігу Націй, здолавши у фіналі чотирьох Італію (2-1) та Хорватію (5-4 в серії пенальті).

Дивлячись на це може скластись враження, що Іспанія підходить до Євро в прекрасній формі, але це не зовсім так. Причина ж в нестабільності складу команди, який змінюється ледь не кожного вікна на матчі збірних. При цьому в «Фурії Рохи» завжди багато молоді в складі. Зокрема, на Євро поїдуть 16-річний Ямал, 21-річні Лопес, Вільямс та Педрі, а також не набагато старші за них Вівіан, Баена та Торрес. При цьому більшість із цих виконавців мають виходити в стартовому складі, але всі ми знаємо, що Іспанія любить проводити широку ротацію на груповому етапі й цей турнір навряд чи стане виключенням. Тому передбачити склад та результати іспанців не менш складно, ніж італійців.

Хорватія

Фото твіттер (Х) @HNS_CFF

«Шашкові» вже традиційно для себе не надто впевнено подолали кваліфікацію, посівши друге місце в групі з Туреччиною, Вельсом, Вірменією та Латвією. При цьому Вельс, який став третім Хорватія так і не перемогла, зігравши внічию вдома (1-1) та програвши на виїзді (1-2). Також у неї була домашня поразка від Туреччини (0-1), яка й виграла групу. Проте Хорватія здобула 2 перемоги у 2 останніх турах та вийшла до фінальної частини Євро. А трішки раніше програла фінал Ліги Націй Іспанії (4-5 в серії пенальті). Тому ця команда й досі здатна здобувати результат.

Щодо складу «шашкових», то тут, на відміну від їх опонентів, все прогнозовано. Модріч, Віда, Брозовіч, Ковачіч, Крамарич та навіть Перішич досі в команді та за підтримки молодших колег готові вчергове дивувати футбольний світ. Це доводять і результати товариських матчів, де Хорватія має 4 перемоги поспіль. Зокрема, у фінальному спарингу перед Євро вона перемогла Португалію (2-1).

Албанія

Фото твіттер (Х) @FSHForg

«Червоно-чорні» здивували футбольну громадськість у кваліфікації, де під керівництвом легендарного ексзахисника Арсеналу, Барселони та Манчестер Сіті Сілвіньо виграли групу із Чехією, Польщею, Молдовою та Фарерами, програвши лише «кадрі» (0-1) в першому турі. Після чого здобули 4 перемоги та 3 нічиї. Ба більше, вдома албанці прибили Чехію (3-0) та взяли реванш у Польщі (2-0), що говорить про міць цієї скромної, але зіграної та сміливої команди. 

Та все ж «червоно-чорним» відверто не пощастило із жеребкуванням фінальної стадії змагань, оскільки в деяких інших групах ця команда могла б претендувати на сенсаційний вихід у плей-оф, а з Хорватією, Іспанією та Італією головним їх завданням буде гідно показати себе на фоні наскільки сильних опонентів. Також це буде шанс проявити себе деяким футболістам. Зокрема, і лідеру команди Асллані, який у свої 22 роки став чемпіоном Італії в складі Інтера, але при цьому в складі «нерадзуррі» отримував мало ігрового часу. 

Читайте також:

Група А на Євро-2024: господарі, сенсаційні угорці, міцні швейцарці та непоступливі шотландці

216
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS