Поділитись:

Шість рекордів, які можуть бути побиті на Євро-2024

Автор: Аліна Тимченюк |
Четвер, 06 червня 2024, 13:21
358
0
0
Шість рекордів, які можуть бути побиті на Євро-2024

фото: https://www.instagram.com/cristiano/

В Німеччині стартує Чемпіонат Європи з футболу 2024 року, який обіцяє стати літом незабутніх міжнародних футбольних подій. Це буде 17-й чемпіонат Європи після першого чемпіонату в 1960 році, і, ймовірно, буде побито кілька рекордів.

Тож, ми підібрали шість рекордів, які можуть бути побиті на Євро:

1. Наймолодший гравець на чемпіонаті Європи

Ламін Ямал є наймолодшим гравцем, включеним до складу збірних на турнір цього літа, і барселонський підліток увійде в історію, якщо з'явиться на Євро-2024. Ямалу буде лише 16 років і 337 днів, коли Іспанія зіграє з Хорватією в першому матчі 15 червня, і якщо він вийде на поле, то поб'є всі попередні рекорди.

Качперу Козловському було 17 років і 246 днів, коли він вийшов на поле у складі збірної Польщі проти Іспанії у 2020 році.

фото: https://www.instagram.com/lamineyamal/
фото: https://www.instagram.com/lamineyamal/

2. Наймолодший бомбардир

Таким чином, Ямал може стати наймолодшим бомбардиром в історії чемпіонатів Європи. 16-річний гравець вже двічі забив у шести матчах за збірну Іспанії на дорослому рівні, а гол, забитий цього літа, дозволить йому побити ще один рекорд.

Швейцарець Йохан Вонлантен став наймолодшим бомбардиром турніру на Євро-2004. У віці 18 років і 141 дня Вонлатен забив гол у ворота Франції, перевершивши на три місяці попередній рекорд, встановлений англійцем Вейном Руні лише чотирма днями раніше.

3. Найбільше чемпіонатів Європи та забитих м'ячів у Роналду

Цього літа Кріштіану Роналду матиме шанс побити цілу низку рекордів чемпіонатів Європи. Капітан збірної Португалії вже є рекордсменом за кількістю голів (14), зіграних турнірів (5), зіграних матчів (25) і забивав у кожному з п'яти попередніх турнірів.

Він може стати першим гравцем, який зіграє і заб'є на шести різних чемпіонатах Європи цього літа.

фото: https://www.instagram.com/cristiano/
фото: https://www.instagram.com/cristiano/
 

4. Найстарший гравець, який брав участь у чемпіонаті

Угорський воротар Габор Кіралі є найстаршим гравцем, який брав участь у чемпіонаті Європи, вийшовши на поле проти Бельгії у 2016 році у віці 40 років і 86 днів.

Цього літа рекорд Кіралі, схоже, буде затьмарений кількома сорокарічними претендентами на його титул. Пепе був включений до складу збірної Португалії у віці 41 року і 109 днів, тоді як голкіпер Шотландії Крейг Гордон є найстаршим гравцем, відібраним до складу збірної, у віці 41 року і 166 днів, хоча очікується, що він проведе турнір як запасний гравець для Ангуса Ганна.

Найстаршим польовим гравцем на цей час є німець Лотар Маттеус, якому було 39 років і 91 день, коли він зустрічався з Португалією у 2000 році.

фото: https://www.instagram.com/official_pepe/
фото: https://www.instagram.com/official_pepe/

5. Найстарший бомбардир

Ще один рекорд, на який полює Кріштіану Роналду.

Івіца Вастіч, можливо, не є найбільш впізнаваним ім'ям для пересічного футбольного вболівальника, але австрієць є найстаршим бомбардиром в історії чемпіонатів Європи.

Колишній форвард Штурм Грац та ЛАСК реалізував пенальті у ворота збірної Польщі на Євро-2008, забивши гол з пенальті у компенсований час. Це був перший гол Австрії на чемпіонаті Європи, а Вастіч став найстаршим бомбардиром в історії турніру, перевершивши рекорд, що протримався з 1984 року.

У день відкриття Євро-2024 Роналду виповниться 39 років і 130 днів.

6. Наймолодший тренер, який виступить на турнірі

Тренеру збірної Німеччини Юліану Нагельсманну буде 36 років і 327 днів, коли команда господарів турніру розпочне турнір матчем проти Шотландії 14 червня. Він поб'є попередній рекорд наймолодшого тренера чемпіонатів Європи, випередивши Сречко Катанеца (Словенія - Югославія, 2000) лише на шість днів.

фото: https://www.instagram.com/julian.nagelsmann/
фото: https://www.instagram.com/julian.nagelsmann/

Читайте також: Один з лідерів Зорі перейде до Чорноморця

Гравець збірної Франції відмовився грати товариський матч

358
0
Надрукувати
мітки:
0 коментарів

Slots City

5,0
200К + 500FS

slotoking

4,9
125К+ 500 FS

PIN-UP

5,0
200К + 250 FS